رییس بیمارستان سینا درباره حذف دفترچه بیمه تامین اجتماعی و اقدامات انجام شده در این بیمارستان در جهت نسخه نویسی الکترونیکی، گفت: هنوز فرایند نوشتار مکتوب نسخ وجود دارد، زیرا زیرساختهای پیچیدهتری لازم است که شاید در مراکز تامین اجتماعی وجود داشته باشد ولی ما در عمل نسخ را در سرنسخه بیمارستانی مینویسیم.
آیتیمن- محمدطالبپور درباره فرایند اجرایی شدن نسخه نویسی الکترونیک و حذف دفترچه بیمه تامین اجتماعی در بیمارستان سینا، گفت: هنوز به شکل دقیق تعیین تکلیفی صورت نگرفته است و به ما اعلام کردهاند با گرفتن کد ملی مراجعین، دستورات و تجویز لازم را بر کاغذ بنویسید و زمان اجرا با زدن کد ملی در سیستم، بیمه برای فرد اجرا میشود.
وی افزود: الان داروها بر سرنسخه بیمارستانی مکتوب میشود و فعلا اینگونه نیست که فرایندی کاملا اینترنتی انجام شود؛ زیرا زیرساختهای پیچیدهتری لازم است که شاید در مراکز تامین اجتماعی وجود داشته باشد ولی ما در بیمارستان دولتی و دانشگاهی سینا در عمل نسخ را در سرنسخه بیمارستانی مینویسیم.
طالبپور در خصوص نحوه بستری بیماران پس از تاریخ اعلام حذف دفترچههای بیمه، گفت: در این مورد هم با اعلام کد ملی و اخذ تاییدیه بیمه فرد، بستری میشود. بیشترین موردی که نیازمند فرایند کامل نسخه نویسی الکترونیکی است در بخش دارو و سرپایی است که هنوز در مراکز دانشگاهی این زیرساخت را نداریم.
رییس بیمارستان سینا، افزود: ممکن است خود دفترچه بیمه به شکل فیزیکی حذف شده باشد اما هنوز کاغذ و نوشتار مکتوب در سیستم وجود دارد.
در خبر دیگری در همین رابطه مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه با حذف دفترچه، فرایند درمان هیچ تغییری نمیکند، گفت: در نسخهنویسی الکترونیکی فقط دفترچه کنار گذاشته میشود و برای پزشکانی که از نسخه الکترونیک استفاده نمیکنند سربرگ آنها جایگزین دفترچه میشود. البته به تمامی پزشکان توصیه میکنیم به طرح نسخه الکترونیک بپیوندند.
مدیر کل درمان غیر مستقیم سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه روزانه حدود ۱۸۰ هزار نسخه الکترونیک صادر میشود، گفت: در حال حاضر در مراکز خصوصی و طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی حدود ۷۴درصد نسخهها در بستر الکترونیکی تبادل میشوند و تنها ۲۶درصد نسخهها در ساختار سنتی پیچیده میشوند.
غفاری در پاسخ به اینکه اگر داروخانهای به سامانه تایید نسخ متصل نباشد میتواند برای بیمار نسخه بپیچد، گفت: اگر سامانه داروخانه متصل نباشد چه با دفترچه و چه بی دفترچه، نمیتواند دارو بدهد ولی اگر متصل باشد هم با دفترچه بیمه و هم با سربرگ پزشک میتواند دارو بپیچد و بهای آن را طبق تعهدات بیمه ای محاسبه کند.
وی با بیان اینکه مراکزی که طرف قرارداد با تامین اجتماعی هستند، از طریق سامانهها با این سازمان اتصال دارند، گفت: تقریبا تمام داروخانهها و مراکز پاراکلینیکی، طرف قرارداد با سازمان تامین اجتماعی هستند.
غفاری با بیان اینکه در سیستم مکانیزه، زمان نسخه پیچی نسبتا طولانی است، گفت: در این سیستم به جهت اینکه نسخهها بایستی تک تک بررسی شوند ممکن است تاخیر وجود داشته باشد ولی آزار دهنده نیست.
وی تاکید کرد: در دوران گذار نسخه نویسی الکترونیکی، هیچگونه کسوراتی در پذیرش نسخههای کاغذی با ایجاد خطخوردگی نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: نکته مثبتی که نسخهنویسی الکترونیک برای بیمهشدهها دارد این است که تا به امروز اگر بیماری به داروخانهای مراجعه میکرد و آن داروخانه بخشی از اقلام ثبت شده درنسخه را داشت، برگه را از دفترچه جدا میکرد و به همین دلیل بیمار نیاز به چند نسخه داشت، اما الان بیمار میتواند هر قلم موجود از دارو در هر داروخانه را با نسخه الکترونیکیاش دریافت کند و مشکلی از این بابت نداشته باشد.
وی گفت: در نسخهنویسی الکترونیک وقتی پزشکان به سیستم وصل میشوند تمامی سابقه بیمار را رویت میکنند و با دقت بیشتری میتوانند دارو تجویز کنند.
به گزارش اداره کل روابط عمومیسازمان تامین اجتماعی، وی به مزایای طرح نسخه نویسی الکترونیکی پرداخت و افزود: این طرح مزیتهای فراوانی برای نظام سلامت و بیمهها دارد. اجرای آن از تکرار تجویز دارو جلوگیری میکند و موجب استفاده بهینه از منابع و ارتقای خدمات میشود.