به گفته مدیرکل سرمایهگذاری و امور طرحهای وزارت صنعت، معدن و تجارت استخراجکنندگان رمز ارز برای ثبت قانونی دستگاههای ماینینگ تا 5 بهمن ماه فرصت دارند.
آیتیمن- مدیرکل سرمایهگذاری و امور طرحهای وزارت صنعت، معدن و تجارت با تشریح جزئیات دریافت مجوز استخراج رمزارز، گفت: فعالان صنعت ماینینگ تا پنجم بهمنماه فرصت دارند با طی فرایند خوداظهاری نسبت به پرداخت حقوق و عوارض دولتی و دریافت گواهی پرداخت اقدام کنند. علیرضا هادی درباره روند قانونی شدن استخراج رمز ارز در ایران گفت: استخراج رمز ارز با تصویبنامه ۵۸۱۴۴ (۱۳ مرداد سال ۹۸) شکل قانونی به خود گرفت و پس از تصویبنامه هیأت وزیران صادره درخصوص ارایه فرصت برای خوداظهاری ماینرهای (دستگاه استخراج رمزارز) قاچاق موجود در کشور، با همکاری فعالانه گمرک و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بستر لازم برای فرآیند خوداظهاری در سامانه «بهینیاب» فراهم شده و امکان دریافت حقوق و عوارض دولتی از پنجم دی ماه ۹۹ وجود دارد.
مدیرکل سرمایهگذاری و امور طرحهای وزارت صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه پنجم بهمنماه فرصت ثبتنام متقاضیان، پرداخت حقوق و عوارض دولتی به پایان میرسد، گفت: فعالان این حوزه برای دریافت مجوز فعالیت از وزارت صمت و یا اعلام فهرست مراکز دارای جواز تأسیس استخراج رمزارز برای متقاضیانی که قصد واگذاری دستگاهها را دارند تا پنجم اسفندماه فرصت دارند. آنها باید با بارگذاری مدارک موردنظر در سامانه بهینیاب، ماینرهای غیرقانونی یا ضبط شده خود را تعیین تکلیف کنند.
او درباره صدور جواز تأسیس استخراج رمز ارز تصریح کرد: صدور جواز تأسیس از ۲۸ آبان سال گذشته آغاز و تاکنون ۱۳۸۰ فقره جواز تأسیس در سراسر کشور و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی صادرشده است تا متقاضیان بتوانند زیرساختهای موردنیاز مانند زمین، ساختمان، برق و ... را فراهم کرده و تجهیزات لازم را خریداری کنند.
به گفته هادی، متقاضیان پس از آن با دریافت پروانه بهرهبرداری، امکان آغاز فعالیت مجاز را دارند و در حال حاضر هیچیک از متقاضیان پروانه بهرهبرداری را دریافت نکردهاند.
او درباره اینکه کدام کشورها اکنون برای استخراج بیتکوین در کشور مجوز دریافت کردهاند، گفت: صرفاً دارندگان شماره شناسه ملی اعم از اشخاص حقوقی و حقیقی امکان دریافت مجوز در سامانه را دارند.
وی گفت: البته بر اساس دستورالعمل صدور مجوز فعالیت استخراج رمزارز که سال گذشته صادرشده، اشخاص غیرایرانی در قالب اشخاص حقوقی امکان سرمایهگذاری دارند که بر اساس اطلاعات سامانه، تعداد سرمایهگذاران غیر ایرانی در این زمینه در مقابل متقاضیان ایرانی ناچیز است.