همزمان با روز جهانی ارتباطات و با حضور رییسجمهور پروژههای همراه اول و ایرانسل رونمایی و افتتاح شد.
آیتیمن- عصر روز چهارشنبه 27 اردیبهشت 1402 با حضور رییسجمهور، تعدادی پروژه مهم و ملّی ارتباطی رونمایی شد.
در این مراسم که با حضورابراهیم رییسی، رییسجمهور، عیسیزارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهدی اخوان بهابادی،مدیرعامل همراه اول، بیژن عباسیآرند مدیرعامل ایرانسل و جمعی از مسؤولان و مدیران شرکتها و سازمانهای حوزه ارتباطات و فناوریاطلاعات کشور در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، پروژههای «آزمایشگاه نسل ۵ تلفن همراه» و «اتصال ۲۲۰۰ روستا به شبکه اینترنت پرسرعت همراه اول» رونمایی شد.
در این برنامه بهدستور رییسجمهور، اولین آزمایشگاه تخصصی نسل 5 تلفن همراه اپراتور اول در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افتتاح شد و 2200 روستای جدید نیز تحت پوشش اینترنت پرسرعت همراه اول قرار گرفت.
همچنین در همین راستا، پروژه اتصال چهار هزار روستای بالای 20 خانوار به شبکه ملی اطلاعات با رونمایی سایت نسل 4 همراه اول در روستای حسنآباد علیا از توابع شهرستان زیرکوه استان خراسان جنوبیبا برقراری ارتباطی مستقیم آغاز شد.
در این مراسم همچنین ششصدمین سایت5G ایران و توسعه دسترسیاینترنت پرسرعت در ۳۳۶ روستا، دیگر پروژههای ایرانسل نیز به صورت آنلاین توسط رئیسجمهوری افتتاح شدند.
سرویس اینترنت فیبر نوری که به عنوان سرویس فیبر به خانه (FTTHیا Fiber to the Home) شناخته میشود، همزمان با روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی، در قالب «طرح ملی فیبر نوری منازل و کسبوکارها» به بهرهبرداری رسیده و بابل در استان مازندران، نخستین شهری است که سرویس اینترنت پرسرعت فیبر نوری ایرانسل، در این شهر ارایه شده است.
پیش از این، چهارصدمین سایت5G ایرانسل در روز ۱۳ بهمن ۱۴۰۱، با حضور وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات در ساختمان مرکزی ایرانسل،به بهرهبرداری رسیده بود.
افتتاح سایت ارتباطی روستایی ایرانسل در روستای کویره گویزشهرستان سقز استان کردستان به نمایندگی از ۱۶۹ سایت ارتباطیروستایی برای پوشش ۳۳۶ روستا به صورت آنلاین توسط رئیسجمهوری،از دیگر بخشهای این مراسم بود.
در فاز نخست پروژه فیبر نوری ایرانسل در شهر بابل که با اعتباری بالغ بر ۷۰۰ میلیارد ریال راهاندازی شده است، ۲۵هزار خانوار در این شهر تحت پوشش اینترنت پرسرعت فیبر نوری قرار میگیرند. برای پروژه احداث ۴۲۰ سایت نسل پنج تلفن همراه در دولت سیزدهم نیز، اعتباریمعادل ۲۸ هزار میلیارد ریال هزینه شده و پروژه توسعه روستایی نیزدر این فاز، اعتباری معادل ۵۳۱۰ میلیارد ریال اختصاص داده شده است.
ابراهیم رئیسی، رییسجمهور نیز با گرامیداشت روز ارتباطات و با اشاره به اهمیت شبکه آموزشی دانشآموز، بیان داشت: «شاد» که در دوران کرونا بهوجود آمد، در مدارس و نظام آموزشی آثار و فواید بسیاریداشت؛ سامانهای که در نظام آموزشی ما یک پدیده نو بود و مانع از ایجاد وقفه در آموزش دانشآموزان شد.
وی افزود: ما گفتیم که این سامانه را کنار نگذارند تا در کنار آموزش حضوری، این سامانه را نیز برای مسائل کمکآموزشی استفاده کنند؛ زیرا ارتباطات خوبی ایجاد شده و این شبکه را نباید از دست داد.
گفتنی است که شبکه «شاد» با سرمایه گذاری همراه اول در دوران کروناراه اندازی شد.
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این مراسم با اعلام اینکه از ابتدای دولت سیزدهم، تعداد چهار هزار روستای بالای 20 خانوار با تلاش اپراتورهای تلفن همراه و شرکت مخابرات ایران به شبکه ملی اطلاعات متصل شده است، افزود: هماکنون 92 درصد روستاهای کشور به این شبکه متصل شدهاند و 8 درصد باقیمانده نیز که جزو روستاهایسخت و صعبالعبور بهشمار میروند بهزودی متصل خواهند شد.
زارعپور با بیان اینکه هماکنون هیچ شهری در کشور وجود ندارد که کمتر از 80 درصد روستاهای آن به شبکه ملی اطلاعات متصل باشد، گفت: تا پایان سال جاری 100درصد روستاهای کشور به شبکه ملی اطلاعات متصل میشوند.