یک کارشناس اقتصادی گفت: خدمات بانک مرکزی از جمله مواردیست که با اتصال به پنجره ملی دولت هوشمند میتوان از آن بسیار بهره برد و این کار باعث ایجاد شفافیت خواهد شد.
آیتیمن- بر اساس تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۱ دستگاهها مکلف هستند تا برای تحقق دولت الکترونیک و یکپارچهسازی سامانهها به درگاه ملی خدمات دولت هوشمند متصل شوند.
این درگاه امکانات سایر نهادها را در زیر مجموعه خود قرار داده وتعدد سامانهها برای انجام خدمات غیر حضوری را کاهش میدهد.
امیر سیاح رییس مرکز بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصادگفت: با هدف تسهیل شرایط و حذف کاغذ بازیهای اداری طبقمصوبه دولت، همه دستگاههای دولتی موظف شده اند تا پایانشهریور به پنجره واحد دولت الکترونیکی متصل شوند.
در راستای اتصال دستگاهها به پنجره واحد دولت الکترونیکمعاون اول رییسجمهور راهاندازی پنجره ملی خدمات دولتهوشمند را بالاترین ابزار مقابله با فساد و همچنین بهترین امکانایجاد رضایتمندی در بین مردم دانست.
بر همین اساس حجت الله فرزانی کارشناس اقتصادی در رابطه بااتصال دستگاهها به پنجره ملی دولت هوشمند مواردی را بیان کرد.
حجت الله فرزانی گفت:در خصوص پنجره ملی خدمات دولتهوشمند باید گفت که اقدام بسیار مفیدی است اگر به صورت کاملاجرایی شود، زیرا سبب کاهش هزینههای مردم و دستگاههایاجرایی خواهد شد.
او گفت: بر اساس قانون بودجه تا شهریور امسال یک سوم خدماتباید در پنجره واحد ارایه شود که لازمه این امر همکاریدستگاههای مختلف با وزارت ارتباطات است.
به گفته فرزانی، پنجره واحد سبب میشود همه اطلاعات مردم یکجا تجمیع و دیگر اطلاعات جزیرهای همراه با مشکلات خود وجودنخواهد داشت. دسترسی آسان و سریع و صرفه جویی در زمان ازدیگر ویژگیهای اتصال دستگاهها به پنجره خواهد بود. با اتصالدستگاهها استعلامها بسیار تسهیل میشود.
کارشناس اقتصادی میگوید:خدمات بانک مرکزی از جملهمواردیست که با اتصال به پنجره میتوان از آن بسیار بهره برد واتصال بانک مرکزی به این پنجره خیلی حائز اهمیت است. بااتصال بانک به پنجره هر فردی میتواند وضعیت خود را مشاهدهکند، تعهدات و ضمانتها به نمایش گذاشته میشود همچنینبانک مرکزی میتواند بررسی وضعیت مشتری و اعتباری سنجیرا از این پنجره پیش ببرد. با اتصال به این پنجره شفافیت معناپیدا خواهد کرد.
یکی از دستگاههایی که باید به پنجره واحد دولت الکترونیکیمتصل شود بانک مرکزی است برای پیگیری و بررسی روند اتصالبه سراغ بانک مرکزی رفتیم اما طی پیگیریهای انجام شده از بانکمرکزی مطرح شد توضیحات لازم داده شده و باید مقداری صبر کردو در این زمینه یک سری ملاحظاتی وجود دارد.
بر اساس آخرین گفته زارع پور وزیر ارتباطات ازتمامیدستگاههایی که هنوز اقدامات لازم برای اتصال به پنجرهملی خدمات الکترونیک را انجام ندادهاند درخواست شده که بهزمان تعیین شده که همان شهریور است، پایبند باشند و در صورتعدم همکاری دستگاهها برخورد لازم از سوی نهادهای نظارتیهمچون دیوان محاسبات صورت خواهد گرفت.
حالا باید دید بانک مرکزی که در این زمینه پاسخی به ما نداد برایاین اتصال چه اقداماتی را انجام خواهد داد.