کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

تاثیر گوشی‌های هوشمند بر افسردگی سالمندان

ايسنا , 20 آبان 1399 ساعت 12:44

یافته‌های یک مطالعه نشان داد که سالمندانی که از گوشی هوشمند استفاده می‌کنند، افسردگی کم‌تری نسبت به دیگر سالمندان دارند و استفاده از این ابزار نقش مثبتی در کاهش افسردگی سالمندان دارد.



آی‌تی‌من-  برخی متخصصان معتقدند، افرادی که سطح سلامت پایین‌تری دارند و به خصوص از ضعف سلامت روانی رنج می‌برند، شبکه اجتماعی کوچک‌تر و در نتیجه دوستان صمیمی کم‌تری دارند. مطالعاتی نشان داده‌اند که استفاده از برنامه‌های گوشی‌های هوشمند می‌توانند به عنوان روشی جدید برای کنترل افسردگی استفاده شوند.

در مورد تاثیرات استفاده از اینترنت، نتایج متناقضی وجود دارد. برخی از مطالعات استفاده از اینترنت را باعث توسعه روابط اجتماعی و کاهش احساس تنهایی فرد می‌دانند و برخی به این نکته اشاره دارند که به علت کاهش روابط چهره به چهره، افزایش استفاده از اینترنت می‌تواند تاثیری معکوس داشته باشد.

از آن‌جایی که در مورد میزان و نحوه استفاده سالمندان ایرانی از گوشی‌های هوشمند و اینترنت مطالعه‌ای انجام نشده است، در نتیجه از تاثیر این ابزار بر افسردگی این گروه، اطلاعات کمی وجود دارد. به همین دلیل پژوهشگران نقش استفاده از گوشی‌های هوشمند در میزان افسردگی سالمندان بازنشسته را مورد بررسی قرار دادند.

در این مطالعه ۴۰۸ نفر از سالمندان بازنشسته بخش دولتی شهر یزد به صورت تصادفی انتخاب شدند. معیارهای ورود به این مطالعه شامل؛ سن بالای ۶۰ سال، سکونت در شهر یزد، عدم ابتلا به بیماری‌های روانی، عدم ابتلا به ناشنوایی و تمایل به شرکت در مطالعه بود. همچنین سالمندانی که معلولیت شدید داشتند و به هر دلیل قادر به پاسخ‌گویی نبودند، از مطالعه خارج شدند.

برای جمع‌آوری داده‌ها در این مطالعه از پرسش‌نامه اطلاعات جمعیت‌شناختی (جنسیت، سن، تاهل، تحصیلات و ...) و مقیاس افسردگی سالمندان استفاده شد.

میانگین سنی سالمندان مورد مطالعه؛ ۶۷.۸۵ سال و حداقل و حداکثر سن به ترتیب ۶۰ و ۹۰ سال بود. ۳۸.۴ درصد (۶۰ نفر) از شرکت‌کنندگان  دلیل استفاده از تلفن همراه را دریافت اطلاعات و آگاهی ذکر کردند و ۳۲.۲ درصد (۳۷ نفر) از این ابزار جهت سرگرمی استفاده می‌کردند.طبق یافته‌های این مطالعه شدت افسردگی در سالمندانی که از گوشی هوشمند استفاده می‌کردند کم‌تر از افرادی بود که دارای گوشی هوشمند نبودند و تقریبا نیمی از افراد شرکت‌کننده در این پژوهش، افسردگی نداشتند. در این مطالعه؛ میانگین افسردگی در زنان بیشتر از مردان بود و افرادی که تحصیلات زیر دیپلم داشتند و از گوشی هوشمند بهره‌مند نبودند، میزان افسردگی بیشتری داشتند.به گفته پژوهشگران، با توجه به نقش مثبت گوشی‌های هوشمند در کاهش افسردگی سالمندان باید برنامه‌های موردنیاز سالمندان از طریق شبکه‌های مجازی طراحی شود. استفاده متناسب و متوسط ممکن است برای بهبود وضعیت روحی و روانی کمک‌کننده باشد.
 


کد مطلب: 274728

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/274728/تاثیر-گوشی-های-هوشمند-افسردگی-سالمندان

ITMen
  https://www.itmen.ir