کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

استفاده از ترافیک رایگان شاد برای انتقال محتوای نامناسب

فارس , 30 آبان 1400 ساعت 12:38

به دلیل اینکه ترافیک برنامه شاد رایگان است و نیاز به خرید اینترنت ندارد، دانش‌آموزان در خصوصی یکدیگر اقدام به ارسال فایل‌های درسی و البته غیر درسی می‌کنند که بعضا محتوای نامناسب دارند.



آی‌تی‌من-  کاربران فارس من در این سامانه خواستار «رسیدگی به ولنگاری در فضای مجازی و نرم‌افزارهای ایرانی» شده‌اند.

در این سوژه که به امضای کاربران رسیده است، گفته شده: «بهره‌گیری از ابزارهای رسانه‌ای در فضای مجازی جزء لاینفک زندگی بشر شده است و بخش مهمی‌از اقتصاد جهان و ایران متاثر از این بستر است.

اما تاثیرات مخرب فضای مجازی بر سبک زندگی و ساختارهای فرهنگی اجتماعی جامعه ما به حدی است که شورای عالی فضای مجازی در سال ۱۳۹۰ بدین منظور ایشان تشکیل شد.

در دوره پیش رو باید در این باره‌ها برنامه‌های کوتاه مدت و میان مدت جامعی تنظیم و اجرا شود. (بیانیه گام دوم انقلاب مورخ 22 بهمن 1397).»

اما مطالبه مشخص کاربران فارس من درباره رسیدگی به ولنگاری در فضای مجازی و نرم‌افزارهای ایرانی چیست؟

آن طور که در سوژه توضیح داده شده است: «اکنون حتی در نرم‌افزار ایرانی پرمخاطبی چون شاد که ابزاری برای تعلیم و تربیت فرزندان‌‌مان است، کانال‌های متعددی با محتوای نامناسب ویژه جوانان، نوجوانان و حتی نونهالان ایجاد شده است که با نشر کلیپ‌های ناهنجار، ذهن، فکر و عمر عزیزانمان را به مخاطره می‌اندازد و آنها را به سمت فرهنگ منحط غربی سوق می‌دهد. البته نرم‌افزارهای ایرانی دیگری چون روبیکا، بله، سروش، ایتاء، گپ، آی گپ و... نیز از این آسیب در امان نبوده اند و این ابزارهای رسانه ای داخلی به جای ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی، مروج فرهنگ بی بندو بار غربی شده‌اند.
ولنگاری در فضای مجازی پس از تاسیس ۱۰ سالهٔ شورای عالی فضای مجازی به ریاست رییس جمهور، در حالت خوشبینانه، نشانه سوء مدیریت در این مدت بوده است.

لذا از نهادها و سازمانهای ذی ربط اعم از نمایندگان انقلابی مجلس، قوه قضائیه، وزارت آموزش و پرورش و شخص رییس‌جمهور می‌خواهیم هرچه سریعتر نسبت به مدیریت صحیح فضای مجازی بخصوص نرم‌افزار شاد که در ایجاد ولنگاری و ناهنجاری‌های اخلاقی و تغییر سبک زندگی فرزندانمان که در شرایط کرونایی امروز مخاطب اصلی این نرم‌افزار است به صورت جهادی و نه در حد شعار، اقدامات عملیاتی لازم را انجام دهند.»

موضوع کانال‌های نامناسب در پیام‌رسان‌های بومی
خبرنگار فارس برای پیگیری بیشتر سوژه با سردبیر سوژه تماس گرفت.

خانم عطایی، سردبیر این سوژه درباره سوژه ای که ثبت کرده به خبرنگار فارس، گفت: مادر یکی از همکلاسی‌های دخترم به من هشدار داد که مراقب استفاده فرزندانم از پیام‌رسان‌های بومی‌باشم و به خیال اینکه این برنامه‌ها بومی‌هستند، با خیال راحت اجازه استفاده از آنها را به فرزندانم ندهم.

وی گفت‌: برای مثال گفتند که کلمه دابسمش را در کانال‌های پیام‌رسان‌های داخلی سرچ کنید. وقتی سرچ کردم دیدم که در کانال‌های پیام‌رسان‌های داخلی کلیپ‌هایی از دابسمش حاوی تصاویر بعضا نامناسب وجود دارد. یعنی عنوان کانال بی اشکال است اما محتوای نامناسب دارد.

وی گفت: این تصاویر گاهی از نظر اخلاقی مشکلی ندارند اما تصویر دابسمش دختر نوجوانی با ظاهر پر آرایش، باعث ایجاد الگوی بد برای دختران ما می‌شود.

این مادر گفت: ابتدا تصور می‌کردم که این مشکل فقط در پیام‌رسان ایتا وجود دارد اما با جست وجوی بیشتر متوجه شدم که در پیام‌رسان‌های دیگری از جمله سروش و شاد هم وجود دارد.

سردبیر سوژه گفت: در پیام‌رسان‌‌های داخلی افراد با تصور اینکه محیط امن و بی اشکال است، به فرزندان خود اجازه دسترسی می‌دهند؛ اما این طور نیست.

موضوع محتوای غیردرسی در شاد چیست؟
اما حال که صحبت از ولنگاری در نرم‌افزارهای داخلی می‌شود، لازم به ذکر است که در این باره گلایه مشابهی هم وجود دارد که تا حدی عجیب است.
یکی از گلایه‌های به طور غیررسمی‌از نحوه فعالیت پیام‌رسان داخلی شاد مطرح می‌شود، ارسال پرحجم محتوای غیردرسی و بعضا نامناسب در شاد است. این موضوع از سوی والدین دانش‌آموزان گزارش شده است.

از آنجا که ترافیک این سامانه رایگان است؛ دانش‌آموزان در خصوصی یکدیگر اقدام به ارسال فایل‌های غیر درسی می‌کنند. زیرا ارسال فایل در برنامه‌های دیگر حتی پیام‌رسان‌های داخلی مستلزم خرید ترافیک حتی نیم بها است.

اما از آنجا که فعالیت خصوصی افراد در این برنامه، مصداق حریم شخصی است در واقع اقدام نظارتی مشخصی در این باره نمی‌توان انجام داد.

به گفته علی باقرزاده، رییس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی آموزش و پرورش، در سال گذشته ۴۷ میلیارد پیام در شبکه شاد مبادله شده است که اگر به تعداد دانش‌آموزان و معلمان تقسیم کنیم می‌توان گفت تقریبا هر شخص ۴۰۰۰ پیام ارسال کرده است. همچنین تا کنون ۱۶ میلیارد فایل در این شبکه مبادله شده است. علاوه بر این، بیش از ۳۰۰هزار کانال در شاد ایجاد شده است.
 


کد مطلب: 277614

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/277614/استفاده-ترافیک-رایگان-شاد-انتقال-محتوای-نامناسب

ITMen
  https://www.itmen.ir