مدیرکل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه شمالشرق کشور گفت: مساله کمفروشی اینترنت در خراسان شمالی و استانهای زیر پوشش منطقه شمالشرق بسیار کم و در حد صفر است.
آیتیمن- محمد شمسایی گفت: در بررسیهای صورت گرفته روی شکایات صورت گرفته در حوزه فروش اینترنت، تقریبا در هیچ موردی به این نتیجه نرسیدیم که کم فروشی صورت گرفته باشد.
وی با بیان اینکه شکایت از اپراتورها و ارتباطات سیار در سال جاری کاهش یافته است، گفت: سال گذشته ۳۴۷ شکایت در مورد ارتباطات سیار به دست ما رسید که به همه رسیدگی شد و امسال این شکایات به ۲۷۴ فقره کاهش یافت، اما شمار شکایات حوزه تلفن ثابت که سال گذشته ۵۴۲ فقره بود امسال به ۷۴۹ مورد افزایش یافت و تاکنون در مجموع به ۹۸ درصد شکایات رسیدگی شده است.
وی افزود: عمده این شکایتها ناشی از برداشت متفاوت مشترک و اپراتور در خصوص پهنای باند و حجم دانلود بود که در بیشتر موارد مشترکان با این حس که کم فروشی صورت گرفته است، اقامه دعوی کرده بودند.
شماسیی گفت: در بررسیها مشخص شد بخش عمدهای از شکایات ناشی از موارد قهری است که منجر به سرویسدهی نامناسب میشود و یکی از این عوامل سرقت کابل و تجهیزات ایستگاهها و دکلهای مخابراتی است که مجموعه وسیعی از مردم و امور ارتباطی را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی با بیان اینکه سامانه ۱۹۵ برای رسیدگی به شکایات مردم در ارتباط با خدمات اپراتورها و مخابرات طراحی شده است، گفت: مردم میتوانند شکایات خود را در مورد خدماتدهی اپراتورها و ارتباطات مخابراتی ثابت و سیار از طریق این سامانه مطرح کنند و مطمئن باشند که با جزییات و به ریز به آن رسیدگی میشود.
افزایش سرقت کابل در خراسان شمالی
مدیرکل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه شمال شرق کشور، سرقت کابل و تجهیزات را یکی از مواردی اعلام کرد که در خراسان شمالی به نسبت سایر استانها بیشتر است و افزود: مردم در مورد نگهداری از تجهیرات و زیرساختها کمک کنند زیرا این کار به تنهایی از دست اپراتورها بر نمیآید و نگهداری و جبران خسارتها به سختی ممکن میشود و فقط با کمک مردم میتوان امیدوار بود شبکه ای که ایجاد شده با امنیت کار خود را انجام دهد.
شمسایی در رابطه با تشکیل کمیته فنی در استانها نیز گفت: در استانهایی مانند خراسان شمالی، هم افزایی و همگرایی دستگاهها در نصب دکلها و تجهیزات مخابراتی مطلوب است و اگرچه بوروکراسی اداری کارها را طولانی میکند اما بالاخره کار اجرا شده و گره نمیخورد.
وی گفت: در استانهایی کمیته فنی تشکیل میشود که برای نصب دکل و ساخت و سازهای مرتب با آن مشکلات مختلفی باشد و دستگاههای متولی کمتر همکاری کنند به عنوان مثال در خراسان رضوی فقط در مشهد ۶۹ گره مخابراتی وجود داشت که با تشکیل کمیته فنی برطرف شد.
وی اظهار داشت: به همین دلیل نیازی به تشکیل کمینه فنی برای برداشتن موانع نصب و اجرای دکلها و ایستگاههای مخابراتی در خراسان شمالی وجود ندارد و کار تقریبا روان است.
کندی اینترنت در منطقه
مدیرکل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه شمال شرق کشور در مورد قطع و وصل و کندی شبکههای تلفن همراه و اینترنت در این منطقه در ماههای اخیر گفت: شبکه تلفن همراه شبکهای پویاست که از ساخت و سازها و ارتفاع بناها، تعداد بهره برداران و حوادث تاثیر میپذیرد و این عوامل بر ترافیک مخابراتی و ارتباطی اثرگذار است.
وی اظهار داشت: این عوامل موجب ایجاد نقاط کور میشود و ما وظیفه داریم پوشش و کیفیت شبکهها را رصد کنیم که در این موارد نیز با اپراتورها همیشه در تماس و تعامل هستیم.
وی با بیان اینکه فرهنگ سازی در استفاده بهینه از امکانات ارتباطی باید نهادینه شود، گفت: از مشترکان درخواست میکنیم در جایی که میشود از پیامک استفاده کنند از تماس صورتی استفاده نکنند و در به کارگیری سرویسها، اولویت مصرف را رعایت کنند.
شمسایی افزود: تمام موانع موجود در مسیر توسعه شبکه تلفن همراه استانها و سرویسها شناسایی شده است که تامین تجهیزات و ناامنی سایتها از آن جمله است.
وی مقررات دستگاهها و نهادهای دیگر را از دیگر عوامل بازدارنده دانست و افزود: مصوبات و دستورالعملهای زائد مانع رشد سریع توسعه ارتباطات است.
وی از مردم خواست که حتما شکایات خود را در رابطه با خدمات اپراتورها و مخابرات از طریق سامانه ۱۹۵ مطرح کنند و افزود: مردم مطمئن باشند با دقت شکایات و دغدغههای مردم رصد و دنبال میشود تا به نتیجه برسد.
تشعشع دکلهای مخابراتی
مدیرکل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه شمال شرق کشور گفت: در مورد نصب دکلهای مخابراتی در محدوده شهرها و روستاها در منطقه شمال شرق نیز بعضا اعتراضهایی وجود دارد و مقاومتهایی دیده میشود اما مردم نباید از این بابت نگرانی داشته باشند زیرا میزان تشعشعات این دکلها پایینتر از شاخص جهانی است و این وضعیت به صورت مرتب پایش و رصد میشود.
وی در مورد میزان استاندارد شدت امواج الکترومغناطیسی نیز گفت: میزان استاندارد پرتوهای ناشی از دکلها و آنتنهای اپراتورهای موبایل برای فرکانس ۹۰۰ مگاهرتز، ۴۴۰ میکرو وات بر سانتیمتر مربع (معادل میدان الکتریکی ۴۱ ولت بر متر) تعیین شده که این عدد در نزدیکی دکلهای مخابراتی منطقه شمالشرق حدود یک میکرووات بر سانتی متر مربع و کمتر از استاندارد است و مردم نباید در این مورد نگرانی داشته باشند.
شمسایی افزود: در واقع مردم باید دغدغه کیفیت پوشش شبکههای مخابراتی را داشته باشند زیرا تشعشعات نگرانکننده نیست.
استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و گلستان زیر پوشش اداره کل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه شرق کشور هستند.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در سال ۱۳۸۲ و با استناد به ماده ۷ قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از تجمیع معاونت امور مخابراتی این وزارتخانه و ادارهکل ارتباطات رادیویی تاسیس شد.
هدف از ایجاد این سازمان ایفای اختیارات حاکمیتی، نظارتی و اجرایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی است تا به عنوان نهاد نظارتی زمینه رقابتی شدن بازار ارایه خدمات مخابراتی و بالارفتن کیفیت خدمات ارتباطی را فراهم کند.