رییس پلیس فتای تهران گفت: در چند سال اخیر پلیس فتا سعی کرده در خدمت مردم باشد و با تدابیر لازم از کسب و کارهای نوپا مراقبت کند، هرچند در این مدت ۶۰ درصد کسب و کارهای کوچک و برخط به دلیل حملههای سایبری (هک کردن) روند فعالیتشان از بین رفته است.
آیتیمن- سرهنگ داود معظمی گودرزی در رویداد استیج در یازدهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری (اینوتکس ۲۰۲۲) در پارک فناوری پردیس افزود: در چند سال اخیر سعی کردیم که با همه توان در خدمت استارتآپها باشیم، زیرا استارتآپها در ابتدای شکل گیری و رشد به امنیت و توازن نیاز دارند و اینامر باید برای حفاظت از اینها شکل بگیرد.
وی گفت: در سالهای اخیر حملات سایبری باعث شده بود که روند فعالیت بخشی از کسبو کارهای برخط متوقف شود، البته این حملات سایبری در کل جهان مرسوم است و معمولا ایناستارتآپها با این نوع حملات مواجه هستند.
این مقام مسوول گفت: در این مدت روند فعالیت ۶۰ درصد کسب و کارهای کوچک و برخط به دلیل این حملههای سایبری از بین رفت.
معظمی گودرزی اضافه کرد: در بحث کنترلهای امنیتی، زنجیرهامنیتی در پیشبرد اهداف استارتآپها وجود دارند و به نوعیداراییهای استارتآپها به دو دسته تقسیم میشود؛ داراییسخت و نرم از جمله دارایی استارتآپها است.
وی در جریان بازدید از نمایشگاه بینالمللی اینوتکس ۲۰۲۲در پارک فناوری پردیس گفت: پلیس در راستای هوشمندسازی با معیار قراردادن فرمایشات مقام معظم رهبری و شعار سال ۱۴۰۱بهره گیری و ارتباط راهبردی با شرکتهای دانشبنیان را جزو اولویتهای اصلی خود قرار داده است. ما معتقدیم در عصر اقتصاد دیجیتال استارت آپها و کسب و کارهای مجازی عموماً حول محور تکنولوژی شکل گرفته و پتانسیل رشد بالایی دارند به طوریکه با تعریف نیازهای جدید، ایده نوپایی نیز برای رفع این نیاز شکل میگیرد که این امر روز به روز بر رشد داراییهای سخت و نرم استارت آپها و و کسبوکارهای مجازیمیافزاید.
وی با بیان اینکه مهمترین دارایی این کسب و کارها، داراییهای نرم آنهاست، گفت: داراییهای نرم کسب وکارهای نوپا به واسطه ارزش افزودهای که برای مجموعه آنها فراهم میآورند،زمینه رشد، اعتبار و ارزش گذاری آنها است و بالطبع این فضا در معرض چالشها، آسیبها و تهدیدهای گوناگونی قرار دارد به طوری که نپرداختن یا انتخاب رویکرد نادرست امنیت سایبری،حیات و ممات آن استارت آپ یا کسب و کار اینترنتی را تحت الشعاع خود قرار میدهد.
رییس پلیس فتای پایتخت ادامه داد: توجه بیش از حد استارت آپها به توسعه هر چه سریعتر ایدهها، باعث میشودامنیت اطلاعات نادیده گرفته شود. بسیاری از استارتآپها معمولا دارای سرمایه کم هستند و با توجه به هزینههای بالا از قبیل توسعه محصول، تبلیغات و ... برای صرفهجویی در هزینهها، بخش امنیتی را فاکتور میگیرند که این امر یعنیعدم رعایت کنترلهای امنیتی حتی باعث شکست و انحلال استارت آپها و کسب و کارهای مجازی نیز شده است.
به گفته گودرزی بر اساس آمارهای ارایه شده از سوی موسسات و شرکتهای امنیتی مطرح دنیا؛ ۴۳ درصد حملات سایبریمتوجه کسب و کارهای کوچک و نوپا است. نشت اطلاعات کاربران یا مشتریان، سرقت هویت دیجیتال، سرقت ایده کسب و کار، سرقت اسرار تجاری دیجیتال، حملات DDOS یا همان اختلال، قطع یا محروم سازی از سرویس دهی، حملات RansomWare یاباج افزار و حملات فیشینگ از عمدهترین تهدیدات استارت آپها و کسب و کارهای مجازی و کاربران آنهاست که هر کدام از آنها میتواند آسیبهایی را نیز متوجه حاکمیت و امنیتعمومی جامعه کند.
وی افزود: کنترلهای امنیتی، پارامترهایی هستند که برایحفاظت از اشکال مختلف دادهها و زیرساختهای مهم برای کسب و کارهای مجازی، استارت آپها یا یک سازمان پیادهسازیمیشوند در واقع هر نوع حفاظت یا اقدام متقابلی که برایاجتناب، شناسایی، مقابله یا به حداقل رساندن خطرات امنیتیبرای داراییهای نرم و سخت استفاده شوند، یک کنترل امنیتیمحسوب میشود.