کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری در افتتاحیه‌ رویداد «ایران ایتکس» خبر داد:

راه‌اندازی اولین مرکز زندگی هوشمند در تهران

26 بهمن 1399 ساعت 15:02

مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران در مراسم افتتاحیه نمایشگاه ایران ایتکس، نخستین نمایشگاه مجازی در حوزه کسب‌وکارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات، که روز ۲۵ بهمن ماه به صورت مجازی آغاز به کار کرد، ضمن تاکید بر اهمیت داده در هوشمندسازی شهرها، از راه‌اندازی اولین مرکز زندگی هوشمند در تهران خبر داد.


 
آی‌تی‌من- مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه مجازی ایران ایتکس، با سخنرانی محمد فرجود، مدیرعامل سازمان، سیروس وطن‌خواه، رئیس مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری و حمیدرضا ربیعی، رئیس مرکز نوآوری و فناوری اطلاعات دانشگاه شریف و حضور مدیران کسب‌وکارهای نوآور، پژوهشگران و دست‌اندرکاران و متخصصان حوزه فناوری اطلاعات برگزار شد.
 
فرجود در این رویداد مجازی در ابتدا با تاکید بر اهمیت جریان داده در شهرهای هوشمند گفت: جریان داده از طریق شهروند، کسب‌وکارهای خصوصی و سازمان‌های عمومی ایجاد می‌شود و در یک شهر هوشمند می‌توان با استفاده از این داده‌ها، خدمات داده‌محور، مدل‌های تازه تجاری و نوآوری تولید کرد.
 
او در ادامه با اشاره به جایگاه شهرداری‌ها در این حوزه افزود: شهرداری‌ها در شهر هوشمند، باید پلتفرم‌ها و دسترسی‌های مورد نیاز کسب‌وکارهای نوآور را ایجاد و با ارائه APIهای خود به این کسب‌وکارها، زمینه را برای ارائه انواع خدمات نوآورانه به شهروندان و خلق ارزش برای آن‌ها فراهم کنند.
 
دبیر شورای راهبردی تهران هوشمند سپس با اشاره به دو فاز برنامه‌ریزی و توسعه پلتفرمی برای هوشمندسازی تهران گفت: در سه سال گذشته اقدامات زیادی در حوزه تهران هوشمند و نوآوری در پایتخت انجام شده است. در شورای راهبردی و مرکز تهران هوشمند، سیاستگذاری متمرکز در مسیر حرکت به سمت شهر هوشمند در شهرداری تهران را انجام داده‌ایم و به سوی اجرای انواع پروژه‌های هوشمندسازی قدم برداشتیم که بسیاری از این پروژه‌ها به مرحله اجرا و عملیاتی وارد شده و در حال حاضر مورد استفاده شهروندان هستند.
 
فرجود با اشاره به پروژه‌های برنامه تهران هوشمند مانند مراکز نوآوری، پارک هوشمند حاشیه‌ای، API، اپلیکیشن دوچرخه و راه‌اندازی اولین فن‌بازار تخصصی شهر هوشمند، در خصوص برنامه‌های پیش رو گفت: به زودی قصد داریم اولین مرکز زندگی هوشمند (Living Lab) را در تهران راه‌اندازی کنیم. همچنین در سال آتی چند پروژه‌ مبتنی بر اینترنت اشیا را در جهت مدیریت بهینه منابع و حفاظت از محیط شهری اجرا خواهیم کرد.
 
او تصریح کرد: توجه و مشارکت انواع ذی‌نفعان شهر هوشمند به‌ویژه شهروندان و بخش خصوصی، داده‌محور بودن و پایداری شهری از جمله اهداف کلیدی برنامه تهران هوشمند است.
 
مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران در ادامه به همکاری گسترده با دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: بر اساس نیازهای مدیریت شهری پروژه‌های فراوانی در نتیجه‌ی این همکاری‌ها، در حوزه‌هایی مثل تحلیل داده، هوش مصنوعی، متن‌کاوی، پیش‌بینی آلودگی هوا و... با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از استادان و دانشجویان انجام شده و یک نمونه موفق از ارتباط دانشگاه با شهرداری بوده است.
 
فرجود در پایان از مجموعه‌های علاقمند به کار در حوزه شهر هوشمند دعوت کرد پیشنهادات خود در خصوص خدمات شهر هوشمند و رفع چالش‌های شهری را از طریق سامانه «باهم» با شهرداری مطرح کنند.
 
 
 


کد مطلب: 275659

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/275659/راه-اندازی-اولین-مرکز-زندگی-هوشمند-تهران

ITMen
  https://www.itmen.ir