کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

دبیر طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی کشور:

پرداخت بیمه به اسناد کاغذی از دی‌ماه جرم است

ايرنا , 15 آذر 1400 ساعت 13:45

دبیر طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی کشور با بیان اینکه پرداخت بیمه به اسناد کاغذی از اول دیماه ممنوعیت قانونی دارد و به منزله تصرف در اموال دولتی خواهد بود گفت: اول دی آخرین مهلت استفاده اختیاری از دفاتر بیمه کاغذی در کشور است.



آی‌تی‌من-  محمد جعفری افزود: استفاده از نسخ کاغذی به خط پایان نزدیک شده و اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی درخواست ریاست جمهوری، قانون و استانها است و همه مایل به رسیدن نسخه‌نویسی کاغذی به خط پایان و اجرای تمام و کمال طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی هستند.

وی ۱۵ روز باقی مانده تا اول دی ماه را به نوعی شمارش معکوس برای اتمام نسخه‌نویسی کاغذی و اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی اعلام کرد و اظهار داشت: این طرح برای نظام سلامت کشور طبق قانون بودجه سال جاری الزام اجرا دارد.
دبیر طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی کشور گفت: ماهانه ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار نسخه الکترونیکی در کشور در قبال ۶۰۰ هزار نسخه کاغذی صادر می‌شود.

وی اظهار داشت: بر اساس یکی از پروژه‌هایی که سال جاری در کشور در دست اجرا بوده، جاری شدن طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی بر اساس بند "ث" ماده ۶۷، بند "چ" ماده ۷۰ برنامه ششم توسعه و بند "ج" تبصره ۱۷ قانون بودجه بالغ بر ۷۵ درصد نسخ کشور به صورت الکترونیکی صادر می‌شود و این مقدار در کرمان ۹۹ درصد است و به عنوان استان پیشرو در کشور مطرح است.

جعفری ادامه داد: بیش از ۹۵ درصد مطب پزشکان، داروخانه و آزمایشگاه‌ها به سامانه نسخه الکترونیکی متصل هستند و فقط ۱۵ روز تا مهلت اختیاری اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی باقی مانده که با توجه به حمایت رییس جمهوری از الکترونیکی سازی فرایندها، بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۰ موسساتی که نسخه کاغذی صادر می‌کنند تا اول دی ماه فرصت دارند خود را به سامانه وصل کنند.

وی تاکید کرد: بر اساس قانون بودجه، سازمان نظام پزشکی، صنف پزشکان، سازمان‌های بیمه گر و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف به همکاری در طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی هستند و پرداخت بیمه به اسناد کاغذی از اول دی ماه ممنوعیت قانونی پیدا خواهد کرد لذا پزشکان از ارایه نسخه کاغذی و دستی جدا خوداری کنند.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان تاکید کرد: مردم باید در مراجعه به مراکز درمانی سرپایی و بستری به حق خود در زمینه اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی آگاه باشند و آن را مطالبه و موسسات درمانی نیز زیرساخت‌های اجرای این طرح را تامین کنند.

پایان زمان جولان نسخ کاغذی در کشور
وی با بیان اینکه موسسات تشخیصی و درمانی و پزشکان طی ماه‌های اخیر الزام آورتر از گذشته به اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی روی آورده‌اند گفت: موسسات جامانده از این طرح طی ۱۵ روز آینده خود را به زیرساخت‌های اجرای طرح مجهز خواهند کرد.

جعفری گفت: ماهانه ۱۳۰ هزار نسخه الکترونیکی در کرمان صادر می‌شود در حالی که در ماه گذشته فقط هزار و ۲۰۰ نسخه کاغذی صادر شده است.

وی با بیان اینکه موسسات درمانی و تشخیصی نسبت به گذشته برای اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونکی آماده تر و ۲ سال در حال آموزش دیدن هستند، افزود: اما مردم باید در این زمینه آگاه شوند تا بتوانند در این طرح همراهی کنند در حالی که گاهی مشاهده می‌شود مردم از تمام تغییرات ایجاد شده در این راستا با وجود اطلاع رسانی‌های فراوان با خبر نیستند و بعد از اتمام دفاتر بیمه مجدد درصدد دریافت دفتر بیمه جدید هستند.

روش اطلاع مردم از مدت اعتبار دفاتر بیمه
وی یکی از دغدغه‌های بحق مردم را در اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی بی اطلاع ماندن از اتمام تاریخ انقضای دفاتر بیمه عنوان کرد و گفت: گاهی مردم از بی اطلاعی در مورد تاریخ اعتبار دفاتر بیمه ابراز نگرانی می‌کنند که بیمه سلامت با ایجاد پنل شهروندی پاسخ این سئوال و رفع دیگر مشکلات مردم را نیز داده است.

جعفری تاکید کرد: مردم می‌توانند با مراجعه به پنل شهروندی bimehsalamatiranian.ir از تاریخ اعتبار بیمه و سایر اطلاعات مورد نیاز بدون مراجعه حضوری مطلع شوند.

وی اظهار داشت: همچنین بیمه شدگان می‌توانند در گوگل واژه "تبدیل دفترچه بیمه سلامت" را جستجو کنند و سیستم به طور خودکار درگاه مورد نظر را پیشنهاد می‌دهد و بیمه شده می‌تواند از این طریق و بدون مراجعه حضوری بیمه خود را تمدید، عضو جدید خانواده را اضافه، و عکس بیمه شدگان را بروز کند.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان تاکید کرد: بیمه شدگان همچنین می‌توانند با شماره گیری کد دستوری #۱۶۶۶* علاوه بر اطلاع از اعتبار بیمه از پزشک خانواده و سایر اطلاعات نیز مطلع شود.

وی به اطلاع رسانی‌های گسترده از طریق رسانه‌ها، فضای مجازی و پیامک در زمینه اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی در کرمان پرداخت و گفت: با وجود این تبلیغات هنوز برخی از اجرای این طرح مهم بی اطلاع هستند.

مدیر پروژه ساماندهی بیمه درمان سکونتگاه‌های غیررسمی‌کشور با بیان اینکه بیمه سلامت، حاشیه نشینان را نیز تحت پوشش بیمه رایگان قرار داده، به شعار "هر ایرانی باید بیمه شود" پرداخت و گفت: بیمه سلامت آمادگی پوشش بیمه‌ای برای اقشار مختلف را دارد.

وی گفت: طرح بیمه درمان رایگان حاشیه نشینان و ارایه پزشک خانواده به این گروه در کرمان اجرا و بعد از سفر مدیرعامل بیمه سلامت به این استان به کل کشور تعمیم داده شد.

جعفری تاکید کرد: بیمه رایگان اهالی شهرک پدر انجام شده و اکنون این طرح در شهرک صنعتی در دست اجرا است.

وی گفت: بعد از کرمان، تهران دومین استان اجرا کننده بیمه رایگان سلامت برای حاشیه نشینان است و در این راستا ۲۵۸ نقطه حاشیه نشین در دستور کار قرار گرفته که کار بزرگی است و بعد از آن رفع سایر مشکلات این قشر نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان با تاکید بر اینکه پرداخت‌های بیمه سلامت در بخش بستری، سرپایی و پزشک خانواده بروز است گفت: این استان بروزترین پرداخت‌ها را در بین سازمان‌های بیمه گر کشور دارد.

وی با بیان اینکه بیمه سلامت با جمعیت بیمه شده یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بیش از ۶۰ درصد جمعیت استان کرمان را تحت پوشش دارد و ماهانه حدود ۸۲ میلیارد تومان مطالبات مراکز درمانی را پرداخت می‌کند تا مسیر درمان و حفاظت مالی بیمه شدگان را به خوبی به انجام برساند.

اول دی ماه پایان نسخه‌های کاغذی
معاون بیمه و درمان اداره کل بیمه سلامت استان کرمان با بیان اینکه برای اجرای هر طرحی در ابتدای راه مشکلاتی وجود دارد گفت: بستر سازمان‌های بیمه‌گر در ارایه خدمات تغییر کرده و این بستر از نوع دفترچه ای که معایب و محاسن خودش را داشت به شکل الکترونیکی تغییر کرده است.

علی قوام به مزایای اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی پرداخت و افزود: سیاست‌های کلی کشور به دلیل کاهش اشتباهات، پیگیری سهل تر، دسترسی بیمار به پرونده در طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی به سمت اجرای این طرح رفته است.  

وی افزود: اکنون یقین داریم نیازهای زیرساختی اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی تا حدود زیادی برطرف شده و مانعی برای ارایه خدمات در این طرح وجود ندارد.

قوام گفت: مردم باید به حق خود در اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی آگاه شوند و آن را از پزشکان و موسسات درمانی مطالبه کنند.

وی گفت: رسانه‌ها مردم را به این حق خود آگاه کنند و مردم بدانند از اول دی ماه بیمه به نسخه‌های کاغذی تعلق نمی‌گیرد.


کد مطلب: 277732

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/277732/پرداخت-بیمه-اسناد-کاغذی-دی-ماه-جرم

ITMen
  https://www.itmen.ir