سخنگوی کمیسیون طرح حمایت از کاربران با بیان اینکه طرح پیشنهادی وزارت ارتباطات با طرح فعلی ۸۰ درصد اشتراک دارد، گفت تا زمان ارایه نظر مرکز پژوهشهای جلسات کمیسیون مشترک برگزار نخواهد شد.
آیتیمن- لطف الله سیاهکلی گفت: دولت، نامهای را به رئیس
مجلس ارائه کرد و پیشنهاداتی در مورد طرح داد که مقرر شد بررسی پیشنهاد دولت نیز به رأی گذاشته شود. در صورتی که بنا بر آئین نامه کمیسیون، فقط نمایندگان میتوانند در مورد طرح پیشنهاد دهند و اگر دولت نظری دارد باید آن را در قالب لایحه به مجلس ارائه دهد که به طور قطع آن لایحه، مقدم بر طرح خواهد بود.
سیاهکلی گفت: اما به دلیل اهمیت موضوع و با وجودی که دولت نظر خود را در قالب لایحه ارائه نکرد و تنها پیشنهاداتی در مورد طرح داشت، مقرر شد با رأی گیری اعضا، این پیشنهادات برای تطبیق با طرح اصلی یا به کمیتههای چهارگانه زیربنایی، کسب و کار، امنیتی و حقوقی و یا به مرکز پژوهشهای مجلس ارجاع داده شود.
وی تاکید کرد: در نهایت نیز نمایندگان به ارجاع پیشنهاد وزارت ارتباطات به مرکز پژوهشها برای تطبیق با طرح رأی دادند و پیشنهاد ارجاع به کمیتههای تخصصی و نیز استفاده از یکی از مواد آئین نامه داخلی مجلس در این باره رأی نیاورد.
سیاهکلی افزود: در همین حال اعضای کمیسیون به دکتر تقی پور رئیس کمیسیون برای حضور در جلسات بررسی طرح در مرکز پژوهشهای مجلس رأی دادند و مقرر شد ظرف ۱۰ روز این مرکز پیشنهادات وزارت ارتباطات را بررسی کرده و تطبیق دهد؛ حتی در صورت نیاز زمان بیشتری به این بررسی اختصاص خواهد یافت.
به گفته وی، نظر دولت در مورد این طرح در قالب ۴ محور مطرح شده است و بررسیها نشان میدهد که ۸۰ درصد با طرح موجود اشتراکات نزدیک دارد.
سیاهکلی افزود: نظر دولت در مورد این طرح در خصوص جایگاه قانونی
شورای عالی فضای مجازی، نحوه تنظیم گری اشتراکی (تنظیم گری دولت و نهادهای تخصصی)، ایجاد کمیسیونهای مقررات گذاری صنفی و نیز توجه به پلتفرمهای بومی مطرح شده است که اگر در جزئیات با طرح فعلی تفاوتهایی داشته باشد، مرکز پژوهشهای مجلس آن را بررسی کرده و تطبیق میدهد و در نهایت نظر خود را به کمیسیون اعلام میکند.
وی گفت: تا زمان ارائه طرح از سوی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، جلسات کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی و خدمات پایه کاربردی برگزار نمیشود.