مسوول روابط بین الملل بنیاد ملی بازیهای رایانهای گفت: ۴۰ میلیون گیمر در ایران فعال هستند که در هفته ۹۰ دقیقه از وقت خود را صرف بازیهای رایانهای میکنند.
آیتیمن- سجاد مقدم گفت: در حال حاضر ۴۰ میلیون گیمر در کشور داریم که هر هفته بیش از ۹۰ دقیقه از وقت خود را صرف بازیهای رایانهای میکنند.
وی با بیان اینکه بازیهای رایانهای گوی سبقت را از حوزههایی مانند سینما و مطبوعات ربوده است، گفت: مخاطبان سینما بین ۱۳ تا ۱۷ میلیون نفر است و این افراد سالانه سه بار در سینماها حضور یافته و فیلم سینمایی میبینند این در حالی است که ۴۰ میلیون نفر هر هفته ۹۰ دقیقه از وقت خود را صرف بازی رایانهای میکنند. با وجود این حجم استقبال از بازیهای رایانهای و روند رو به گسترش آن در جامعه، توجه به این صنعت در مقایسه با سینما و مطبوعات کمتر است.
مسوول روابط بین المللی بنیاد ملی بازیهای رایانهای با بیان اینکه در حال حاضر ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر گیمر در دنیا فعال هستند، گفت: امروز دیگر بازیهای رایانهای صرفا به عنوان یک تفریح نیست بلکه یک رسانه مهم و اثر گذار است که استکبار به صورت جدی برای پیگیری از این ابزار برای اهداف هژمونیک خود استفاده میکند.
وی افزود: اگر به بازه سنی افرادی که در اغتشاشات اخیر حضور داشتند نگاه کنیم مشاهده میکنیم که عمده این افراد بین ۱۵ تا ۲۲ سال سن دارند و ۷۰ درصد مخاطبین بازیهای رایانهای هم در این بازه سنی قرار دارند.
مقدم با بیان روند ایجاد بنیاد ملی بازیهای رایانهای گفت: بنیاد ملی بازیهای رایانهای در سال ۱۳۸۷ طبق دستور شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس شد که در قالب چهار معاونت برنامهها و اهداف خود را پیگیری میکند.
وی حمایت از بازیسازان رایانهای را یکی از اهداف این بنیاد ذکر کرد و گفت: در این راستا معاونت حمایت بنیاد با حمایتهای مالی و ارایه مشوقهای تبلیغاتی از بازیسازان بازیهایی رایانهای حمایت میکند علاوه بر این بنیاد هنرجویان بازیسازان رایانهای را هم آموزش میدهد.
مسوول روابط بین الملل بنیاد ملی بازیهایی رایانهای افزود: معاونت نظارت که از همان تشکیل بنیاد هم شکل گرفته است، بر فرایند تولید وساخت بازیهای رایانهای نظارت محتوایی داشته و بازیهای غیر مجاز را جمع آوری میکند.
مقدم با بیان اینکه در حال حاضر هفت رده بندی سنی برای بازیهای رایانهای در دنیا وجود دارد، در این معاونت بنیاد اقدام به ایجاد یک رده بندی سنی تحت عنوان «اسرا» کرده که در کشورهای اسلامیو منطقه پیشتاز این عرصه محسوب میشود.
وی یادآورشد: علاوه براین بنیادملی بازیهای رایانهای ایجاد بازی و تفریح رایانهای هلال را در دستور کار قرار داده است که طبق این برنامه بازیهایی طبق استانداردهای اسلامیو فرهنگی بومیساخته میشود.
مسوول روابط بین الملل بنیاد ملی بازیهای رایانهای گفت: دو هزار ۷۰۰ استاد و کارشناس در سه حوزه روانشناسی، اسلام شناسی و جامعه شناسی هشت مولفه برای بازیهای هلال طراحی کرده اند که از جمله این فاکتورها میتوان به میزان خشونت، مواد مخدر، موضوعات جنسی، هنجارشکنی فرهنگی اشاره کرد.
وی در ادامه از برنامهریزی برای ساخت بازیهای رایانهای مانند جام قهرمانان، فرمانده مقاومت،مختار و سفیرعشق خبر داد و بر لزوم حمایت رسانه ای برای توسعه و ترویج این بازیها در بین کودکان و نوجوانان تاکید کرد.
مقدم از برنامه ریزی برای برگزاری بازی جام قهرمانان بازیهای رایانهای در شش استان خبر داد و گفت: این مسابقات در ۶ استان تهران، اردبیل، خوزستان، مازندران، قزوین و خراسان رضوی از ۱۹ تا ۲۵ آبان ماه جاری برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه هدف از برگزاری این مسابقات ایجاد نشاط اجتماعی بین کودکان و نوجوانان است، اظهار کرد: در این مسابقات مسابقه فیفا۲۰۲۲ که از پرمخاطبترین بازیهای رایانهای است بین شرکت کنندگان برگزار خواهد شد.
مسوول روابط بین الملل بنیاد ملی بازیهای رایانهای گفت: این رویداد ورزشی سه روزه خواهد بود و مراسم اختتامیه آن در استان اردبیل در مجموعه فدک برگزار خواهد شد و در این مسابقات از ظرفیتهای پارگ علم و فناوری هم استفاده خواهیم کرد.
مقدم گفت: این بازیها به شکل افلاین در گیم نتها برگزار خواهد شد و مخاطبین بعد از ثبت نام در سایت به صورت هوشمند از زمان و مکان مسابقه مطلع خواهند شد در نهایت سه نفر برگزیده در مسابقات کشوری حضور خواهند یافت.