معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی با بیان اینکه بیش از ۹۷.۵ درصد از ابزارهای پرداخت به سامانه مودیان مالیات متصل شده است، گفت: با اقدامات مشترک بانک مرکزی، شبکه پرداخت و سازمان امور مالیاتی، اجرای ماده ۱۱ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان به مراحل انتهایی خود نزدیک میشود.
آیتیمن- مهران محرمیان اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۹۷.۵ درصد از ابزارهای پرداخت، اعم از دستگاههای کارتخوان و ابزارهای پذیرش اینترنتی به سامانه مودیان مالیات متصل شدهاند و دارای پرونده مالیاتی هستند.
وی افزود: آن درصد اندک باقیمانده هم در دو هفته آینده به این سامانه متصل و یا قطع خواهند شد.
به گفته معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی، در روند اجرای این تکلیف قانونی، سعی شد حداقل آسیب به کسب و کارها وارد شود و بر این اساس عملیات اجرایی این بخش از قانون به صورت تدریجی و مرحله به مرحله انجام شد.
محرمیان گفت: با کامل شدن ساماندهی شبکه پرداخت، شفاف شدن جریان پرداختها و فعالیتهای اقتصادی را شاهد خواهیم بود.
بر اساس ماده ۱۱ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، بانک مرکزی موظف است با همکاری سازمان امور مالیاتی، دستگاههای کارتخوان بانکی و یا درگاههای پرداخت الکترونیکی را ساماندهی کند و با ایجاد تناظر بین آنها با مجوز فعالیت و شماره اقتصادی بنگاههای اقتصادی به هر یک از پایانههای فروش، شناسه یکتا اختصاص دهد.
پس از تخصیص شناسه مذکور، کلیه تراکنشهای انجام شده از طریق حسابهای بانکی متصل به دستگاههای کارتخوان بانکی و نیز درگاههای پرداخت الکترونیکی به عنوان تراکنشهای بانکی مرتبط با فعالیت شغلی صاحب حساب بانکی محسوب شده و بانک مرکزی موظف است، اطلاعات این تراکنشهای بانکی شامل مانده اول دوره، وجوه واریزی، وجوه برداشت شده و مانده آخر دوره هر حساب بانکی را به منظور تکمیل پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مودیان به صورت برخط در اختیار سازمان قرار دهد.
بر اساس آمارهای اعلام شده تا 80 درصد فرارهای مالیاتی با راهاندازی سامانه مودیان، جلوگیری شده و مهار میشود.