به گفته رییس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران، 20 استارتاپ ایرانی به همراه یک هیات تجاری متشکل از 29 شرکت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در نمایشگاه جیتکس 2020 دوبی حضور خواهند یافت.
آیتیمن- محمدرضا طلایی گفت: این اقدام با پیگیریهای اتاق ایران و هماهنگی نمایندگی جیتکس در ایران، صندوق نوآوری و شکوفایی یزد و کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری صورت گرفت.
وی درباره شیوع کرونا در دنیا و اثرات آن بر تقویم برگزاری نمایشگاهها، اعلام کرد: همهساله نمایشگاه جیتکس، ماه مهر در دبی برگزار میشد اما در سال جاری به دلیل شیوع کرونا، مسوولان برگزاری، تصمیم گرفتند زمان آن را تغییر داده و قرار است این نمایشگاه در 5 روز از 16 تا 20 آذر با رعایت کلیه پروتکلهای بهداشتی در فضایی بالغبر صد هزار مترمربع و با مشارکت بیش از 7 هزار شرکت از سراسر دنیا برگزار شود.
بر اساس اظهارات این فعال اقتصادی هیات ایرانی علیرغم محدودیتهای صدور ویزا که از سوی دولت امارات به دلیل شیوع کرونا اعمال میشود، خوشبختانه با حمایتهای دستگاههای مربوطه و هماهنگی مرکز تجارت جهانی دبی، توانست برای حضور در جیتکس 2020 روادید ورود به امارات را دریافت کند.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان ابلاغ دستورالعمل اجرایی موضوع تبصره 3 ماده 22 آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات درباره نحوه تشخیص ارز حاصل از صادرات خدمات که در سال 99 انجام شده است، تأکید کرد: پیش از این، قانون و دستورالعمل مشخص و جامعی درباره روند صادرات انواع خدمات ازجمله فناوری اطلاعات و ارتباطات، خدمات فنی مهندسی، خدمات مشاورهای و گردشگری وجود نداشت. خوشبختانه در سال جاری این دستورالعمل ابلاغ شده است. امروز این حوزه دارای خدمات گمرکی ویژهای است و پروانه صادرات ویژه خدمات صادر میشود.
طلایی معتقد است ایجاد گمرک و صدور پروانه صادرات برای خدمات، زمینه رشد صادرات این حوزه و بهویژه فناوری اطلاعات و ارتباطات را تسهیل خواهد کرد و حضور در نمایشگاههای بینالمللی ابزاری است تا ظرفیتهای کشور را در این بخش به سرمایهگذاران خارجی معرفی کنیم.
رییس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران از دیگر فواید ابلاغ دستورالعمل اجرایی مربوط به قانون مقررات صادرات و واردات را امکان استفاده فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از مزایای داخلی صادرات شامل انواع معافیتها و مشوقها دانست.
او در ادامه به رشد چشمگیر استفاده از فناوری اطلاعات در سطح دنیا با توجه به همهگیری ویروس کرونا در بخش تجارت و آموزش پرداخت و گفت: در ایران با توجه به محدودیتهای ناشی از تحریمها با برخی مشکلات و چالشها مواجه بودیم. حال امیدواریم با توجه به ظرفیتهای داخلی و توجه به رویکردهای توسعهای، بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم.