کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

بعد از خروج از دستور مجلس

طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی به کمیسیون مشترک رفت

9 تير 1400 ساعت 10:34

طرح موسوم به «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» از دستور مجلس خارج شد.



آی‌تی‌من-  محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی دیروز در جمع روسای کمیسیون‌های مجلس گفت: فقط موضوعات اضطراری و ضروری باید در دستور کار مجلس باشد.

در حالی که این هفته طرح مذکور در دستور کار مجلس قرار گرفته بود، ‌بر اساس دستور کاری که امروز برای جلسات فردا و پس فردا منتشر شده این طرح حذف شده است.

به گزارش ایسکانیوز طبق دستور قبلی بررسی تقاضای عده ای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی‌در مورد رسیدگی به طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای‌مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های‌اجتماعی طبق اصل هشتاد و پنجم (۸۵) قانون اساسی( ثبت ۱۷۱) (چاپ۱۸۵) (در اجرای ماده(۱۶۴) آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی) در دستور کار این هفته مجلس قرار داشت.

 استقبال سخنگوی دولت از توقف بررسی طرح
در همین رابطه علی ربیعی سخنگوی دولت نیز در نشست خبری خود با خبرنگاران درباره مباحث مرتبط با طرح‌هایی که به دنبال ایجاد محدودیت در فضای اینترنت است گفت: طبق اخبار غیررسمی‌گفته می‌شود که این طرح از دستور کار مجلس خارج شده است اما به هر حال حکمرانی سایبری مساله مهم و موضوع روز بسیاری از کشورهای جهان است. سیاستگزاری در این زمینه‌ها امری بسیار پیچیده و چند وجهی است و باید همراه با مطالعات عمیق باشد. طرح‌هایی از این دست ابعاد مختلفی دارد که متاسفانه برخی فقط یا از جنبه امنیتی و یا جنبه خاص فرهنگی آن را در نظر میگیرند.

وی ادامه داد: امروز فضای مجازی فقط محدود به حوزه اطلاع رسانی نیست، بلکه فضای مجازی تبدیل به بستری برای ایجاد مشاغل، سرمایه گذاری‌های جدید، رشد اقتصادی از مسیر ارایه رشد خدمات، تجارت الکترونیکی و آموزش آنلاین و بسیاری از موارد دیگر شده است.
ربیعی گفت: به اعتقاد اکثر کارشناسان، امروز فضای مجازی در حقیقت بخشی از زندگی روزمره مردم شده است و قطعا هر نوع تصمیم گیری در این حوزه نیازمند توجه به همه جوانب و اخذ نظرات کارشناسان، خبرگان و جامعه هست.

سخنگوی دولت گفت: باید توجه داشت که فضای مجازی امروز بخشی از حقوق مردم است. لذا از آنجا که براساس اختیارات رییس جمهور و هیات وزیران محدود شده و با اختیارات گسترده ای به نهادهایی نوظهور داده شده است که تناسب مسوولیت با اختیارات را لحاظ نکرده است.

 طرح به کمیسیون مشترک رفت
تصمیم گیری درباره طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی بر اساس اصل ۸۵ در کمیسیون مشترک بررسی می‌شود.

به گزارش شبکه خبر، مجتبی یوسفی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی نیز درباره سرنوشت طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» در مجلس شورای اسلامی ‌گفت: این طرح بناست در دستور کار باشد، ولی با استناد به اصل ۸۵ قانون اساسی در کمیسیون مشترک مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی‌ضمن ابراز بی‌اطلاعی از جزئیات این طرح گفت: با اینکه طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی در حد پیش‌نویس بوده، اما مخالفان و موافقان جدی داشته و مردم هم درباره این طرح دغدغه‌های جدی دارند.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی ‌با بیان اینکه نباید نگرانی در جامعه القا کنیم، گفت: عده‌ای با شایعه پراکنی در مورد این طرح سعی می‌کنند نوعی نگرانی به جامعه القا کنند، اما مردم بدانند محدودیت اینترنت در این طرح مد نظر نیست نمایندگان نماینده مردم هستند و این طرح آسیبی به حوزه کسب و کار‌های مرتبط با فضای مجازی نمی‌زند.

یوسفی با بیان اینکه امنیت فضای مجازی برای مجلس مهم است، گفت: در عین حال این فضا باید ساماندهی شود، زیرا افرادی در این فضا دچار مشکلات امنیتی شدند و سرمایه‌های خود را از طریق هکر‌ها از دست دادند.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی ‌اضافه کرد: با توجه به اینکه تصمیم‌گیری عجولانه در تصویب این طرح ممکن است به کسب و کار مردم در فضای مجازی آسیب بزند، بنابراین مجلس شورای اسلامی‌با نظرات کارشناسی این طرح را بررسی می‌کند.

بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی‌ایران" سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمی‌تواند اختیار قانونگذاری را به شخص یا هیاتی واگذار کند، ولی در موارد ضروری می‌تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون‌های داخلی خود تفویض کند، در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می‌کند به صورت آزمایشی اجرا می‌شود و تصویب نهایی آن‌ها با مجلس خواهد بود.

همچنین مجلس شورای اسلامی‌می‌تواند تصویب دائمی‌اساسنامه سازمان‌ها، شرکت‌ها، موسسات دولتی یا وابسته به دولت را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون‌های ذیربط واگذار کند و یا اجازه تصویب آن‌ها را به دولت بدهد. در این صورت مصوبات دولت نباید با اصول و احکام مذهب رسمی‌کشور و یا قانون اساسی مغایرت داشته باشد، تشخیص این امر به ترتیب مذکور در اصل نود و ششم با شورای نگهبان است. علاوه بر این، مصوبات دولت نباید مخالفت قوانین و مقررات عمومی‌کشور باشد و به منظور بررسی و اعلام عدم مغایرت آن‌ها با قوانین مزبور باید ضمن ابلاغ برای اجرا به اطلاع رییس مجلس شورای اسلامی‌برسد. "

 نیت اصلاح فضای مجازی بود
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس نیز در خصوص طرح مذکور گفت: در طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی، کم کردن پهنای باند مورد نظر نیست ، اما فضای ناسالمی‌ که امنیت و آسایش مردم را مورد تهدید قرار می‌دهد باید کم رنگ شود.

کاظم دلخوش اباتری در مورد پیش‌نویس طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» که قرار بود در  صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گیرد، به ایرنا گفت: ما به امید ساماندهی فضای مجازی این طرح  را امضا کردیم و اعتقادی به بستن فضای مجازی نداریم ،چون دنیا امروز با فضای مجازی پیوند عمیقی دارد و مسایل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تحت تاثیر این فضا  است.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس با بیان اینکه فضای مجازی در کشور ما مقداری رها شده است، گفت: برخی افراد از این فضا سوء استفاده می‌کنند و باعث آلودگی این فضا شده اند. رهبر انقلاب بارها در این باره تذکر دادند که اصلاح فضای مورد توجه مسوولان ذی ربط قرار گیرد. این طرح هم در راستای تذکرات رهبر انقلاب و برای اصلاح تهیه شده است.

دلخوش با بیان اینکه در این طرح کم کردن پهنای باند مورد نظر نیست، گفت: توقف پیام‌رسان‌های خارجی هدف این طرح نیست زیرا این فضا با کسب و کار مردم مرتبط است و برای اقتصاد کشور مهم است، اما فضای ناسالمی‌که امنیت و آسایش مردم را مورد تهدید قرار می‌دهد باید کم رنگ شود.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه در این طرح هیچ گونه محدودیتی برای پیام‌رسان‌های خارجی وجود ندارد گفت: این طرح در کمیسیون فرهنگی  مجلس مورد بررسی قرار گرفت هر چند ما از امضا کنندگان این طرح بودیم اما به این جلسه دعوت نشدیم و امیدوارم این طرح بتواند در ساماندهی فضای مجازی کشور نقش موثری داشته باشد.
 


کد مطلب: 276717

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/276717/طرح-حمایت-حقوق-کاربران-فضای-مجازی-کمیسیون-مشترک-رفت

ITMen
  https://www.itmen.ir