مشاور معاون علمی و فناوری با اشاره به بیانات رهبری خطاب به نخبگان گفت: ایشان راه حلهای فناورانه و خلق فناوری را یکی از تکالیف اصلی نخبگان در حل مسائل کشور مطرح کردند.
آیتیمن- پرویز کرمی با اشاره به مطالبی که رهبر انقلاب در این جلسه خطاب به نخبگان مطرح کردند گفت: مقام معظم رهبری، پیشرفت علمی در کشور را خوب ارزیابی کردند اما به این نکته تاکید داشتند که فاصله علمی ما با مرز دانش دنیا باید کاهش یابد و می بایست قله و هدف کشور در زمینههای علمی را عبور از این مرز دانش، قرار بدهیم.
وی ادامه داد: همچنین ایشان انتظار داشتند که نخبگان جامعه باید مساله محور پیش بروند و با شناخت مشکلات کشور و خلاقیت و نواوری به تولید علم و خلق فناوری بپردازند تا به این واسطه معضلات کشور حل شود.
وی ادامه داد: حضرت آقا، هدف جامعه علمی کشور را حل مسائل و مشکلات در عرصههای مختلف را از راه علم وفناوری دانستند و فرمودند «راه حلهای فناورانه و خلق فناوری یکی از تکالیف اصلی نخبگان است».
کرمی با اشاره به مباحثی که توسط رهبری مطرح شد، گفت: چالش آب، محیط زیست، آسیبهای اجتماعی، هوش مصنوعی، انرژیهای نو از جمله فناوریهایی بودند که در این جلسه مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفت. ایشان فناوریهای نو خصوصاً هوش مصنوعی را مورد هدف قرار دادند و تاکید داشتند که این بخش از تکنولوژی، یکی از عوامل اداره کننده آینده دنیاست که نقش ویژه ای در اداره کشورها خواهد داشت. همچنین حضرت آیت الله خامنه ای به اینکه جایگاه کشور ایران حداقل باید جز ۱۰ کشور اول هوش مصنوعی قرار بگیرد نیز تاکید کردند.
وی با تاکید بر اینکه دکتر ستاری معاون علمی و فناوری گزارشی در خصوص اخرین وضعیت شرکتهای دانش بنیان ارائه کرد، گفت: در این گزارش اشاره شد که ۷هزار شرکت دانش بنیان خلاق در کشور فعالیت می کنند و مقام معظم رهبری در واکنش به این میزان، به رعایت کیفیت شاخصهای ارزیابی شرکتهای دانش بنیان و حمایت و محصولات دانش بنیان تاکید کردند.
کرمی ادامه داد: در مجموع، صحبتهای مقام معظم رهبری و نخبگان، نگاه به آینده و امیدوارانه بود رهبری به صراحت در خصوص بالا بودن استعداد و ظرفیت ایرانیها نسبت به متوسط این استعداد در کشورهای دیگر گفتند این ادعا نیست و ثابت شده است و خیلیها میخواهند که از این ظرفیتها استفاده نشود یا این نخبگان مهاجرت کنند.