وزیر ارتباطات با تکذیب اختلال گسترده در شبکه کشور، گفت: حتی اقدامیکه برای فعال کردن جستوجوی ایمن انجام دادیم هم هیچ اثری روی هیچ سرویس دیگری نداشته است.
آیتیمن- عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درحاشیه کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات، گفت: برگزاری اینکنفرانس باعث همفکری و هم افزایی در راستای توسعه امنیت دربخش ICT خواهد شد.
زارع پور درباره بومیسازی تارهای فیبرنوری در پروژه FTTxگفت: این تارها هم اکنون از خارج کشور وارد میشود که برنامهداریم که این فناوری را بومیکنیم.
وی درباره علت اختلال اخیر اینترنت که گفته شد ناشی ازکابلهای برق بود، گفت: علت فرسودگی برخی از کابلهای فشارقوی برق داخل مجموعه بود که افرادی که مسوول بودند باید ازقبل کابلها را تعویض میکردند که این اتفاق رخ نداده بود. دستوردادم که اگر کسی قصوری کرده حتما با او برخورد شود.
وی گفت: آیین نامه نحوه ارزیابی محصولات حوزه امنیت در حالبازنگری است تا سخت گیری که نسبت به تست محصولات داخلینسبت به خارجی وجود دارد رفع شود. در حال حاضر هر دو نمونهتست میشود اما تستهای نمونههای داخلی سختگیرانهتر است.با این کار امیدواریم مسیر برای ارزیابی سریع تر محصولاتایرانی و و دقیق تر محصولات خارجی فراهم شود.
وزیر ارتباطات گفت: شبکه ملی اطلاعات مبانی روشن، طرحمصوب و شاخص دارد و تمام امکانات وزارت ارتباطات را بسیجکردهایم که تا شبکه ملی اطلاعات محقق شود. بار دیگر تاکیدمیکنم شبکه ملی اطلاعات یک شبکه پرسرعت، با کیفیت و امناست که انواعی از محتواها و خدمات عمدتا بومیو با کیفیت رویآن عرضه میشود.
وی ادامه داد: این شبکه در اختیار مردم است تا زندگی آنها راتسهیل کند و کسب و کارها بهتر شوند و شاهد سرعتهای چند ۱۰ برابری و چندصد برابری نسبت به وضع موجود با اجرای پروژهفیبر نوری منازل و کسب و کارها باشیم.
زارع پور گفت: شبکه ملی اطلاعات یک کار ایجابی است و خوبجلو رفته است. در آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی گزارشپیشرفت کار را به روسای قوه و اعضای شورای عالی فضایمجازی ارایه دادیم و بر اساس شاخصهایی که با مرکز ملی بهتفاهم رسیدیم تاکنون ۴۴ درصد پیشرفت داشته که امیدواریم تاپایان سال به ۶۰ تا ۶۵ درصد برسانیم.
وی گفت: ارتباطات و فناوری اطلاعات به زندگی افراد گره خوردهاست و اگر نتوانیم امنیت این فضا را تأمین کنیم، بستر فعالیتکسب و کارها و جامعه آسیب پذیر میشود. جامعه برای استفادهاز این فضا نیاز جدی به امنیت دارد و باید برای تامین امنیتبرنامه ریزیهای لازم را انجام دهیم.
زارعپور ادامه داد: باید زمینههای بروز جرم در این فضا را از بینببریم و کاری کنیم که حریم خصوصی مردم در این فضا حفظ شود.و با استفاده از ابزارهای فنی و زیرساختهای حقوقی و قانونیامنیت باید به الزام و اتمسفری برای فضای مجازی تبدیل شودهمچنانکه اگر در فضای واقعی هم امنیت نباشد، هیچ کسبوکارینمیتواند فعالیت کند.
زارع پور افزود: در تولیدات تجهیزات امنیتی نسبت به قبلپیشرفتهای چشمگیری داشته ایم و با توجه به محدودیتدسترسی به برخی از تجهیزات امنیتی، متخصصان ایرانی اینکمبودها را جبران کرده اند.
وزیر ارتباطات گفت: باید تلاش کنیم که کیفیت آنها ارتقا پیدا کند وبرای آنها در داخل و خارج از کشور بازار ایجاد کنیم تا در حوزهامنیت هم به یکی از کشورهای سرآمد تبدیل شویم.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: امنیت یک مقوله بین بخشی است و برایتامین امنیت حداکثری در صنعت ICT باید همه دستگاهها همکاریکنند.
زارع پور در پاسخ به سوالی درباره آماری از استفاده ۸۰ درصدمردم از فیلترشکن در پی اختلالات شبکه گفت: اختلال گسترده درشبکه را تکذیب میکنیم. اقدامیکه برای فعال کردن جستوجویایمن هم انجام دادیم، هیچ اثری روی هیچ سرویس دیگری نداشتهاست و اگر کسی شواهدی دارد میتواند ارایه دهد که تاکنونشواهدی ارایه نشده است.
وزیر ارتباطات گفت: استفاده از فیلترشکنها موضوع مهمی است.بسیاری از گوشیهای هموطنان ما به بدافزار آلوده هستند و راهورود این بدافزارها هم ابزارهای دور زدن فیلترینگ و فیلتر شکناست. ما برنامهای که در وزارت ارتباطات داریم این است که نیازمردم به فیلترشکن را کاهش دهیم.
وی افزود: برنامهای پیش بینی شده که در موقع خودش اعلاممیشود که مردم نیازی به فیلترشکن نداشته باشند و سرویسهایمورد نیازشان راهاندازی شود که این نیاز به حداقل برسد، زیرابسیاری از ویروسهای مردم روی گوشیها، تبلتها ولپتاپهایشان از طریق همین فیلتر شکنها است که برنامه مفصلیداریم که این آسیب پذیری را کم کنیم.