طبق گزارشهای جدید برخی مقامات آمریکا بر این باورند که دیپلماسی این کشور باید با واقعیتهای جدید فضای سایبری سازگار شود.
آیتیمن- شورای روابط خارجی آمریکا در گزارش روز سهشنبه خود مدعی شد، ایالاتمتحده باید تلاشهای طولانیمدت خود برای ایجاد هنجارهای رفتار خوب برای دولتها در فضایسایبری را کنار بگذارد و برای مقابله با یک دنیای دیجیتالیپراکنده و بالقوه خطرناک یک سیاست خارجی جدید اتخاذ کند.
در مطالعهای که توسط کارگروه مستقل امنیت سایبری ایناندیشکده انجام شده آمده: دوران اینترنت جهانی به پایانرسیده است. واشنگتن در طول سه دهه گذشته همکاری نزدیکیبا بخش خصوصی و متحدانش برای ترویج چشمانداز اینترنتجهانی، باز، ایمن و قابل تعامل داشته است؛ اما واقعیت فضایسایبری اکنون کاملاً متفاوت است.
این گزارش مبسوط به چندین جنبه از سیاست سایبریایالاتمتحده، مانند عملیات سایبری تهاجمی، آزادی اینترنت،جرم و جنایت و تجارت میپردازد و بر سه رکن سیاستی که باید زیربنای رویکرد جدید باشد، تأکید میکند، ازجمله تثبیت ائتلافی از متحدان و دوستان حول چشمانداز اینترنت که تا حد ممکن یک پلتفرم ارتباطی بینالمللی مورد اعتماد و محافظتشده را ایجاد میکند.
این بررسی چند ماه پسازآن انجام شد که وزارت امور خارجه آمریکا دفتر فضای سایبری و سیاست دیجیتال خود را برایتقویت همکاریهای دولت بایدن در راستای کمکهای دیجیتالبه متحدان و نقش ایالاتمتحده در تنظیم دیپلماسی سایبریجهانی باز کرد.
درعینحال آمریکاییها معتقدند دشمنان خارجی این کشور مانند چین و روسیه کنترلهای خود بر اطلاعاتی که مردم اینکشورها میتوانند به آنها دسترسی داشته باشند بهویژه پس از تهاجم مسکو به اوکراین ازجمله سایتهای رسانههای اجتماعیرا تشدید کردهاند.
گزارش جدید بیش از دهها توصیه را ارائه میدهد ازجمله اینکه رهبران و سیاستگذاران آمریکایی باید برای مقابله با فضای سایبری یک مرکز بینالمللی جرائم سایبری ایجادکنند بهطوریکه متحدان بتوانند بر باندهایی که زیرساختهایحیاتی را هدف قرار میدهند فشار بیاورند، شفافتر بودن در مورد مأموریتهای «شکار به جلو» فرماندهی سایبریایالاتمتحده که برای دفاع از انتخابات آمریکا در برابر مداخلات خارجی استفاده شده است و مسئول دانستن دولتها در قبال فعالیتهای مخربی که از قلمرو آنها سرچشمه میگیرد.
این گزارش در انتها به این نتیجه میرسد: یک اینترنترایگان، جهانی و باز آرزوی ارزشمندی بود که به هدایتسیاستگذاران ایالاتمتحده در سی سال اول اینترنت کمک کرد. اینترنت به شکل امروزی، نیازمند بازنگری در سیاستهای سایبری و خارجی ایالاتمتحده برای مقابله با این واقعیتهای جدید است.
این کارگروه به ریاست ناتانیل فیک (Nathaniel Fick)یکی از اعضای هیاتمدیره شورای روابط خارجی و نامزد بایدن برای هدایت دفتر سایبری جدید وزارت امور خارجه و جامی میشیک (Jami Miscik) یک تحلیلگر اطلاعاتیآمریکایی که زمانی معاون مدیر اطلاعات سازمان سیا بود اداره میشود و معتقد است که:
اهداف ایالاتمتحده در حال حرکت به جلو محدودتر و درنتیجهدستیافتنیتر خواهد بود؛ اما ایالاتمتحده برای طراحیاستراتژیها و تاکتیکهایی که میتواند یک تهدید فوری را بهبود بخشد، باید سریع عمل کند.