شرکت اسپیسایکس پیشفروش خدمات اینترنت ماهوارهای استارلینک خود را رسما آغاز کرده و مشتریان میتوانند با پرداخت ۹۹ دلار بهعنوان پیشپرداخت در آن ثبتنام کنند.
آیتیمن- مشتریان در مراحل بعدی میبایست ۴۹۹ دلار دیگر برای لوازم استارلینک شامل روتر وایفای، مالیات و هزینه حمل و نقل پرداخت کنند. این خدمات بسته به مکان جغرافیایی کاربران در سال ۲۰۲۱ یا ۲۰۲۲ به آنها ارائه خواهد شد و در صورت پشیمانی در هر مرحله قادر به دریافت دوباره هزینه پرداختی هستند. افراد میتوانند در صورت در دسترس قرار گرفتن خدمات مذکور در محل زندگی خود از طریق وبسایت استارلینک برای این منظور اقدام کنند.
بنا به گزارش اسپلاش، خدمات اینترنتی استارلینک اکنون در فاز بتا ارائه میشود و شمار کاربران آن به بیش از ۱۰ هزار نفر رسیده است. فاز بتای برنامه آزمایشی استارلینک تابستان سال ۲۰۲۰ در آمریکا و کانادا آغاز شد و کاربران از طریق دعوتنامه به این طرح پیوستهاند. اسپیسایکس همچنین از دستیابی به سرعت بارگیری و بارگذاری ۱۰۰ و ۲۰ مگابیت بر ثانیه خبر داده و میزان تاخیر را هم کمتر از ۳۱ میلیثانیه اعلام کرده است.
در حال حاضر این شرکت خدمات اینترنت ماهوارهای خود را در اختیار برخی مشتریان در آمریکا، کانادا و بریتانیا قرار میدهد. اسپیسایکس برای ارائه چنین خدماتی تاکنون بیش از هزار ماهواره به مدار زمین تزریق کرده و قصد دارد در نهایت ۱۲ هزار ماهواره و در صورت کسب مجوزهای لازم ۴۲ هزار ماهواره را در مدار قرار دهد.
اسپیسایکس اخیرا برنامه موبایل رسمی را جهت مدیریت ارتباطی نسخه بتای اینترنت ماهوارهای استارلینک برای هر دو سیستم عامل اندروید و iOS ارائه داده است. این شرکت همچنین هزینه استفاده از خدمات اینترنتی استارلینک برای کاربران در ابتدای ارائه نسخه بتا را ۹۹ دلار برای هر ماه اعلام کرده است.
خدمات نسخه بتای استارلینک تحت عنوان «برنامه بتا بهتر از هیچ» (Better Than Nothing Beta Program) ارائه میشود و با افزایش تعداد ماهوارههای استارلینک، این خدمات بهتدریج در نقاط مختلف جهان قابل ارائه خواهد بود. گفتنی است ماهوارههای این منظومه با وزن تقریبی ۲۶۰ کیلوگرم تعداد متغیری ترانسپوندرهای باند KA و باند KU را در خود جای میدهند. همچنین با بهکارگیری یک فناوری، قادر به برقراری ارتباطات اپتیکال (نوری) بین ماهوارهای هستند. پیشتر اعلام شده بود که اسپیسایکس برای تولید نسل جدید ماهوارههای اینترنتی استارلینک آماده میشود. این شرکت، تا کنون نسخههای V0.9 و V1.0 ماهوارههای استارلینک را تولید کرده و 1023 ماهواره را در 18 نوبت در مدار نزدیک زمین قرار داده است. هنوز مشخص نیست که نسخههای بعدی استارلینک با ماهوارههایی که تا کنون در مدار قرار گرفته، چه تفاوتهایی دارند.
این شرکت از ماه ژوئن گذشته، پس از اینکه فضانوردان و ستارهشناسان از تداخل درخشش این ماهوارهها با تصاویر دریافتی از تلسکوپهای فضایی گله کردند، «روکش خورشیدی» (sun visor) را به ماهوارههای اینترنتی خود افزود.
اسپیسایکس همچنین تست فناوری موسوم به intersatellite links یا آنگونه که ایلان ماسک از آن یاد میکند، لیزرهای فضایی، را آغاز کرده است. این فناوری به ماهوارههای اینترنتی این شرکت امکان میدهد که به جای اتصال جداگانه به نقاطی در زمین، با یکدیگر ارتباط دادهای برقرار کنند.
لینکهای بین ماهوارهای با کاهش تعداد ایستگاههای زمینی مورد نیاز در سطح جهان و همچنین، کاهش تاخیر شبکه و افزایش سرعت، موجب بهبود کیفیت سیستم استارلینک خواهند شد.