رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان با اشاره به اینکه بانکها گاهی سه برابر طرح شرکتهای دانشبنیان وثیقه بانکی طلب میکنند، گفت: متاسفانه فرهنگ بانکی ما با فرهنگ استارتآپی همخوان نیست. با بیان اینکه در ده سفر اول رئیس جمهور که …
آیتیمن- آذر پیوند با بیان اینکه در ده سفر اول رئیس جمهور که زنجان نیز جزو همین استانها بود تقریبا هیچ اعتباری برای پارکها در نظر گرفته نشده است، اظهار داشت: از سفر یازدهم به بعد رئیس جمهور؛ به پارکها اعتبار اختصاص داده شد. بنابراین ما از اعتبارات سفر هم محروم شدهایم و امیدواریم در سفر دوم ریاست جمهوری که جنبه پیگیری دارد بتوانیم مصوبه گرفته و کارها را تسریع دهیم.
وی با بیان اینکه از چند محل مختلف از جمله صندوق پژوهش و نوآوری استان، تبصره ۱۶ و تبصره ۱۸ شرکتهای دانشبنیان میتوانند تسهیلات دریافت کنند، گفت: با اینکه سال گذشته تعدادی شرکت به تبصره ۱۸ معرفی شده بودند اما در دریافت تسهیلات دچار مشکل شدند.
رئیس پارک علم و وفناوری استان زنجان با اشاره به اینکه از ۱۱ طرح باقی مانده در تبصره ۱۸ تنها ۶ شرکت توانستند تسهیلات دریافت کنند، افزود: شرایطی برای پرداخت تسهیلات وجود دارد که شرکتها را از دریافت تسهیلات منصرف میکند که در این راستا حتی تخلفاتی صورت می گیرد که منجر به خلع ید یکی از بانکها شد.
آذر پیوند با بیان اینکه در ایران نسبت موفقیت استارتآپ عددی بین ۶ تا ۷ درصد است، بیان کرد: یعنی از هر ۱۰۰ استارتآپ ۹۳ درصد دچار شکست میشود.
وی با بیان اینکه برخی استارتآپها همانند اسنپ، دیجیکالا با سرمایهگذاری که چندان چشمگیر هم نبوده به چنین شرایطی در حال حاضر رسیده است، گفت: چنین شرکتهایی میتوانند چندین استارتآپ دیگر را هم راهاندازی کنند اما بانک حمایتی از چنین استارتآپهایی ندارد.
رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان با بیان اینکه باید سرمایهگذار جذب پارک شود و صرفا امیدوار وام بانکی نبود، تصریح کرد: در زنجان شتابدهنده و سرمایهگذار وجود ندارد، تا بر روی شرکتها سرمایهگذاری کنند. با این حال هستند تعدادی از شرکتها در استان که توانستهاند از ارگانهای مختلف سرمایه جذب کرده و خود را بالا بکشند.