رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید بر عزم نظام مالیاتی مبتنی بر رویکرد تحول آفرینی گفت: طبق برنامهریزیها چشم انداز ارتقای نظام مالیاتی به یک نظام پیشرو، مدرن و در تراز و استاندارد جهانی دست یافتنی است.
آیتیمن- داود منظور رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: نظام مالیاتی در دوره جدید اقدامات و دستاوردهای ارزندهای داشته، اما به همین مقدار بسنده نمیشود و با تدوین برنامههای منسجم و اتخاذ تدابیر مناسب و البته با همکاری مراکز علمیو دانشگاهی و از طریق هوشمندسازی به سمت یک نظام کارآمد و پیشرو سوق یافته و با تکیه بر داده محوری و بررسی الگوها و تجارب موفق برخی کشورها ضمن تحقق درآمد پایدار دولت، به سمت برقراری عدالت مالیاتی، تمکین داوطلبانه مودیان و جلب رضایت آنان هدفگذاری شده است.
وی در نشست هم اندیشی هوشمندسازی مالیاتی، ظرفیتها و فرصتها که با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان اقتصادی و دانش بنیان برگزار شد، با بیان اهمیت هویت دیجیتال در فرآیند هوشمندسازی مالیاتی گفت: در یک نظام مالیاتی هوشمند برای همه اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی هویت دیجیتال تعریف میشود و این هویت مبنای تعامل با مودیان خواهد بود. وی در ادامه با بیان اینکه هوشمندشدن کامل نظام مالیاتی نیازمند طراحی و اجرای نقشه راه تحول دیجیتال است که هم اکنون این نقشه راه تدوین و طراحی شده و بزودی سند آن ابلاغ میگردد، اظهار امیدواری کرد که با کمک جامعه نخبگانی بویژه موسسات داده کاوی این نقشه راه به سرعت اجرایی شود.
منظور در ادامه سخنانش به سیر تحول نظامهای مالیاتی در دنیا پرداخت و گفت: نسل اول نظامهای مالیاتی مبتنی بر فرایندهای سنتی و کاغذی بوده، نسل دوم نظامهای مالیاتی به سمت الکترونیکی شدن فرایندها و افزایش تمکین داوطلبانه حرکت کرده و در نهایت نسل سوم نظامهای مالیاتی متکی بر یک سیستم کاملا هوشمند و متصل به سامانههای مودیان بوده و با کمترین سطح دخالت انسانی است.
وی با بیان ویژگیها ومولفههای یک نظام جامع هوشمند مالیاتی خاطرنشان کرد: ایجاد هویت دیجیتال، تقویت و گسترش راههای ارتباط با مودیان، مدیریت داده و اطلاعات، متناسب سازی قوانین و مقررات مالیاتی، بازآفرینی مهارتهای جدید و حکمرانی مطلوب از اصلیترین معیارهای نظام مالیاتی پیشرو و استاندارد میباشد که لازم است همه این مولفهها بصورت توامان طراحی و اجرا شود تا بتوان از تمام فواید نظام کارآمد و مدرن مالیاتی برای خدمترسانی به مردم بهره جست.
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با ابراز خرسندی از دو تجربه همکاری موفق با شرکتهای دانش بنیان در اجرای برنامههای تحولی این سازمان در موضوع سامانه مودیان و ابزار ستاره گفت: بیست پروژه برای استقرار کامل هوشمندسازی مالیاتی در دستور کار سازمان قرار دارد و نظام مالیاتی برای همکاری با مراکز علمی، تحقیقاتی، فناوری، دانشگاهی و شرکتها و موسسات پیشرو در زمینه هوشمندسازی آمادگی کامل دارد.
رییسکل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اهتمام ویژه برای اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان گفت: از ابتدای سال آینده کلیه اشخاص حقوقی ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی از طریق سامانه مؤدیان هستند.
داود منظور رییسکل سازمان امور مالیاتی کشور با تشریح آخرین وضعیت اجرای این قانون برای شرکتهای بورسی و فرابورسی، شرکتهای دولتی و سایر مؤدیان با عاملیت شرکتهای معتمد و سامانههای دولتی اظهار داشت: تا تاریخ ۱۳ اسفندماه سال جاری بیش از ۸ میلیون صورتحساب الکترونیکی توسط شرکتهای معتمد و سامانههای دولتی و بیش از ۲۷ میلیون صورتحساب الکترونیکی به صورت مستقیم توسط مؤدی در سامانه مؤدیان به ثبت رسیده است.
وی با بیان این که روند صدور صورتحساب الکترونیکی در سامانه مؤدیان سرعت خوبی گرفته است، افزود: تا تاریخ مذکور ۴۷۷ مؤدی به صورت مستقیم یا از طریق شرکتهای معتمد و سامانههای دولتی موفق به ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه شدهاند و حدود سه هزار و ۶۰۰ حافظه تحت پوشش به مؤدیان تخصیص یافته است.
منظور با بیان فراخوان گروه سوم از مشمولان اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان خاطرنشان کرد: از ابتدای سال آینده کلیه اشخاص حقوقی ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی از طریق سامانه مؤدیان هستند.
گفتنی است سازمان امور مالیاتی کشور در راستای تسهیل در اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، نسبت به ثبتنام و عضویت کلیه مشمولان این قانون در سامانه مؤدیان و تخصیص کارپوشه اختصاصی به ایشان اقدام کرده و سایر اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) نیز به تناوب ملزم به اجرای این قانون خواهند شد.