مرکز شتابدهی صادرات اتاق ایران و اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران تفاهمنامه همکاری امضا کردند. با امضای این تفاهمنامه، تشکیل دبیرخانه مشترک در دستور کار طرفین قرار گرفت.
آیتیمن- در این تفاهمنامه که به امضای مهدی اقتصادی، سرپرست مرکز نوآوری و شتابدهی صادرات اتاق ایران و داوود ادیب، رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران رسید، همافزایی، توسعه ارتباطات، ارتقاء تولید ملی، حمایت از نخبگان و همکاری در زمینه صادرات محصولات شرکتهای فناور، سرمایهگذاری مشترک، برگزاری رویدادها، دورههای آموزشی و پژوهشی مشترک و تجاریسازی ایدهها، محصولات و خدمات فناورانه در دستور کار طرفین قرار گرفت.
مهدی اقتصادی، سرپرست مرکز نوآوری و شتابدهی صادرات اتاق ایران هدف اصلی انعقاد این تفاهمنامه با اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران را پتانسیل طرفین، تقویت صادرات و حمایت از شرکتهای فنآور در حوزههای مرتبط با محصولات فناورانه و خدمات فنی و مهندسی اعلام کرد و گفت که با انعقاد این تفاهمنامه سعی داریم با شناسایی پتانسیلها و فرصتهای فیمابین اقدامات مؤثری را بهصورت هدفمند و برنامهریزیشده انجام دهیم.
سرپرست مرکز نوآوری و شتابدهی صادرات ایران گفت که این مرکز آمادگی دارد برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان، استارتاپ و نوآور در حوزههای مختلف ازجمله حوزه ICT خدماتی را در قالب انجام امور مشاوره، آموزش، فنآوری، تجاریسازی ایدهها، محصولات و خدمات فناورانه و برگزاری رویدادها و نشستهای تخصصی را ارائه کند.
او ضمن اشاره به اهمیت حوزه ICT و ظرفیتی که در کشور وجود دارد بیان نمود که این ظرفیت باعث پیادهسازی شبکههای ملی اطلاعاتی و خدماتی داخلی و دولت الکترونیکی میگردد که بتواند به دولت کمک کرده و یک دولت هوشمند، کارا و همراه را نیز به وجود بیاورد.
مهدی اقتصادی همچنین مطرح کرد که این مرکز آمادگی دارد فضایی را در اختیار نمایندهای از اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران جهت همکاریهای دوجانبه و تشکیل دبیرخانهای مشترک قرار دهند.
در ادامه این نشست داوود ادیب، رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران گفت: ما در شرایطی قرارگرفتهایم که صادرات محصولات و خدمات فنی مهندسی بهعنوان یکی از رهنمودهای حاکمیتی که همسو با رویکرد اقتصاد مقاوتی نیز است مدنظر نظام بوده و بدیهی است که در این راستا، اتاق بازرگانی و همچنین مرکز نوآوری و شتابدهی صادرات اتاق ایران و سایر عناصر اکوسیستم این حوزه ازجمله وزارت ارتباطات، وزارت صنعت، وزارت امور خارجه، سازمان توسعه و تجارت، معاونت علمیو فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری بهعنوان نهادهای تسهیل گر و حامینقش به سزایی را در تحقق اهداف صادراتی کشور میتواند داشته باشد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران تصریح کرد: با حمایت دولتمردان ما نخست میبایست بازارهایی را در داخل برای عرضه محصولات و خدمات اعضای خود فراهم نماییم و پس از بلوغ و شکوفایی محصولات داخلیمان و حصول پیشنیازهای صادراتی، در عرصههای بینالمللی ظاهر شویم.
در بخش دیگری از این نشست، فریبرز نژاد دادگر دبیر و عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران گفت: سازوکار صادرات خدمات فنی مهندسی و ورود به بازارهای بینالمللی نیازمند یک حرکت بزرگ، برنامهریزی استراتژیک بهروز، وجود تشکلها و اتحادیههای صادراتی قوی، طراحی و تدوین و اجرای اثربخش استراتژی بازاریابی بینالمللی و استفاده از توانمندی و پتانسیل مراکز نوآوری و ازجمله مرکز نوآوری و شتابدهی صادرات است که ما امیدوار هستیم با این تفاهمنامه در آینده نزدیک شاهد اتفاقات خوب در این حوزه باشیم.
در بخش دیگری از این نشست سادینا آبایی گفت: طبیعتاً صادرات محصولات فناورانه و حضور در بازارهای جهانی، مستلزم پرداخت هزینههای مادی و معنوی است که بخش بزرگی از آن را ارکان دولتی مرتبط با حوزه صادرات و بخش دیگری را اتاقها، اتحادیهها، مراکز نوآوری و شتابدهی صادرات و تشکلهای صنفی و شرکتهای عضو، میبایست پرداخت کنند تا ارکان و ساختارهای این سازوکار در یک مسیر صحیح و مناسب و کارا حرکت کنند.
در بخش پایانی این نشست دبیر کمیسیون صادرات اتحادیه و رییس کمیسیون رتبهبندی اتحادیه نیز ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای انجام پذیرفته در این دو کمیسیون تشکر و قدردانی خود را از مرکز نوآوری و شتابدهی صادرات اتاق ایران اعلام نموده و پتانسیلهای طرفین را فرصت مناسبی برای توسعه صادرات محصولات فنآورانه دانستند.
با توجه به تفاهم صورت گرفته مقرر شد برای تحقق اهداف این تفاهمنامه، کارگروهی متشکل از نمایندگان طرفین تشکیل شود تا بر اساس آن، فعالیتهای مربوطه با قدرت و سرعت هرچه بیشتر عملیاتی شود.
در پایان این نشست ضمن امضا تفاهمنامه فیمابین مرکز و اتحادیه صنعت مخابرات ایران، مقرر گردید اقدامات مشترک در راستای این تفاهمنامه صورت پذیرد که اهم اهدافی که در این تفاهمنامه مدنظر طرفین بوده است عبارتاند از:
امکان سرمایهگذاری مشترک در پروژههای دارای توجیه فنی و اقتصادی با پیشنهاد طرفین
همکاری در برگزاری کارگاهها، رویدادها، وبینارهای آموزشی
معرفی نمایشگاههای تجاری بینالمللی و کمک جهت اختصاص پاویون در نمایشگاهها.
همکاری در مطالعات و پژوهشهای مرتبط در بازار کشورهای هدف
معرفی تیمهای مستعد به صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه همکار جهت سرمایهگذاری مشترک
تبلیغات و حمایت معنوی مشترک و تعامل در شبکههای اجتماعی
همکاری برای تبادل دانش فنی، تیم، منتور و مدرس و تبادل محتواهای علمیو آموزشی
معرفی هیات تجاری و ترتیب جلساتB2B با شرکتهای فعال در زمینههای مورد درخواست
کمک به ایجاد دفتر خدمات مشاوره و بازاریابی و برگزاری Show Room و معرفی محصولات شرکتهای دانشبنیان و فناور و نوآور
همکاری برای تجاریسازی ایدههای نو.