یک کارشناس نظام سلامت گفت: زیرساختهای اجرای نسخه نویسی الکترونیکی در سراسر کشور فراهم است به طوری که با وجود شایعاتی که مناطق محروم به اینترنت دسترسی ندارند شاهد آن هستیم که این طرح در آن مناطق با عملکرد 100 درصدی روبه رو شده است. بیشترین مشکلات این طرح به سیستمهای غیریکپارچه بیمارستانها بر میگردد که وزارت بهداشت باید نهایت همکاری را در اجرای طرح داشته باشند تا دلیلی بر متوقف شدن طرح تلقی نشود.
آیتیمن- داریوش چیوایی گفت: این طرح قرار بود طی 17 سال گذشته و از اواخر برنامه چهارم توسعه به اجرا دربیاید و حتی قوانین بودجه سنواتی 1398 تا 1400 نیز بر اجرای این طرح با کلید خوردن نسخه نویسی الکترونیکی تاکید کرده بودند.
وی افزود: چون وزارت بهداشت خودش ذی نفع این موضوع است نمیتواند به عنوان متولی قلمداد شود به همین دلیل در سال جاری بیمهها به عنوان متولی معرفی شدند که میتواند کمک جدی به ارایه خدمت باکیفیت داشته باشد و کاهش هزینه را به دنبال داشته باشد و با شفافیت زایی فسادها را از بین ببرد.
این کارشناس نظام سلامت عدم استقبال برخی پزشکان و مراکز درمانی به این طرح نیز گفت: برخی از پزشکان هیچ آموزشی در این خصوص ندیده اند و برایشان بسیار دشوار است به سرعت تغییر موضع بدهند با این حال بخش دیگری از این امر را باید به تمایل این پزشکان برای دوری از شفافیت تلقی کرد.
چیوایی ادامه داد: وقتی مجلس هم به دنبال شفافیت نیست طبیعتا پزشکان نیز راه دولتمردان را میروند با این حال باید این امر به دست افرادی سپرده شود که منفعتشان در شفاف بودن فرایند باشد و به همین دلیل بیمهها از سال 97 ملزم به اجرای این کار شدهاند.
وی افزود: با این حال چون این طرح ذینفعان فراوانی دارد باید سازوکارهای تشویقی در آن دیده شود مثلا تعرفه نسخه الکترونیکی 15 درصد بیشتر از تعرفه نسخه کاغذی باشد و برخی تنبیهات نیز در آن آورده شود ولی باید یک قدم از اجرای طرح عقب بیفتیم.
چیوایی گفت: طبیعتا این طرح بدون ایراد نخواهد بود که برای این خصوص باید سیستم استثنائاتی قائل شد بنابراین مشکل مبنایی برای عدم اجرای طرح وجود ندارد با این حال باید کندی اینترنت در برخی مناطق و آموزش پزشکان نیز مورد توجه واقع گیرد.
وی افزود: بیشترین مشکلات این طرح به سیستمهای غیریکپارچه بیمارستانها بر میگردد که وزارت بهداشت باید نهایت همکاری را در اجرای طرح داشته باشند تا دلیلی بر متوقف شدن طرح تلقی نشود.