سایت XDA-Developers در گزارشی اعلام کرده است که مسدود شدن گوشیهای شیائومی در راستای تحریمهای آمریکا در دستور کار قرار گرفته و ظاهرا در این گزارش نام ایران نیز درج شده است.
آیتیمن- طی چند روز گذشته حذف اپلیکیشنهای فیلیمو و آپارات و بعد اپلیکیشن بلد از فروشگاه نرمافزاری پلی استور گوگل، باعث شد تا سروصدای زیادی در بازار کشورمان به پا شود و در نهایت مشخص شد که این موضوع در راستای تحریمهای آمریکا رخ داده است و انتشار خبر مسدود شدن گوشیهای شیائومی باعث بروز نگرانیهایی در میان کاربران ایرانی شده است.
بر اساس گزارش سایت XDA-Developers ظاهرا شیائومی نیز تحت فشار قوانین و تحریمهای آمریکا قرار گرفته و حالا که سهم بزرگی از بازار گوشیهای موبایل را در سراسر دنیا به دست آورده، نمیخواهد به سرنوشت هواوی دچار شده و سهمش را از بازار دنیا از دست بدهد، تصمیم گرفته که از قوانین آمریکا تبعیت کرده و قصد دارد از تحریمهای آمریکا پیروی کرده و گوشیهایش را در بازار کشورهایی که تحت تحریمهای ایالات متحده قرار دارند، مسدود کند.
گزارشها حاکی است که به تازگی شیائومی غیرفعال کردن گوشیهای خود در کشورهای کوبا، سوریه، کره شمالی، سودان و منطقه کریمه را در دستور کار خود قرار داده که نام ایران نیز در این لیست مشاهده میشود و ظاهرا با هدف پیروی از قوانین صادرات و جلوگیری از فروش آنها در این کشورها این قوانین تصویب شده است.
برخی از کاربران در کشورهای مذکور اعلام کردهاند که با پیامی مبنی بر اینکه:
سیاستهای شیائومی اجازه فروش و فراهم کردن محصولات این شرکت در منطقهای که قصد فعالسازی آن را دارید نمیدهد. لطفاً برای اطلاعات بیشتر مستقیماً با فروشنده تماس بگیرید.
در همین راستا با توجه به نگرانیهایی که در این زمینه وجود دارد، انجمن واردکنندگان موبایل اعلام کرد که ایران جزو کشورهای درج شده در لیست مسدود شدن گوشیهای شیائومی نیست.
از سوی دیگر بسیاری از منابع خبری اعلام کردهاند که مسدود شدن گوشیهای شیائومی برای ایران تکذیب شده و مدیران شیائومی تاکید کردهاند که ایران جزو این لیست نیست، حتی به نام کشورهای سوریه و کوبا اشاره شده است.
همچنین اگر به خاطر داشته باشید چندی پیش به دلیل پشتیبانی نکردن گوشیهای شیائومی و نوکیا از شمارههای اضطراری اعلام شد که ممکن است واردات این گوشیها به کشورمان ممنوع شود. در همین راستا شیائومی ظاهرا به تازگی اقدام به ارایه آپدیتهایی برای گوشیهایش کرده که گفته میشود تا دو ماه آينده این مشکل حل خواهد شد و با بهروزرسانی جدید، گوشیهایی که از قابلیت تماس با شمارههای اضطراری پشتیبانی نمیکردند، این قابلیت را خواهند داشت.
بر این اساس به نظر میرسد که ایران در لیست مسدود شدن گوشیهای شیائومی نباشد و میتوان امیدوار بود که این اتفاق برای بازار کشورمان نخواهد افتاد.
البته باید منتظر بمانیم و ببینیم که چه اتفاقی میافتد اما تا این لحظه خبری مبنی بر مسدود شدن گوشیهای شیائومی در ایران از سوی کاربران گزارش نشده است.
انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی در رابطه با موضوع مسدود شدن گوشیهای شیائومی توضیحاتی ارایه کرده است که در ادامه میخوانید.
چند ساعتی است که برخی خبرگزاریها و سایتها خبر از مسدود شدن گوشیهای شیائومی در چند کشور خاص میدهند اما ببینیم این خبر چقدر منطبق با واقعیت است.
برای اولین بار سه روز پیش یک کاربر از کوبا در سایت Reddit از قفل شدن گوشی جدید خود پس از چند روز استفاده خبر داد.
او گفته است که گوشی شیائومی نوت 8 دیگری نیز دارد که نزدیک به یکسال از آن استفاده میکند و این مشکل برای این گوشی اتفاق نیفتاده و برای گوشی جدیدش بعد از چند روز اتفاق افتاده است. او ادعا کرده که از بیش از بیست مورد از چنین مشکلی که برای کاربران دیگر اتفاق افتاده آگاه است اما توضیحات بیشتری نداده است. شیائومی در کشور کوبا به صورت رسمی فروش و خدماتی ارائه نمیدهد اما بسیاری از کاربران از گوشیهای ساخت این شرکت استفاده میکنند.
اما از ۹ ساعت پیش برخی از سایتها مانند XDA به بازنشر این خبر پرداختند و کشورهای دیگری را نیز به کوبا اضافه کردند، در حالیکه با جستجویی که انجام دادیم هیچ موردی در ایران یا کشورهای دیگر گزارش نشده است و حتی افراد دیگری از کوبا چنین مشکلی را گزارش نکردهاند.
دلیل اضافه کردن نام ایران ،کره شمالی، سوریه، سودان و کریمه به این لیست، بند 14.2 شرایط و ضوابط فروش شیائومی اروپا که در وبسایت شیائومی و همچنین هنگام روشن کردن و فعالسازی اولیه گوشیهای شیائومی ذکرشده، است.
براساس این بند، صادرات دوباره کلیه محصولات شیائومی تابع قوانین صادراتی آمریکا است و هرگونه فروش این محصولات به کشورهای کوبا،سوریه ،ایران، کره شمالی، سودان و کریمه ممنوع است.
اما این خبرگزاریها دقت نکردهاند که این شرایط و ضوابط برای صادرات گوشی ها و محصولاتی است که از مبدا اروپا به این کشورها صادر میشوند و در واقع این محصولات فقط برای استفاده در اروپا تولید شدهاند و نمیتوان آنها را بنا به قوانین تحریمی ایالات متحده به این کشورها صادر کرد (مانند هرکالای دیگر).
همانطور که در تصویر میبینید این قوانین مربوط به فروشنده یعنی شیائومی فرانسه (که نمایندگی کل شیائومی اروپا را برعهده دارد) و مشتری است و مربوط به سایر مناطق نمیشود.
حتی در لیست شرایط و ضوابط منتشر شده در وبسایت شیائومی چین، هند یا مناطق دیگر این محدودیتها ذکر نشده است و احتمالا گوشیهای محدودی که در کوبا غیرفعال شدهاند توسط مسافران یا یک شرکت از مبدا اروپا وارد کوبا شدهاند.
از آنجاییکه حتی شاهد یک مورد غیرفعال شدن گوشی در ایران یا کشورهای ذکرشده جز کوبا نبودهایم، لذا به احتمال بسیار زیاد این خبر واقعیت ندارد.
مدیر روابط عمومی انجمن واردکنندگان موبایل همچنین تاکید کرده است که این خبر از منابع رسمی شیائومی منتشر نشده، به همین دلیل ما نمیتوانیم تایید کنیم، از منابع معتبر در حال پیگیری هستیم، اما آنچه که مسلم است هنوز در ایران هیچ نمونهای از غیر فعال شدن گوشیهای شیائومی گزارش نشده است.
از طرفی طی روزهای گذشته برای یکی دو مدل از گوشیهای شیائومی که در لیست ممنوعه رگولاتوری بوده، آپدیت رفع مشکل شمارهگیری تماسهای اضطراری ارایه شده است. بنابراین با کنار هم قراردادن این موارد میتوان نتیجه گرفت که این اتفاق حداقل برای گوشیهای شیائومی در ایران نمیافتد.
با همه اینها باید منتظر ماند تا منابع رسمی شیائومی اعلام نظر کنند.