بر اساس اظهارات معاون نوآوری وزیر ارتباطات، در راستای حمایت از تولیدکنندگان داخلی، طرح آزمایشی تولید گوشی ملی به زودی اجرا شده و توانایی تولید کنندگان برای مدیریت بازار و ارایه خدمات پس از فروش در این طرح، آزموده خواهد شد.
آیتیمن- ستار هاشمی، معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات اعلام کرد که این موضوع همچنان در دستور کار است اما پیچیدگیهای خاص خود را دارد. ابتدا به دنبال ارایه یک سری منابع به تولیدکنندگان بودیم. اما تولید کنندهها معتقدند منابع به تنهایی سودمند نبوده و باید بحث تغییرات تعرفه نیز مطرح شود. زیرا اگر سیاستگذاری بلندمدتی در این زمینه وجود نداشته باشد برای آنها راهاندازی خط تولید صرفه اقتصادی ندارد.
به گفته وی، این طرح یک فاز آزمایشی بود که تولیدکنندگان بالقوه میتوانند گوشی تلفن همراه در قالب CBU (کامل)؛ با این افق که تولید موبایل به مرحله CKD (کاملا قطعهقطعه شده) برسد، وارد کشور کنند. سپس توان تولید کنندگان برای مدیریت بازار و ارایه پشتیبانی و خدمات پس از فروش بررسی میشود. آنهایی که بازار و سلیقه مخاطب را به خوبی بشناسند و کاربران از سرویس و خدمات آنها راضی باشند، شامل یک سری مشوقهای حمایتی خواهند شد. این طرح آزمایشی در قالب یک دوره کوتاه مدت 6 ماه تا حداکثر یک ساله اجرایی خواهد شد.
بر اساس گزارش وی، هیچ تفاوتی میان تولیدکنندگان جدید و قدیمی تلفن همراه وجود ندارد و همه بایستی در این فاز آزمایشی توانایی خود را اثبات کنند.
او با بیان اینکه طبق سند کلان معماری شبکه ملی اطلاعات، بحث تولید موبایل بر عهده وزارت صمت است از این تلاشها به عنوان یک حرکت کمکی یاد کرده و اظهار داشت: تولید گوشی ملی میتواند در بحث اقتصاد دیجیتال بسیار اثرگذار باشد.
به گفته معاون وزیر ارتباطات، مذاکراتی درباره بودجه 1401 انجام شده است تا بخشی از عوارض واردات گوشی، برای حمایت از شکلگیری این زیست بوم مصرف شود.
کاهش توان مردم برای خرید گوشی را عاملی برای ساخت گوشی ملی عنوان کرده بود: اگر کمک نکنیم که مردم به گوشیهای هوشمند ارزان قیمت دست پیدا نکنند، به صورت طبیعی کسبوکارها و اقتصاد دیجیتال دچار رکود میشوند.