وزیر ارتباطات گفت: توسعه فناوری فیبرنوری در کشور، پروژهای است در این دولت با جدیت دنبال میشود و تا پایان دولت بیست میلیون از خانوارها و کسب و کارهای کشور تحت پوشش فیبرنوری قرار خواهند گرفت.
آیتیمن- عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آستانه یک سالگی استقرار دولت سیزدهم توسعه پروژه فیبرنوری منازل و کسبوکارها، دو برابر شدن تزانزیت ترافیک اینترنت از خاک ایران، تنوع بخشیدن به مسیرها و منابع تامین اینترنت را بخشی از مهمترین گامهای دولت در حوزه ارتباطات دانست.
شتاب بیشتر در پروژه فیبرنوری
وی در تشریح گامهایی که دولت سیزدهم در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برداشته است، گفت: یکی از مهمترین گامها، تحقق و پیشرفت پروژه فیبرنوری منازل و کسبوکارها است. دولت سیزدهم کاری که از حدود ۱۰ سال قبل روی زمین مانده را آغاز کرد و پیشرفت آن تا کنون قابل قبول است. البته معتقدیم این پروژه باید شتاب بیشتری پیدا کند و در هفتههای آتی نیز با افتتاح پروژه دیگری سرعت بیشتری به خود میگیرد. بارها تاکید کردم که نسخه شفابخش حل مشکلات اینترنت در کشور رساندن فیبرنوری به منازل و کسب و کارها است و تا پایان دولت سیزدهم طبق برنامهریزی صورت گرفته، ۸۰ درصد خانوارهای کشور یعنی حدود ۲۰ میلیون خانوار و کسب و کار تحت پوشش فیبرنوری قرار بگیرند.
وزیر ارتباطات افزود: تزانزیت ترافیک اینترنت از خاک ایران گام مهم بعدی است. در ۱۰ ماه گذشته میزان اینترنتی که از خاک ایران به کشورهای همسایه میرسد ۲ برابر شده است. این کار توان فنی داخل کشور به رایزنیهایی از جنس مذاکره و تعامل با کشورهای دیگر نیاز داشت که به سرانجام رسیده است.
ظرفیت ترانزیت ۲.۵ ترابیتی دیتا
زارعپور با بیان اینکه طبق وعدهای که وی در مجلس شورای اسلامیداده، وزارت ارتباطات بایدظرفیت ترانزیت دیتا از خاک ایران را به پنج ترابیت بر ثانیه برساند، گفت: اکنون ظرفیت ترانزیت دیتا از خاک کشور ۲.۵ ترابیت بر ثانیه است. با پیشرفتی که در این یک سال اخیر صورت گرفته امیدواریم هر چه زودتر به هدف نهایی که ترسیم شده است، دست پیدا کنیم. با تحقق این هدف ایران بههاب منطقهای ترانزیت دیتا تبدیل میشود.
وی گفت: با محقق شدن این هدف، نه تنها میتوان به درآمدزایی رسید، بلکه برای تامین اینترنت نیز ضمانتی ایجاد میکند تا در این خصوص دچار مخاطره نشویم، از هر منظری نگاه کنیم این اقدام بزرگی است.
گام بعدی که وزیر ارتباطات بر آن تاکید کرد تنوع بخشیدن به مسیرها و منابع تامین اینترنت کشور است.
وی افزود: اکنون از کشورها و مسیرهای فیزیکی مختلف، اینترنت مورد نیاز کشور را تامین میکنیم تا اگر در بخشی دچار قطعی شدیم، مردم در استفاده از اینترنت دچار سختی نشوند.
اختلال عمومی در اینترنت نداریم
وزیر ارتباطات گفت: اکنون نزدیک یک ترابیت بر ثانیه از ظرفیت اینترنت در جنوب قطع شده است و وجود مسیرهای جایگزین باعث شده اختلال جدی ایجاد به وجود نیاید. در حالی که در اوایل دولت، ۴۳۰ گیگ از ترافیک قطع شد و دچار اختلال شدیم اما اکنون ۲ برابر قطعی داریم و مردم آن را احساس نمیکنند. باید بر این مساله تاکید کنم، اختلالهایی که در هفتههای گذشته شاهد آن بودیم به دلایل آتشسوزی کابلهای فرسوده و حوضچه مخابراتی بود و در شبکه ارتباطی کشور اختلال عمومی نداشتهایم.
وی افزود: به وجود نیامدن اختلال جدی در دسترسی به اینترنت به دلیل پیشبینی ظرفیت پشتیبان به میزان مناسب است تا اگر هر کدام از مسیرها دچار مشکل شد، در زیرساخت اینترنت کشور خدشهای ایجاد نشود.
اجرای پنجره ملی از ماه آینده
در خبر دیگری وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات از راه اندازی فاز اول پنجره ملی خدمات دولت هوشمند در ماه بعد خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم حدود ۲هزار روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شده است.
به گزارش وزارت ارتباطات عیسی زارعپور گفت: در طول این یکسال کارهای بزرگی انجام شده است که متاسفانه برای مردم به خوبی تبیین نشده و اگر این اتفاق رخ میداد باعث امیدآفرینی بیشتر در میان مردم میشد.
وی افزود: در حوزه تجارت خارجی تراز تجاری ما مثبت شده و صادرات از واردات پیشی گرفته است و در شاهد انجام تفاهمات برای بیش از 40 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی بودهایم.
وزیر ارتباطات ادامه داد: در حوزه بهداشت هم بیش از 6 میلیون نفری که فاقد بیمه پایه بودند بیمه شدهاند و نسخه پیچی الکترونیکی هم در این دولت محقق شده است و اکنون بیش از 90 درصد نسخهها به صورت الکترونیکی نوشته و پیچیده میشود.
وی درباره طرح مردمیسازی یارانهها نیز گفت: این طرح یک اقدام شجاعانه بود که زمینه از بین بردن فقر مطلق را فراهم کرد و باعث کاهش شکاف طبقاتی شد و در آخرین گزارشها، ضریب جینی در کشور و فاصله بین فقیر و غنی کاهش پیدا کرده است.
زارعپور با بیان اینکه در حوزه ارتباطات هم در این دولت کارهای بزرگی انجام شده است گفت: در این مدت کوتاه حدود 2 هزار روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند. در همین زمینه، وی افزود: امیدوارم تا پایان سال تعداد روستاهای متصل به 95 درصد برسد و تا پایان شهریور 1402 تمام روستاهای بالای 20 خانوار کشور به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.
وزیر ارتباطات با بیان توفیقات دولت سیزدهم در حوزه صنعت فضایی نیز گفت: بعد از یک دهه سال گذشته جلسه شورای عالی فضایی با حضور رییس جمهور برگزار شد که تصمیمات بسیار خوبی در آن گرفته شد و آثار آن را شاهد هستیم از جمله توانمندی تزریق ماهوارههای سبک در مدارهای لئو که یکی از نتایج آن بر مدار قرار گرفتن ماهواره نور 2 با پرتابگر بومیبود که هم اکنون در مرحله عملیاتی قرار دارد و تصاویری با دقت 10 متر را ارسال میکند.
وی افزود: با وجود آنکه چرخه صنعت فضایی از ساخت و پرتاب ماهواره تا دریافت دادههای فضایی در داخل کشور تکمیل شده است اما هنوز در ابتدای راه هستیم. ما تا مدار 500 کیلومتری میتوانیم ماهوارههایی با وزن 50 کیلوگرم ارسال کنیم اما به فضل خداوند و تلاش متخصصین کشور تا پایان سال توانایی ارسال ماهوارههایی با وزن 100 کیلوگرم در مدارهای لئو را خواهیم داشت و امیدواریم تا پایان دولت به توان ارسال ماهوارههایی با وزن 500 کیلوگرم به این مدارها برسیم.
زارعپور بیان اینکه همکارهای بینالمللی خوبی هم در حوزه فضایی آغاز کردهایم گفت: شاهد بودید که هفته گذشته ماهواره خیام با موفقیت در مدار قرار گرفت. اینکه صنعت فضایی ما با صنعت فضایی کشورهای تراز اول دنیا گره خورده است مایه خوشحالی است و در همین راستا توافق شده است ماهوارههای خیام 2، خیام 3 و خیام 4 بر پایه همین همکاریهای بینالمللی در داخل ایران تولید شود. زارعپور با بیان اینکه با وجود تمام توفیقات به دست آمده، مشکلاتی هم در کشور وجود دارد گفت: دولت به دنبال این است که مشکلات ریشهای کشور را با کار جهادی و شبانهروزی عالمانه مبتنی بر برنامه حل کند.