دریافت لینک صفحه با کد QR
مقاومت سازمانها و کندی در گذر از IPv4 به IPv6
30 درصد شبکه IP کشور از IPv6 استفاده میکند
15 مهر 1398 ساعت 23:19
دبیر کارگروه گذر به IPv6 سازمان فناوری اطلاعات ایران به ضرورت آموزش و اطلاع رسانی برای رفع مقاومتها و مشکلات موجود در راه گذر به IPv6 تاکید کرد.
آیتیمن- بهروز عباسزاده دبیر کارگروه گذر به IPv6 درباره گذر از IPv4 به IPv6 (گذر از پروتکل حال حاضر اینترنت به پروتکل نسخه 6) با اشاره به طراحی نسخه فعلیIP در سال 1980، گفت: آن زمان کسی فکر نمیکرد که اینترنت در فاصله زمانی کوتاه (حدود 30 سال) این همه کاربر در سطح دنیا پیدا کند و به دلیل اینکه آدرسهای طراحی شده برای IP نسخه چهار، 32 بیتی هستند و حدود چهار میلیارد و سیصد میلیون آدرس در IPv4 وجود دارد، تقریبا این تعداد به اتمام رسیده است.
به گزارش وزارت ارتباطات، وی با اشاره به پیشبینیهای انجام شده برای سال 2025، افزود: در حال حاضر اتصال تجهیزات و اشیا به به شبکه جهانی اینترنت به صورت توانی در حال افزایش است و پیشبینی میشود که در سال 2025 بالغ بر 50 میلیارد اتصال به شبکه اینترنت وجود داشته باشد.
وضعیت سایر کشورها
عباس زاده، ضرورت گذر به IPv6 در دنیا را محدودیت تعداد آدرسهای IPv4 و همچنین مزیتهای موجود در پروتکل نسخه 6 اینترنت عنوان کرد و گفت: تمام کشورهای جهان در حال حرکت به سمت IPv6 هستند و این موضوع در برخی از کشورها در ابتدای کار قرار دارد و در برخی از کشورها 50 تا 60 درصد شبکه به IPv6 مجهز شده است و این گذر هنوز به صورت صددرصدی در کشوری انجام نشده است.
وی کشورهای اروپایی، ایالات متحده آمریکا، کره جنوبی و ژاپن را از کشورهایی اعلام کرد که سرعت بیشتری در مسیر گذر به IPv6 دارند.
دبیر کارگروه گذر به IPv6، تاکید کرد: در IPv6 پیش بینی 50 تا 100 سال آینده شده تا در طراحیهای مختلف شبکه در آینده مشکلاتی ایجاد نشود.
وضعیت ایران در اتصال به IPv6
دبیر کارگروه با اشاره به مسوولیت اجرایی سازمان فناوری اطلاعات برای گذر به IPv6 در ایران، افزود: وزارت ارتباطات مسوولیت راهبری این موضوع را بر عهده دارد و سازمان فناوری اطلاعات به عنوان بازوی اجرایی این مسوولیت را پیش می برد.
عباس زاده درباره اقدامات انجام شده در ایران برای گذر به IPv6 نیز با بیان این که در ایران از سال 92 مطالعات این کار آغاز شده است، تصریح کرد: این حرکت از سال 94 به صورت سیستماتیک ادامه پیدا کرد و ارزیابی شبکه و شناسایی مشکلاتی که برای گذر به IPv6 وجود دارد و رفع این مشکلات، حدود سه سالی است که بخشهایی از شبکه در حال استفاده از IPv6 است.
وی، 30 درصد کل شبکه IP کشور را در حال استفاده از IPv6 اعلام کرد و افزود: در حال حاضر در شبکه IP کشور از IPv4 و IPv6 به صورت همزمان استفاده میشود و به اصطلاح این دو پروتکل همزیستی میکنند.
این کارشناس حوزه فناوری با بیان اینکه اپراتورهای تلفن همراه نیز در حال گذر به IPv6 هستند، گفت: اپراتورهای همراه تا حدودی شبکههای خود را به IPv6 مجهز کردهاند و در اپراتورهای ثابت، برخی تازه کار را آغاز کردهاند و برخی نیز در میانه راه هستند.
عباس زاده با بیان این که پیشبینی شده که گذر به IPv6 تا سال 2025 به صورت کامل انجام میشود، تصریح کرد: به دلیل اینکه این کار در ایران به صورت ملی و سراسری انجام میشود به کندی پیش میرود.
وی افزود: پیادهسازی در فاز نخست در شبکه زیرساخت کشور و اپراتورهای بزرگ انجام شده و در حال حاضر بر روی شبکههای تجاری بزرگ (Enterprise Networks) و سازمانهای دولتی کار میکنیم.
مقاومت دربرابر گذار به IPv6
عباس زاده با بیان اینکه هر تغییری با مقاومتی همراه است، افزود: هزینهبر بودن این موضوع برای اپراتورها و برخی از سازمانها، نبود آموزش مناسب در این حوزه و آگاه نبودن به مزایای IPv6 و عدم سازگاری برخی از شبکهها با IPv6، از عمده ترین چالش های گذر از IPv4 به IPv6 در ایران است.
دبیر کارگروه گذر به IPv6 با بیان این که در آینده تجهیزات ارتباطی با استاندارد IPv6 تولید می شود، تاکید کرد: اگر از هم اکنون خود را آماده نکنیم در آینده با مشکلاتی بسیاری مواجه می شویم و جامعه IP کشور و مدیران شبکهها، اپراتورها و سازمانها هنوز این مشکلات را جدی نمیگیرند و باید مدیران، مسوولان شبکهها و سازمانها خود را با این موضوع همسو کنند.
وی فرهنگسازی در این حوزه را بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: از طریق رسانهها این موضوع اطلاع رسانی و آگاهی سازی شود تا مردم، مدیران و مسوولان شبکه ها و اپراتورها نسبت به اهمیت آن آگاهی بیشتری پیدا کنند که به روزی نرسیم که شبکه های تمام جهان IPv6 شده باشد و در ایران برای ارتباط با این شبکهها دچار مشکل شویم.
عباسزاده تاکید کرد: باید این مشکلات را پیشبینی کنیم و منتظر نباشیم که دقیقه 90 کارها انجام شود.
دبیر کارگروه گذرIPv6، درباره زمان اتمام گذر به IPv6 در ایران نیز گفت: نمیتوان پیش بینی دقیقی کرد ولی اگر سازمان ها و مدیران شبکهها همکاری کنند تا 2سال و نیم آینده 70 تا 80 درصد شبکه ما در ایران به این پروتکل مجهز میشود.
مزایای IPV6 چیست؟
افزایش فضای آدرسدهی، پیکربندی خودکار، مسیریابی کاراکتر، سهولت در ارتباطات چندگانه و پشتیبانی قوی از امکانات چندبخشی ازجمله مزایای نظام آدرسدهی نسخه 6 در مقایسه با نسخه 4 است.
اما جدا از آنها، امنیت بالاتر و بازده بیشتر اصلیترین ویژگی است که IPV6 را از IPV4 متمایز میکند. IPV6 با رمزگذاری و کدگذاری داخلی طراحیشده است این قابلیت بهصورت اختیاری در IPV4 وجود دارد ولی این قابلیت باوجود IPsec در IPV6 اجباری است و هر Packet در شبکه کدگذاری میشود درنتیجه بسیاری از حملهها و مشکلات نرمافزارهای مخرب اینترنتی غیرممکن خواهد شد و یا حداقل بسیار کمتر خواهد شد.
همچنین IPV6 تغییراتی در روش ارسال بستههای اطلاعات و شکلگیری آنها ایجاد کرده که باعث بازده بیشتر و کاهش از دست رفتن (Packet Lost) احتمالی Packet ها میشود. درنتیجه موجب بالا رفتن اطمینان و بازده شبکه میشود. بازده IPV6 در VoIP و پخش فایلهای ویدئویی بهطور چشمگیری از IPV4 بالاتر است.
چه کسانی در حال استفاده از IPV6 هستند؟
اپراتورهای تلفن همراه و ارائهدهندگان خدمات اینترنت (ISP) ها اولین گروههایی بودند که از IPV6 استفاده کردند، در این راه اپراتورهای تلفن همراه پیشرو بودند. بهعنوانمثال 90درصد ترافیک شبکه شرکت T-Mobile در ایالاتمتحده و بیش از 82.25درصد از ترافیک شرکت Verizon Wireless بر روی پروتکل IPV6 در حال ردوبدل شدن است. شرکتهای Comcast و AT&T به ترتیب 65و 63 درصد شبکههای خود را مبتنی بر IPV6 راهاندازی کردهاند. امروز حدود 30 درصد از 1000 سایت برتر Alexa از طریق IPV6 قابلدستیابی هستند.
طبق گزارش انجمن اینترنتی State of IPV6 Deployment 2017 کمتر از یکچهارم شرکتهای در حال تأسیس شبکههای خود را مبتنی بر پروتکل IPV6 طراحی و پیادهسازی میکنند. علاوه بر این به علت عدم سازگاری برخی از نرمافزارها با IPV6 استفاده از این پروتکل به تعویق افتاده است. بهعنوانمثال بر اساس یک گزارش در ژانویه 2017 وجود یک اشکال در ویندوز 10، تلاش مایکروسافت برای راهاندازی یک شبکه IPV6 در دفتر سیاتل را با مشکل مواجه کرد.
کد مطلب: 272927
ITMen
https://www.itmen.ir