سازمان اموال تملیکی با ارابه مستندات و پاسخ به حاکم شرع اعلام کرد فروش کیلویی موبایل صحت ندارد و استنباط اشتباه نسبت به فرایند فروش اموال باعث چنین برداشت خطایی شده است.
آیتیمن- در روزهای گذشته خبری در رسانهها و
فضای مجازی دست به دست شد که حکایت از فروش کیلویی گوشی تلفن همراه در سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی داشت.
عباس پوریانی حاکم شرع سازمان اموال تملیکی که اذن فروش اموال متروکه را برای این سازمان صادر میکند ۲ آبان ماه در نامهای به مدیر جمع آوری و نگهداری اموال منقول این سازمان خواستار شفاف شدن نوع، مدل و سریال گوشی تلفن همراه، لپ تاپ و نظایر آن میشود و با اعادهنامه تا شفافیت موضوع اذنی برای فروش صادر نمیکند.
برخی رسانهها از این عبارت استنباط کردند که سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی موبایل و نظایر آن را کیلویی میفروشد و همین مساله در فضای مجازی با شگفتی و تعجب کاربران روبرو شد.
برداشت ناشی از بیاطلاعی نسبت به فرایند فروش و عملکرد این سازمان باعث شد تا چنین اشتباهی به این سازمان نسبت داده شود در حالی که واحد شمارش فروش موبایل در سازمان اموال تملیکی دستگاه است و به هیچ عنوان فروش کیلویی صحت ندارد.
در همین رابطه برومند میرزایی پور مدیر فروش و نگهداری اموال منقول سازمان تملیکی به این شبهه رسانهای خطاب به حاکم شرع سازمان پاسخ داده است.
در این نامه اعلام شد: بازگشت به نامه شماره ۱۰۱۷۶۶۹ مورخ ۱۴۰۰/۸/۲۲ در خصوص فروش ۸۳ کیلو گوشی موبایل اعلامیاز سوی گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) به استحضار میرساند نامه مورد اشاره در سایت تسنیم و سایر سایتها و رسانه خبری با عنوان جلوگیری از فروش موبایل به صورت کیلویی منتشر شده است، جهت رفع شبهه و ابهامات پیش آمده و روند سیر مراحل پرونده متروکه از زمان اعلام گمرک تا زمان تعیین تکلیف توضیحات ذیل را معروض میدارم.
۱- به این گوشیهای که ادعا شده جلوی فروش کیلویی آن گرفته شده هنوز جهت انجام تشریفات قانونی تحویل مدیریت سازمان در استان تهران نشده است.
۲- گمرک فرودگاه اطلاعات اولیه کالا را بر اساس وزن و یا نگله در اظهارنامهها جهت محاسبه انبارداری و باربری ثبت میکند و این یک تعرفه بین المللی در تمام کشورها است و بر همین اساس اطلاعات کالایی به سازمان منعکس شده است.
٣- پس از ثبت اطلاعات اولیه کالا در سازمان، مدیر استان نیز بر اساس اطلاعات اولیه دریافتی از گمرک اقدام به مکاتبه جهت اخذ اذن شرعی مینماید (نامه شماره ۱۲۹۰۵ ۰۰۰ مورخ ۸/۵ ۱۴۰۰).
۴- پس از اخذ اذن شرعی، بر اساس احکام صادره مامور انتقال کالا، مکلف است کالا بر اساس الگوهای تعریف شده سازمان. از قبیل تعداد، مارک، مدل، شماره سریال و غیره با انباردار گمرک یا انبارهای عمومیصورتجلسه و تحویل گیرد (صرفا در مورد کالایی که اطلاعات مندرج در اظهارنامه گمرک برای مامور سازمان ابهام داشته باشد)
۵- به مامور انتقال کالا پس از تحویل کالا از گمرک و یا انبارهای عمومی، جهت انجام تشریفات بعدی نسبت به تحویل کالا به انباردار اقدام و قبض انبار الکترونیکی دریافت میکند.
۶- برای صدور قبض انبار الکترونیکی، سامانههای سازمان طوری طراحی شدهاند که گروه کالایی برای هر نوع کالایی تعریف شده است و به کاربر اجازه نخواهد داد که برای موبایل وزن بعنوان واحد کالا ثبت نماید و همچنین ثبت شماره سریال برای گوشی در این سامانه الزامیاست.
۷- مضافا اینکه فروش کالا در سازمان تابع تشریفات خاصی است که پس از اخذ مجوزهای قانونی و کارشناسی توسط کارشناسی رسمیدادگستری در حوزه مربوطه قیمت گذاری میگردد و از طریق سایت سازمان و سایر رسانههای کثیره الانتشار اطلاع رسانی میشود.
۸- تمام مزایدههای سازمان از طریق سامانه ستاد ایران برگزار میگردد و تمام اطلاعات کالاها قابل رصد است اگر موردی در این سایت شناسایی شده که سازمان گوشی را بصورت کیلویی فروخته مستندات آن ارایه شود.
۹- مع الوصف این مدیریت جهت رفع شبهات ایجاد شده، طی نامه شماره ۰۰۱۰۰۱۷۸۴۸ مورخ ۱۴۰۰/۸/۲۳ با مدیر محترم استان تهران مکاتبه کرده و ایشان نیز طی نامه شماره ۰۰۰۱۱۶۸۰۰ مورخ ۱۴۰۰/۸/۲۳ موضوع را به مدیرکل محترم فرودگاه حضرت امام (ره) منعکس کرده است.
انتظار ما از حاکم شرع محترم سازمان این است که قبل از اینکه بخواهند موضوعی را رسانهای کنند. توضیحات این مدیریت و مدیریت استان تهران و گمرک فرودگاه را اخذ مینمودند متعاقبا اقدام به رسانهای کردن موضوع اقدام میکردند.
به گزارش فارس، مستندات نرم افزاری و سامانهای این سازمان نشان میدهد که واحد شمارش موبایل و همانند آن، کیلو نیست و واحد شمارش آن دستگاه ثبت شده و درج آن نیز در سامانه اجباری تلقی میشود.
در همین باره برومند میرزایی پور مدیر جمع آوری و نگهداری اموال منقول سازمان اموال تملیکی ضمن تکذیب این موضوع تاکید کرده است: این نوع اظهار نظر ناشی از عدم اطلاع از رویه های گمرکی است و از جانب یک مقام رسمیسبب ایجاد شائبه در افکار عمومیشده که به هیچ وجه صحت ندارد. چنانچه موردی در این سایت شناساییشده که سازمان اموال تملیکی تلفن همراه را به صورت کیلویی در آستانه فروش قرار داده، مستندات آن ارایه شود.
واکنش گمرک فرودگاه امام به فروش کیلویی موبایل
در همین رابطه خبرگزاری تسنیم به نقل از مدیرکل گمرک فرودگاه امام خمینی گفت: با توجه به استقرار سامانه تعیین ارزش گمرک از چندین سال قبل بحث ارزش و تفکیک گوشیهای تلفن همراه به صورتمشخص انجام شده و هیچ مورد ابهامی در این خصوص وجود ندارد.اخیرا سازمان اموال تملیکی در واکنش به دستور حاکم شرع این سازمان در خصوص توقف فرایند فروش تلفن همراه به صورت کیلویی موضع گیری مکتوبی انجام داده و اعلام کرده از انجایی که گمرک این قبیل کالاها را به صورت کیلویی به سازمان تحویل میدهد، چالشهایی رخ داده میدهد و در این بین به گمرک فرودگاه حضرت امام خمینی نیز اشاره شده است.سلیمانی مدیر کل گمرک فرودگاه امام تاکید کرد، به هیچ عنوان این موضوع صحت نداشته و اظهار نامههای متروکه گمرک به صورت شفاف و مشخص و تفکیک شده کالا را به مرجع تحویل گیرنده یعنی سازمان اموال تملیکی تحویل میدهد.
وی افزود، با توجه به استقرار سامانه تعیین ارزش گمرک از چندین سال قبل بحث ارزش و تفکیک گوشیهای تلفن همراه به صورتمشخص انجام شده و هیچ مورد ابهامی در این خصوص وجود ندارد.
چراکه با وجود سیستم و سامانه تعیین ارزش که در آن دیتا هزاران قلمکالا از جمله مدلهای مختلف تلفن همراه وجود دارد به سادگی گمرکات کشور فرایند تعیین ارزش را انجام داده و تشریفات گمرکی اعم از متروکه مطابق مقررات انجام میشود.