رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت درباره پیشرفتهای سامانه جامع تجارت ابزار امیدواری کرد تا در ماههای آینده خلأهای باقیمانده در استفاده جامع از این سامانه با همکاری سایر دستگاهها مرتفع شود.
آیتیمن- محمد شیرازیان رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکیوزارت صمت در حاشیه نشست خبری معاونت کسبوکار اینوزارتخانه در رابطه با نتایج بهدستآمده از اجرای این سامانهجامع اظهار کرد: با استقرار دولت سیزدهم روند پیگیریهادررابطهبا اجراییشدن سامانه جامع تجارت سرعت خوبی گرفت وخوشبختانه توانستیم با هماهنگیهای ایجاد شده بادستگاههایی که در اتصال به این سامانه تأخیر داشتند به توافقبرسیم.
وی ادامه داد: در زمینه اتصال گمرک به سامانه جامع تجارت یکعقبافتادگی ۵ الی ۶ساله وجود داشت که در زمستان ۱۴۰۰ پس ازامضای توافقنامهای بین وزیر اقتصاد و وزیر صنعت، معدن وتجارت برای پیگیری انجام تکالیف در حوزه گمرک این اتصال درحال برقراری است و با روی کار آمدن تیم جدید برای تسریع اینروند با وجود مشکلاتی که در این اتصال در حوزه گمرک وجود داردبه شکر خدا با پیگیریهای همهجانبه امید داریم این اتصالبهزودی به نتیجه نهایی برسد.
وی گفت: جا دارد تاکید کنیم که در زمینه اتصال این سامانه بهگمرک که سالهاست به طول انجامیده قدمهای خوبی برداشتهشده و توافقات خوبی نهایی شده و اختلافات چندینساله وزارتاقتصاد و وزارت صمت و سازمان گمرک با حسننظر همه عواملبهخصوص تیم جدید گمرک توانستیم به یک جمعبندی خوبیبرسیم و جبران این عقبافتادگی بسیار سخت است و امید داریمبهزودی بخش عمدهای از تجارت خارجی کشور که منوط به گمرکاست ساماندهی شود.
این مدیر وزارت صمت توضیح داد: در حوزه دبیرخانه مناطق آزادو ویژه هم اتفاقاتی خوبی در جریان است که بخش عمده فعالیتما در این حوزه به مدیریت یکپارچه انبارهای تجاری در این مناطقبازمیگردد که هنوز باقیمانده و در سایر حوزهها ارتباط مؤثربرقرار شده.
وی در ادامه درباره حوزه تجارت داخلی گفت: در این حوزه چندبرنامه اصلی در دست اجراست که مهمترین آنها تأمین مالیزنجیره تولید و ارتباط با بانکهای عامل و مؤسسات مالی و بانکمرکزی و پروژه قیمت تمام شده تولید که ثبت قیمتها در سامانهجامع آغاز شده و نمایش قیمتها به مردم در سامانه ۱۲۴ در حالاجراست.
این مقام مسوول گفت: توسعه شناسه کالا و خدمات در راستایهمین اقدامات برای کلیه کالاها و خدمات در حال تکمیل است کهتکمیل این روند برای دستیابی بهصورت مالی و مالیاتی به دولت وکنترل اقتصاد کمک شایانی خواهد کرد.
وی در خصوص سامانه انبارها توضیح داد: سامانه انبارها جدااز سامانه جامع تجارت نیست و سامانه انبارها یکی اززیرسامانههای سامانه جامع است که البته درگاه مجزایی برایورود بهرهبرداران انبارها و فعالان اقتصادی و صاحبان کسبوکاررا خواهد داشت که با ورود اطلاعات در سامانه انبارها ایناطلاعات در سامانه تجارت نیز ثبت خواهد شد و نیازی به ثبتمجزا وجود نخواهد داشت.
وی در پایان درباره ارتباط این سامانه با بورس کالا گفت: ارتباطاتخوبی دراینرابطه ایجاد شده که با ایجاد شفافیت در همه زمینههااداره مالیات ابزار خوبی را برای محاسبه مالیات و جلوگیری ازفرار مالیاتی را در دست خواهد داشت.