وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: ایران فعالیت در حوزه فضا را از حدود دو دهه قبل شروع کرده و امروز ما میتوانیم ماهواره خود را بسازیم و آن را با پرتابگر خودمان به مدارهای پایین زمین (کمتراز ۵۰۰ کیلومتر) پرتاب کنیم، اما قطعا تجربیات و دانش روسیه میتواند به برنامه صنعت فضایی ایران کمک کند.
آیتیمن- عیسی زارعپور در سفر خود به مسکو، با وزیر توسعهاقتصاد دیجیتال، مخابرات و ارتباطات روسیه، رییس آژانس فدرالرگولاتوری ارتباطت و رسانههای جمعی دیدار کرد. وی در این سفردرباره توافق رهبران ایران و روسیه برای حرکت بیشتر به سمتتجارت با ارزهای ملی به خبرگزاری راشاتودی گفت: این واقعامیتواند تجارت بین دو کشور را تقویت کند. اولین کاری که بایدانجام دهیم این است که امکان تجارت بین ایران و روسیه را آسانتراز قبل کنیم. این نوع کارها، مانند ایجاد کانال مالی مشترک دوکشور میتواند تجارت و همکاریهای مالی را بالا ببرد.
وی در پاسخ به این سوال که روابط مسکو و تهران را در این روزهاو در حوزه فناوریهای پیشرفته چطور توصیف میکنید، گفت: اینروزها تقاضای واقعی بسیار زیادی از طرف بخش خصوصی هردو کشور برای بهبود همکاریهای فناورانه وجود دارد و شاهدفعالیتهای زیادی برای بهبود این بخش از همکاریها هستم، امابرخی موانع وجود دارند که باید رفع شوند.
برای مثال در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات ما نیاز بهاستانداردهای مشترک برای تجهیزات و محصولات داریم که توسطمقامات دو کشور قابل حل است. مثال دیگر این است که فرآیندهایگمرکی بین دو کشور باید اصلاح شود.
وزیر ارتباطات درباره زمینههای همکاری مشترک بین دو کشوردرحوزههای فناوریهای پیشرفته نیز گفت: معتقدم که میتوانیم درزمینههای مختلف از جمله سخت افزار، نرم افزار، شبکه، توسعهخدمات دیجیتال مشترک بین ایران و روسیه و حتی پلتفرمهایمشترکی برای ارایه خدمات قابل اعتمادتر به کشورهایمانهمکاری کنیم. همه این موارد، مذاکره شده است تا راه حل مشترکیبرای حضور محصولات ایرانی در روسیه و همچنین محصولاتروسی در ایران ارایه شود.
زارعپور با بیان اینکه ایران با موفقیت از دادههای ماهوارهایاستفاده کرده افزود: ایران فعالیت دراین حوزه را از حدود دو دههقبل شروع کرده است و این روزها ما صنعت فضایی بومی- محلیخود را داریم. ما میتوانیم ماهواره خود را بسازیم و آن را باپرتابگر خودمان به مدارهای پایین زمین (کمتراز ۵۰۰ کیلومتر) پرتاب کنیم. اما قطعا تجربیات و دانش روسیه میتواند به برنامهصنعت فضایی ایران کمک کند، ما مشتاق هستیم همکاری موثرتریبین دو کشور در این حوزه شکل دهیم.
وی در خصوص آثار تحریمهای غربی در همکاری میان شرکتهای ایران و روسیه نیز گفت: قطعا اگر ما بخواهیم تحریمها اثرینخواهند داشت. اراده سیاسی و نیاز بازار واقعی برای تسهیل وبهبود این نوع همکاری بین دو کشور وجود دارد. فکر میکنم اگرهر دو کشور بخواهند میتوانیم همکاریهای فناورانه بینخودمان را بهبود ببخشیم و افزایش دهیم. اگر بتوانیم در کوتاهمدت موانع موجود را که اشاره کردم برطرف کنیم، قطعا میتوانیماز ظرفیتهای دو طرف برای حل مشکلات و داشتن محصولات وخدمات بومیاستفاده کنیم.