سرپرست سازمان فاوای شهرداری تهران گفت: تمامی سامانههای اصلی شهر به وضعیت مطلوب بازگشتهاند اما شاید برخی از این سامانهها را بخواهیم تجمیع کنیم و به مدار بازنگردانیم.
آیتیمن- هادی محضرنیا با بیان بازگشت سامانههای شهرداری تهرانبه مدار گفت: در حال حاضر تمامیسامانههای اصلی شهر بهوضعیت مطلوب بازگشتهاند.
وی درباره سامانههای کوچک شهرداری تهران اظهار کرد: سامانههای کوچک شهرداری بسیار زیاد بودند و بر اساس مصوبهشورای شهر ما نباید تعدد سامانهها را داشته باشیم و بر همیناساس شاید برخی را از این سامانهها را بخواهیم تجمیع کنیم ونخواهیم که تمامیسامانهها را به مدار بازگردانیم.
سرپرست سازمان فاوای شهرداری تهران تصریح کرد: ما ازتمامیشهروندان عذرخواهی میکنیم و وظیفه جبران داریم اینتضمین را میدهیم که حق و حقوق هیچکدام از شهروندان تضییعنشده است اما اگر یک درصد هم رخ داده باشد تضمین میدهم ازکه از تمامیحقوق مردم حفاظت کنیم.
محضرنیا اظهار کرد: در پی وقوع حمله سایبری گستردهای که درکل شبکه شهرداری تهران، احتمال گسترش آن وجود داشت، درراستای حراست از برنامهها و اطلاعات، سامانهها و نرمافزارهاتوسط سازمان فاوای شهرداری تهران از دسترس خارج شدند و بهدلیل آنکه نرمافزار موبایلیِ «تهرانِ من» نیازمند پشتسرگذاشتنتستهای امنیتی و نفوذ بود، این مراحل کمی به طول انجامید.برای راهاندازی مجدد تاییدیه دستگاههای نظارتی نیز مورد نیازبود و در عین حال به دنبال سرویسدهی بهتر بودیم کهخوشبختانه هر دو امر محقق شد و با یاری خداوند شهروندانمیتوانند از طریق گوشی تلفن همراه خود به این نرمافزاردسترسی کامل داشته باشند.
محضرنیا در تشریح اقدامات شهرداری تهران طی مدت حمله ونفوذ سایبری به شبکه شهرداری تهران توضیحاتی را ارایه کرد وگفت: در اقدام برای حفظ و حراست از سامانههای خدمترسانی درچند ساعت اولیه از وقوع این حادثه، ضمن دفع هجوم، اقداماتخود را در بالاترین سطح امنیتی اجرا کردیم.
وی افزود: حقیقت آن است که این حمله سایبری موفق نبود و بهاهداف خود نرسید اما این حمله گسترده و پیچیده بود و برایمقابله با آن همه خدمات اینترنتی فریز شدند و با توقف همهسامانهها، اقدام به انجام تست آلودگی کردیم و حفظ و حراست ازدادههای مردم را انجام دادیم. در سامانههای شهرداری تراکنشهایمالی زیادی وجود دارد و باید همه این موارد با بانکها و مراکزذینفع بررسی میشد تا حق مردم ضایع نشود و این در حالی بودکه تعداد این سامانهها هم قابل توجه است.
سرپرست سازمان فاوای شهرداری تهران همچنین در خصوصطرح شایعاتی مبنی بر پاکشدن اطلاعات و سوابق شهروندان ازسامانهها گفت: در سازمان فاوا اطلاعات در سه لایه دارای نسخهپشتیبان هستند، وظیفه ما حفظ و حراست از دادهها است کهبخشی از آن سوابق پرداخت عوارض شهرسازی، خودرو، املاک وسایر مثل کیف پول شهروندی است که به طور کامل این اطلاعاتحفظ شده است.
وی تاکید کرد: بهدلیل نحوه تهیه نسخه پشتیبان، هیچ دادهای ازبین نرفته است.
محضرنیا افزود: بیشک هدف اصلی اخلالگران، اختلال درخدمترسانی به مردم بوده است چرا که ۴۰۰ سرویس متنوعشهری در ۲۲ منطقه، ۱۲۳ ناحیه و سازمانها و شرکت وابسته بهشهرداری تهران وجود دارند و قصد آنها خارجکردن سرویسها ازمدار خدمت بود. قسمتی از این خدمات قابل قطع و توقف نیستندمانند استفاده از حملونقل عمومی، مترو، سامانه بهشت زهرا(س)، که سعی کردیم در کوتاهترین زمان ممکن به خدمترسانیبرگردند.
وی با بیان اینکه از لحظات اولیه گزارش حمله سایبری بیش از۳۰۰ نیروی سازمان فاوای شهرداری تهران با حضور در سازمان بهطور ۲۴ ساعته، اقدام به خدمترسانی کردند، افزود: خدا را شکرامروز ارایه خدمات شهروندی در وضعیت مطلوب قرار دارد، البتهاختلالات کوتاه در شبکه شهرداری تهران و سایر شبکههایخدمتی، همیشه وجود دارد اما به صورت ۲۴ ساعته این خدماترصد شده و تلاش میشود که اشکالات آنها رفع شود.