وزیر ارتباطات گفت: موضوع امنیت با پروتکل و دستورالعمل درست نمیشود بلکه یک نفر باید در کشور باشد که بگوید من مسؤول هستم دستور بدهد و دستوراتش اجرا شود و پاسخگو باشد.
آیتیمن-
عیسیزارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بازدید از پارک فناوری پردیس گفت: ظرفیتهای خوبی در کشور ایجاد شده و زیرساختهای مناسبی فراهم شده است که عمده آنها به دست آقای ستاری و مدیران او محقق شده است.
وی با بیان مشکلات شرکتهای خصوصی با تأمین اجتماعی گفت: خودم در تجربه مشابهی از نزدیک دیدم که کارفرمایی در تأمین اجتماعی جریمهای سنگین بابت بیمه نکردن کارمندی شده بود اما کارفرما و کارمند شهادت میدادند که این کارمند اصلا در شرکت نبوده و با اختیار خود از شرکت خارج شده است.
وی گفت: با وجود همه کاستیهای موجود اما همین فضایی که در آن نشستهاید و جلسه امروز برگزار شده است نشان میدهد که یعنی کارهای خوبی در کشور انجام شده پس قدر جایگاه فعلی را بدانید.
وزیر ارتباطات گفت: 4، 5 سال در خارج از کشور زندگی کردهام و شهروندان دیگر کشورها را هم دیدهام و روی این حساب میگویم که ایرانیها یک سر و گردن بالاتر از بقیه افراد بودند و میتوانیم بهتر از این کار کنیم. همچنان که اگر چند سال پیش شروع کرده بودیم امروز در جایگاه بهتری قرار داشتیم.
وی گفت:بسیاری از کسب و کارهایی که امروز زندگی مردم را متأثر کردهاند چند سال پیش مشکلات اساسی داشتهاند که رویهها را تغییر دهند این مشکلات امروز شما هم چند سال دیگر خاطره میشود.البته که در کشور برخی نقاط ثروت با نقاط قدرت تلاقی پیدا میکند و تغییر را سخت میکند گاهی هم مقاومتهای ذهنی وجود دارد.
زارعپور گفت: در دوره جدید مدیریت در وزارت ارتباطات رویکرد تقویت بدنه فناوری اطلاعات در کنار بدنه ارتباطات را در دستور کار داریم.
وی گفت: همچنین در دوره جدید دو رویکرد اساسی فراهم کردن زیرساختهای اساسی پر سرعت و ارایه خدمات دولت الکترونیک به صورت یکپارچه در دستور کار داریم.
وی توضیح داد: در فراهم کردن زیرساختهای اساسی پرسرعت قصد داریم به جایی برسیم بعد از 4 سال بگوییم هر جا که مردم به فیبر نوری نیاز داشتند فیبر رساندهایم. هم اکنون فناوریهای جدید مثل منظومههای ماهوارهای در حال ورود هستند که اگر به آنها توجه نکنیم ارتباطمان با مردم قطع می شود.
وی گفت:در بحث فراهم کردن زیرساختهای پرسرعت به بومیسازی هم توجه خواهیم کرد و از هر ظرفیتی که وجود دارد استفاده میکنیم البته باید به این نکته توجه کنیم که کیفیت و سرعت تولید در محصولات بومی باید مطابق انتظار باشد زیرا اگر امروز به محصولی نیاز دارم نمیتوانم دو سال به تولیدکنندگان وقت بدهم اگر چه که باید وقت کافی برای تحقیق و توسعه را برای آن شرکت منظور کنیم اما در این شرایط نمیتوانیم مسأله توسعه را روی زمین بگذاریم و وعده دو سال دیگر را ملاک قرار دهیم. همچنین نباید تولید داخل از خارجی گرانتر شود که توجه سازمانهای نظارتی جلب میشود. همچنین در بحث کیفیت هم نمیتوان کوتاه آمد.
وی گفت: در سالهای اخیر به دلیل تحریمها رشد نرخ ارز و افزایش تقاضا در دوران کرونا سرمایهگذاری در حوزه زیرساخت مناسب با نیاز روز افزایش نیافته است.
وی گفت: یک ویروسی به جان برخی مسؤولان کشور افتاده که به بدنه کارشناسی هم سرایت کرده و آن خودناباوری است که امیدواریم کمرنگ شود.
وی درباره برنامه ارایه خدمات دولت الکترونیکی گفت: به دنبال شکلگیری اپراتورهای خدمات مثل اپراتورهای ارتباطات هستیم.
زارعپور در خصوص مسأله امنیت گفت: در موضوع امنیت اشکال داریم که البته بخشی از آنها طبیعی است اما به طور کلی با پروتکل و دستورالعمل، امنیت درست نمیشود باید در کشور یک نفر باشد که بگوید من مسؤول امنیت هستم دستور بدهد، دستورش اجرا شود و پاسخگو باشد.
وزیر ارتباطات با تأکید بر لزوم شکلگیری حاکمیت داده در کشور گفت: برای این منظور زیرساختهای فنی هم لازم است که فراهم شود خودم هم به شدت مخالف داشبوردهایی هستم که افراد داده وارد میکنند زیرا اساس داده باید از سیستم بیرون بیاید تا بابها شناسایی شوند.
وی یادآور شد: نظام تنظیمگری در حوزه ICT نیاز به جراحی دارد و در برخی حوزهها رگولاتور و تنظیمگر مشخص نیست و باید مشخص شود که بخش خصوصی بداند با چه نهادی به عنوان تصمیمگیر مواجه است.
وزیر ارتباطات همچنین گفت: داشبوردهای مدیریتی نشان میدهند پس از اقداماتی که برای بهبود وضعیت اینترنت انجام دادیم هم اکنون مسأله خاصی درباره اینترنت وجود ندارد و نگرانی جدی نداریم به جز در برخی از ساعات شبانهروز.
وی در پاسخ به این سوال که طبق آمار دولت قبلی ارتباطرسانی به اغلب روستاهای کشور انجام شده چگونه آمار ۸ هزار روستای بیارتباط را هنوز داریم گفت: در حال حاضر ۷ تا ۸ هزار روستا در کشور هیچ ارتباطی ندارند.
وی توضیح داد:۴۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار در کشور داریم که طبق برنامه ششم توسعه ۸۰درصد از آنها باید تا پایان سال ۱۴۰۰ به شبکه متصل شوند که این امر تقریبا اتفاق افتاده است.
وی گفت: ۲۰ درصد باقیمانده حدود ۷ تا ۸ هزار روستا میشوند که این روستاها تا قبل از پایان سال ۱۴۰۱ به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت دسترسی پیدا خواهند کرد.
وی گفت: امروز که در شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا آموزش و کسب و کار به شبکه متکی شده ۲۰ درصد مهم است و مسأله زیرساختها به زندگی مردم گره خورده است.
وی درباره رویکرد این دوره وزارت ارتباطات درباره شرکتهای دانشبنیان گفت: باید اکوسیستم و زیست بوم شرکتهای دانشبنیان را به نحوی هدایت کنیم در مسیر تحولآفرینی قرار بگیرند و تأثیر آنها در زندگی مردم دیده شود در این دوره حمایتهای وزارت ارتباطات مبتنی بر مأموریت خواهد بود تا در نهایت مردم طعم شیرین استفاده از فناوری را بچشند به این صورت که یکسری مشکل داریم و این مشکلات را روی میز میگذاریم و میگوییم هر کسی این مشکلات را حل کند مورد حمایت قرار میگیرد.
وی در مورد سرنوشت پارک اقتصاد دیجیتال گفت: موضوع اقتصاد دیجیتال بینبخشی است در حال حاضر ۴ تا ۵ درصد از تولید ناخالص ملی را شامل میشود که طبق برنامهریزی تا پایان سال این رقم به ۱۰ درصد خواهد رسید.
وی گفت: این در حالی است که در برخی از کشورها سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی به ۳۰ تا ۳۵ د رصد هم رسیده است.
وی اظهار امیدواری کرد: راهاندازی اولین مجموعه پارک اقتصاد دیجیتال را در این دوره کلید خواهیم زد.
زارعپور درباره آخرین وضعیت شبکه اینترنت گفت: زیرساختهای ارتباطی کشور برای این حجم از مصرف ترافیک در دوران کرونا طراحی نشده بودند و در پاسخگوی ۲.۵ برابر شدن ترافیک شبکه در ایام کرونا نبودند.
وی ادامه داد: در تلاشیم که در کوتاهمدت بتوانیم تجربه کاربری خوبی برای مردم ایجاد کنیم و در عین حال داشبوردها نشان میدهد پس از اقداماتی که انجام شده هم اکنون مشکل خاصی وجود ندارد به جز در برخی از ساعات شبانهروز.
وی ادامه داد: برای این مواقع به دوستان دستور دادم به شکل ویژه موضوع را بررسی کنند به طور کلی نگرانی جدی در موضوع اینترنت هم اکنون نداریم.