کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

دیدگاه نمایندگان مجلس در خصوص این روزهای اینترنت چیست؟

اول آرامش جامعه بعد کسب‌وکارهای اینترنتی

برنا , 3 آبان 1401 ساعت 15:25

یک نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که تکلیف کسب و کارهای اینترنتی چه خواهد شد، گفت فکر می‌کنم دربارۀ این موضوع طرحی که جامع و کامل باشد، در حال حاضر وجود ندارد، البته فعلاً اولویت اول ما حفظ آرامش جامعه است، در وهلۀ بعد طرح‌های به جمع‌بندی رسیده و اجرا خواهد شد.



آی‌تی‌من- جلال رشیدی کوچی، نماینده مردم مرودشت در پاسخ به این سوال که مهمترین مساله سکوهای ایرانی فناوری را چه چیزی می‌داند، عنوان کرد: مهم ترین چالش سرویس‌های ایرانی از نظر بنده، فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم برای پاسخگویی به نیاز مخاطب است، معتقدم زمانی که کاربران سرویس‌های ایرانی و خارجی را مقایسه می‌کنند و خدمات مناسبی به آن‌ها ارایه نمی‌شود به طور طبیعی دچار دلزدگی می‌شوند.

این نماینده مجلس در ادامه دربارۀ  نابرابری امکانات تخصیصی به سکوهای ایرانی و خارجی اضافه کرد: حاکمیت به هردو نوع سرویس امکانات زیرساختی ارایه می‌دهد اما نحوۀ استفاده مهم است که فکر می‌کنم ایرانی‌ها در این مساله موفق نبوده‌اند به زعم بنده این گذاره به هیچ وجه قابل قبول نیست، مساله این است که سرویس داخلی تا چه حد امکان ارایۀ عملکرد مناسب و بعد از آن دریافت زیرساخت بیشتر را دارد.

وی گفت: برای مثال یکی از سکوهای داخلی چند سال قبل چند ده میلیارد تومان وام برای آماده سازی زیرساخت‌های خود دریافت کرد، تلاش خود را نیز تا حد توان انجام داد اما موفق نشد که کاربران را جذب کند. معتقدم کاربر باید با اختیار خود وارد سرویس ایرانی شود، اجبار به این کار از نظر بنده بی‌فایده است.
طرح جامعی درباره کسب و کارهای مجازی ندیدم
این عضو مجلس یازدهم در پاسخ به این سوال که تکلیف کسب و کارهای اینترنتی چه خواهد شد، تأکید کرد: فکر می‌کنم دربارۀ این موضوع طرحی که جامع و کامل باشد، در حال حاضر وجود ندارد، البته فعلاً اولویت اول ما حفظ آرامش جامعه است، در وهلۀ بعد طرح‌های به جمع‌بندی رسیده و اجرا خواهد شد.

نمایندۀ مردم مرودشت دربارۀ این موضوع که فکر می‌کند، آرام شدن فضا چه مدت طول بکشد، گفت: برای این موضوع زمان خاصی نمی‌توان از قبل ما مشخص کرد اما انجام اقدامات اساسی‌تر نیاز به صرف زمان بیشتری در فضای آرام اجتماعی دارد.
امتیازاتی برای کاربران سرویس‌های داخلی قائل شویم
رشیدی کوچی در پاسخ به این سوال که دربارۀ این مساله دارد، عنوان کرد: اعتقاد دارم که بیش از هرچیز باید به مردم توضیح داد که اینستاگرام و امثال آن  فضای امنی برای سرمایه‌گذاری شما نیست.

به زعم وی برای اعتمادسازی جهت استفادۀ مردم از سکوهای ایرانی باید هردو سرویس ایرانی و خارجی را در اختیار مخاطب قرار بدهیم تا خود وی بدون اینکه احساس اجبار پیدا کند، پلتفرم مورد نیازش را برگزیند، در وهلۀ بعد امتیازاتی برای کاربران پلتفرم‌های داخلی قائل شویم که خود مخاطب به عضویت در آن‌ها رغبت نشان دهد، برای مثال می‌توان به کسب و کار‌های آنلاین امتیازاتی را ارایه داد که خود به عضویت در سکوهای داخلی راغب شوند.
اعتمادزایی برای سکوهای داخلی زمان می‌خواهد
وی افزود: معتقدم تشویق بیش از سایر روش‌ها جواب می‌دهد، الان بسیاری از کاربران و فعالان حوزه در بلاتکلیفی به سر می‌برند تا حدودی نیز حق دارند. آن‌ها اعتماد کاملی به سرویس‌های موجود ندارند و باید پذیرفت که این اعتماد در یکروز از بین نرفته است بنابراین این امکان وجود ندارد که طی یک روز احیاء شود، بازگشت آن باید طی یک فرآیند انجام شود، البته اصلاح آن نیاز به زمان، طرح درست و برنامه ریزی دقیق دارد.
رشیدی کوچی در خاتمه دربارۀ نحوۀ حمایت از استارتاپ‌ها گفت: انشالله به زودی برنامه‌هایی در این خصوص پیگیری خواهد شد.
پیشنهاد اجازه استفاده کنترل شده مردم
در همین رابطه یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز می‌گوید که می‌توان برای کوتاه مدت و به صورت کنترل شده اجازه داد تا مردم از اپلیکیشن‌های خارجی استفاده کنند و فعلا از کسب و کارشان عقب نمانند، ولی در عین حالی که این اجازه محدود را به آنها می‌دهیم که در ساعات مشخصی بتوانند کارهایشان را انجام دهند، کنترل‌های لازم را هم باید داشته باشیم تا کسب و کارهای قانونی که در فضای مجازی وجود داشته به بستر فضای مجازی داخل کشور انتقال یابند.

الله وردی دهقانی در گفت و گو با ایسنا، گفت: الان ابعاد مختلف زندگی جامعه به سمت فضای اینترنتی، سایبری و مجازی رفته است، متاسفانه در گذشته در این زمینه آنچنان که شایسته بود کارهای درستی در کشور هم از نظر زیرساخت و هم از نظر اعتمادسازی در بین مردم و تهیه و تولید اپلیکیشن‌هایی که مردم بتوانند در بستر آن برای کسب و کار و  انجام کارهای روزمره شان از آن استفاده کنند، انجام ندادیم.

وی در ادامه گفت: متاسفانه این عرصه را به دشمنان واگذار کردیم و حال می‌بینیم که از آن طرف این امکانات را در اختیار ما قرار دادند و ما هم بدون قواعد، بدون رعایت مسایل امنیتی و مصلحت کشور در اختیار مردم قرار دادیم و الان هم می‌گویند که نزدیک به ۱۰ میلیون کسب و کار در فضای سایبری و روی اپلیکیشن‌هایی که توسط معاندان و دشمنان اداره می‌شود ایجاد شده است. از سوی دیگر دشمنان چنین مشکلاتی را از نظر امنیتی برای ما ایجاد می‌کنند و آن کسب و کار هم به یک معضل بزرگ اجتماعی و اقتصادی برای کشور تبدیل می‌شود.

نماینده مردم ورزقان در مجلس ‌افزود: لازمه این کار این است که از این موضوعات درس و عبرت بگیریم و اولا اپلیکیشن‌های نظیر آنها و حتی بهتر از آنها را طراحی کنیم و همچنین برای مردم اعتماد سازی کنیم. 

دهقانی با بیان اینکه استفاده از اپلیکیشن‌ها را باید قانونمند کنیم، گفت: در حال حاضر ابعاد مختلف زندگی ما متجلی در فضای سایبری و مجازی است که باید قانونمند بوده و رها شده نباشد که متاسفانه فکری برای آنها نکرده‌ایم. این موارد بالاخره از ضروریات زندگی امروز بشری و مخصوصا جامعه ما است، لذا باید هم زیرساخت را درست کنیم که جواب بدهد و مردم استفاده کنند و هم اینکه اعتماد مردم را برای این فضا جلب کنیم و البته به زندگی خصوصی مردم نباید بیخودی سرک بکشیم و مردم را نسبت به اپلیکیشن‌های داخلی دچار بی اعتمادی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه باید اپلیکیشن‌های متنوع، آسان و راحت تولید کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم، بیان کرد: با این اقدامات کسب و کارها را تبلیغ کنیم و به این ترتیب کمک می‌کنیم تا مردم از اپلیکیشن‌های خارجی به اپلیکیشن‌های داخلی کوچ کنند.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: می‌توان برای کوتاه مدت و به صورت کنترل شده اجازه داد تا مردم از اپلیکیشن‌های واتساپ و اینستاگرام استفاده کنند و فعلا از کسب و کارشان عقب نمانند، ولی در عین حالی که این اجازه محدود را به آنها می‌دهیم که در ساعات مشخصی بتوانند کارهایشان را انجام دهند، کنترل‌های لازم را هم باید داشته باشیم و قوانین، آیین نامه‌ها و بخشنامه‌ها را به گونه‌ای صادر کنیم تا فرصت اطلاع رسانی ایجاد شود و کسب و کارهای قانونی و درستی که در فضای مجازی وجود داشته به بستر فضای مجازی داخل کشور منتقل شوند.

دهقانی تاکید کرد: این کار باید الان به گونه ای اطلاع رسانی شود تا اپلیکیشن‌های نظایر خارجی که می‌توانند این کارها را انجام دهند جایگزین شوند، بنابراین باید از طرف حاکمیت و نهادهای مسوول فکری برای این مساله شود و تبلیغ شده و زیرساخت‌های آن آماده شود و اجازه دهند که این اتفاق بیفتد.

 


کد مطلب: 280022

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/280022/اول-آرامش-جامعه-بعد-کسب-وکارهای-اینترنتی

ITMen
  https://www.itmen.ir