معاون علمی و فناوری گفت: بیش از ۴۵۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی حاصل از عدم واردات اقلام بومیسازی شده، برای کشور حاصل خواهد شد.
آیتیمن- سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به فعالیت کارگروه تولید بار اول طرح جهش تولید دانش بنیان طی سه سال گذشته گفت: این کارگروه به منظور مقابله با تحریمهای حوزه محصولات فناورانه، با عضویت نمایندگان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت صنعت، معدن و تجارت، در شهریور ۱۳۹۸ تشکیل شده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ادامه داد: در صورت تأیید کارگروه فوق الذکر، برای عقد قرارداد با شرکتهای دانشبنیان به منظور تولید بار اول اقلام فناورانه تحریمیو راهبردی، الزامیبه برگزاری مناقصه نیست و معامله مورد نظر بدون انجام تشریفات قانون و مقررات برگزاری مناقصات قابل انجام است. سقف هر قرارداد برای حوزه انرژی ۵,۰۰۰ میلیارد ریال و برای سایر حوزهها ۲,۵۰۰ میلیارد ریال است.
ستاری همچنین بیان کرد: تاکنون و در طول ۳ سال گذشته، ۱۹۳ طرح از بیش از ۷۰ دستگاه دولتی و حاکمیتی، توسط دبیرخانه کارگروه تولید بار اول دریافت شده که برای ۹۹ مورد از آنها مجوز ترک تشریفات قانون و مقررات برگزاری مناقصات از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صادر شده است. وی با اشاره به صرفه جویی ارزی حاصل از فعالیت این کارگروه، تاکید کرد: ارزش طرحهای تأیید شده معادل ۸۴ میلیون دلار است که تا کنون ۵۳ مورد از آن (به ارزش ۳۵ میلیون دلار) به عقد قرارداد منجر شده و پیگیری عقد قرارداد موارد باقیمانده نیز توسط دبیرخانه تولید بار اول در حال انجام است. بر اساس برآوردهای انجام شده در صورت موفقیت طرحهای مذکور، سالانه بیش از ۴۵۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی حاصل از عدم واردات اقلام بومیسازی شده، برای کشور حاصل خواهد شد. رئیس بنیاد ملی نخبگان همچنین با اشاره به شیوه درخواست مجوز از این کارگروه، افزود: در صورت درخواست انعقاد قرارداد تولید بار اول، لازم است نامه تقاضا از سوی بالاترین مقام دستگاه اجرایی (مدیران عامل و یا رؤسای هیات مدیره شرکتها و همچنین رؤسای مؤسسات و سازمانهایی که طرف قرارداد با شرکت دانش بنیان هستند) به دبیرخانه تولید بار اول معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارسال شود.