معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با همکاری سه وزارتخانه بهداشت، ارتباطات، اطلاعات و بیمهها، طرح نسخهنویسی الکترونیکی تا پایان سال جاری کامل اجرا خواهد شد.
آیتیمن- سعید کریمیافزود: بیش از ۹۰ درصد برنامه نسخهنویسیالکترونیکی (نسخهنویسی آنلاین) پیشرفت داشته و کاری که در۱۶ سال گذشته بر زمین مانده بود در چهار ماه اخیر به این میزانپیشرفت کرده است.
وی درباره یکسانسازی درگاهها و وارد کردن بیمههای تجاری وتکمیلی به برنامه نسخهنویسی الکترونیکی، اظهار داشت: اینبرنامه از طرحهای ملی و افتخارآمیز کشور است و وزارت بهداشتباید در این زمینه سیاستگذار باشد و اپراتوری طرح را بهشرکتهای دانش بنیان واگذار کند. رقابت این شرکتها باعثمیشود که پنلهای مورد پسند کاربران ارایه شود. اکنون برخی ازاین درگاهها، صوت را به نسخه تبدیل میکنند که کار با آنها سادهاست.
کریمیاضافه کرد: قانون بودجه ۱۴۰۱ نیز به طور شفاف وظایف وبودجه دستگاههایی مانند بیمه و سازمان نظام پزشکی را در زمینهاجرای طرح نسخه الکترونیکی معین کرده است.
به گفته وی، پزشکان عمومیهم به دلایلی از جمله تمدید پروانهمطب وارد برنامه میشوند. در زمینه ارز ترجیحی دارو نیز قانونمعین کرده است که اگر نسخه الکترونیکی نباشد، مابهالتفاوت ارزپرداخت نمیشود بنابراین همه پای کار خواهند آمد و برنامهنسخه الکترونیکی طرحی است که به تدریج بالغ خواهد شد.
معاون درمان گفت: با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزشپزشکی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت اطلاعات وبیمهها این برنامه به جز موارد استثنایی که قانون براینسخهنویسی غیرالکترونیکی معین کرده به طور کامل تا پایانسال جاری اجرایی خواهد شد.
بر اساس این گزارش، نسخه الکترونیکی بخشی از پروندهالکترونیکی سلامت بود که با همکاری دولت، مجلس و سازمانهایبیمهگر بر اساس مصوبات قانونی نهاد قانونگذاری کشور به اجرادرآمده است.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی۱۷ اسفند سال گذشته برایفراهم کردن زیرساختهای لازم در بهبود اجرای نسخه نویسیالکترونیکی با هزینههای لازم برای تحقق آن موافقت کردند.
برنامه نسخه نویسی الکترونیکی تاکنون در ۲۲ استان کشور، ۹۸ درصد محقق شده و استانهای یزد، کهگیلویه و بویراحمد و ایلاماکنون در اجرای نسخه الکترونیکی هستند و به تحقق صد درصدیاین برنامه دست یافتند.
• طرح نسخه الکترونیکی متوقف نشده است
در خبر دیگری در همین رابطه مدیرعامل سازمان سازمان بیمهسلامت ایران گفت: اجرای کامل طرح نسخه نویسی الکترونیکیمتوقف نشده و پیگیر حل مشکلات آن هستیم.
به گزارش مهر، محمد مهدی ناصحی، در گفتگوی ویژه خبریافزود: اجرای طرح نسخه الکترونیکی در همه استانها، به جزتهران و خراسان رضوی به ۹۸ درصد رسیده است.
وی با اعلام اینکه طرح قانونی نسخه الکترونیکی در دو استانتهران و خراسان رضوی ۹۲ درصد اجرایی شده است، در خصوصتعدد درگاههای این طرح، گفت: نسخه الکترونیکی در مرحله بلوغاست و با توجه به کدینگ متفاوت بیمهها، هماهنگیهایی باحضور ذی نفعان صورت گرفته است.
ناصحی ادامه داد: مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در مرحلهفعلی درصدد است تا عدم همکاری قبلی را در زمینه یکپارچه سازیسامانه بیمهها را برطرف کنند.
وی افزود: فرصتی که طی روند اجرایی این طرح درخواست شد،برای رفع همین موانع بود و توقفی در روند اجرای نسخه نویسیالکترونیکی رخ نداده است.
• بیمهها برای اجرای نسخه الکترونیکی اقدام کنند
در خبر دیگری سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعاتوزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سازمانهای بیمهگرخواست تا برای اجرای کامل نسخهنویسی آنلاین وارد میدانشوند.
امین بیگلرخانی در نشست با مدیران سازمانهای بیمهگر درخصوص اجرای نسخهنویسی آنلاین، بیان کرد: برای اجرای کاملو دقیق نسخهنویسی آنلاین حضور میدانی و پایکار آمدنسازمانهای بیمهگر الزامیاست و انتظار داریم پا بهپای وزارتبهداشت در این میدان قدم بردارند.
وی با بیان اینکه همه تلاش خود را به کار میگیریم تا پروژه ملینسخهنویسی آنلاین تمام و کمال انجام شود، گفت: به سرانجامرساندن طرح نسخهنویسی آنلاین را یکی از مهمترین وظایف خودمیدانیم تا مردم بتوانند از خدمات آن به بهترین شکل ممکنبهرهبرداری کنند.
سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی افزود: از مهمترین مزایای این طرح،یکپارچهسازی و اتصال پلتفرمهای مختلف نسخهنویسی آنلاینخواهد و از سوی دیگر درصد خطای احتمالی که در نسخهنویسیسنتی بود نزدیک به صفر خواهد شد و ارایه خدمات بهداشتی ودرمانی با سرعت بیشتری صورت خواهد گرفت.
وی همچنین گفت: از دیگر مزایای این طرح، کاهش هزینههایمصرف کاغذ در تهیه دفترچههای بیمه در سازمانهای بیمهگرخواهد بود که با اجرای این طرح هزینههای سنگین حذف و ازسوی دیگر به محیط زیست نیز آسیب کمتری وارد خواهد شد.
بیگلرخانی با بیان اهمیت حضور و همکاری همهجانبهسازمانهای بیمهگر در اجرای طرح نسخهنویسی آنلاین، اظهارداشت: برای اجرای کامل و دقیق نسخهنویسی آنلاین حضورمیدانی و پایکار آمدن همه سازمانهای بیمهگر الزامیاست وانتظار داریم پا بهپای وزارت بهداشت در این میدان قدم بردارند.
به گزارش وبدا، وی در پایان گفت: حجت بر ما تمام شده است کهاین طرح را جزو رسالتهای کاری و جهادی خود بدانیم. وزارتبهداشت همه تلاش خود را به کار میگیرد تا بتواند با اجرای اینطرح مسیر خدمترسانی به مردم را هموار ساخته و کیفیت خدماتبهداشتی و درمانی را افزایش دهد و به همین منظور از همهسازمانهای بیمهگر میخواهیم کما فی السابق به صورت جهادیپا در میدان گذاشته و برای به سرانجام رساندن این طرح، وزارتبهداشت را یاری کنند.
• اجرای ۷۰ درصدی نسخه الکترونیکی در استان مرکزی
در خبر دیگری اعلام شد با وجود اجرای طرح نسخه الکترونیکی دراستان مرکزی، این نسخه در ۷۰ درصد مراکز خصوصی و مطبهاصادر میشود.
طرح نسخه الکترونیکی با اهداف مختلفی از جمله شفاف سازی وحذف کاغذ اجرا شد که با حذف نسخ کاغذی نظام درمان در استانمرکزی ازمصرف سالانه بیشتر از ۳۵ میلیون برگ کاغذ جلوگیریمیشود.
اما با این وجود این طرح هنوز هم به طور کامل اجرا نشده و برخیاز پزشکان هنوز هم به این طرح سراسری نپیوسته اند.
صادقی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتیدرمانی استان مرکزی گفت: در ۹۵ درصد مراکز دولتی و ۷۰ درصدمراکز خصوصی و مطبها نسخه الکترونیکی صادر میشود.
جیریایی مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی گفت: از ابتدای دیماهسال گذشته پرداختهای بیمه سلامت تنها به نسخ الکترونیکیامکان پذیر است و با همکاری موسسات، پزشکان و مراکز ارایهدهنده خدمات درمانی ۶۱۰ هزار بیمه شده سلامت از طرح نسخالکترونیکی در استان بهرهمند شدند.
سهرابی مدیر درمان تامین اجتماعی هم گفت در استان ۹۸۰ هزاربیمه شده تامین اجتماعی وجود دارد که در ۹۷ درصد مراکز دولتیو خصوصی طرف قرارداد تامین اجتماعی نسخه الکترونیکیصادر میشود.