دریافت لینک صفحه با کد QR
نایب رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران اعلام کرد:
اکنون بهترین زمان برای خرید کالاهای کامپیوتری است
14 مرداد 1398 ساعت 21:06
نایب رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران با اشاره به کاهش قیمت کالاهای کامپیوتری گفت: با کاهش قیمت ارز قیمت کالاهای کامپیوتری نیز به تبع آن کاهش یافته است تا جایی که بسیاری از فروشندگان بازار کالا را باضرر به فروش میرسانند. اما با این وجود تغییری در فرایند عرضه و تقاضا به وجود نیامده و بازار کامپیوتر کماکان در رکود به سر میبرد.
آیتیمن- منوچهر زند گفت: در حال حاضر شاهد کاهش قیمت کالاهای کامپیوتری در بازار هستیم و تقریبا قیمت کالا به کف خود رسیده است. اما همچنان مصرفکنندگان دست نگه داشته و خرید نمیکنند در حالیکه اکنون بهترین زمان خرید اقلام کامپیوتری است.
سرمایهگذاران سردرگم
وی با بیان اینکه 90 درصد از کالاهای کامپیوتری وارداتی هستند، از این رو با ثبات نرخ دلار، بازار کامپیوتر هم به آرامش و ثبات میرسد، افزود: یکی از مهمترین عواملی که باعث رونق بازار و تثبیت قیمتها میشود، ثبات قیمت ارز است. در چنین شرایطی سرمایهگذران و فعالان بازار قدرت تصمیمگیری صحیح و برنامهریزی دقیق را خواهند شد. در صورتی که اکنون سرمایهگذاران بازار کامپیوتر به هیچ وجه قادر به ترسیم اهداف و برنامه ریزی بلندمدت نیستند و سرمایه خود را در معرض خطر میدانند.
زند تاکید کرد: اکنون شرایط به گونهای است که بسیاری از فعالان صنف کامپیوتر تنها به دلیل تعهد و عشقی که به فعالیت چندین و چند ساله خود دارند و همچنین اشتغال افراد زیادی در مجموعه خود از این صنف کنارهگیری نکردهاند و با وجود ضرر و زیانهای بسیار کماکان خود را سرپا نگه داشتهاند تا این روزهای سخت سپری شود.
خودتحریمی در راس مشکلات
نایب رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران اضافه کرد: البته غیر از نوسان نرخ دلار فعالان صنف کامپیوتر روزانه با مشکلات دیگری هم درگیر هستند که فعالیت آنها را به مخاطره میاندازد. به طور مثال بخشنامههای خلقالساعه دولت، مالیات، مالیات بر ارزش افزوده، گمرک، بیمه و ... از جمله مشکلاتی است که در این چند سال هیچگاه فعالان بازار را رها نکرده و همواره با آن دست و پنجه نرم میکنند. حداقل در شرایطی که فعالان بازار مجبورند تحریمها را دور بزنند تا نیاز بازار را تامین کنند و نوسان نرخ دلار هر روز سرمایهاشان را به خطر میاندازد از دولت انتظار میرود بیشتر به حل مشکلات کسب و کارها توجه کند تا اینگونه دچار خودتحریمی نشویم.
نایب رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران معتقد است؛ تنها راه برون رفت از رکود در شرایط فعلی تثبیت قیمت ارز، هماهنگی بین سازمانها و تشکلهای دولتی و خصوصی، نظارت دقیق سازمانهای نظارتی، جلوگیری از انحصارطلبی، جلوگیری از ورود کالای قاچاق و حمایت قاطع از سرمایهگذاران خوش نام و مطرح این حوزه است.
ارز دیجیتال و رونق بازار
وی در خصوص قانونمند شدن صنعت استخراج ارز دیجیتال در کشور و تاثیر آن در رونق بازار کامپیوتر گفت: از آنجا که بخش سختافزار استخراج ارز دیجیتال(دستگاههای ماینر) به صنف کامپیوتر مربوط میشود، در صورتی که فرایند واردات دستگاههای ماینر قانونی شود، قطعا در بخشهای مربوط به واردات، فروش، خدمات پس از فروش و نصب و راهاندازی تجهیزات ماینینگ تا حدی شاهد رونق خواهیم بود.
وی افزود: بخش فرایند استخراج ارز دیجیتال ارتباطی به صنف ندارد و هر شخصی میتواند دقیقا مشابه بورس وارد این عرضه شود و فعالیت کند. اما در صورتی که دانش و اطلاعات کافی داشته باشد میتواند به سوددهی برسد.
زند با بیان اینکه هیچ آماری از اینکه چه تعداد از فعالان صنف کامپیوتر در این صنعت مشغول به فعالیت شده اند وجود ندارد، گفت: هرچند این صنعت زیر مجموعه صنعت فناوری اطلاعات محسوب می شود اما فعالان صنوف مختلف در این زمینه سرمایه گذاری کرده اند که تعداد آنها مشخص نیست. به طور یقین با قانونمند شدن این صنعت و مجوزهای صادره در این عرصه، تعداد فعالان آن نیز مشخص خواهد شد.
صنعت سودآور ارز دیجیتال
وی تصریح کرد: واضح است که بخشهای مختلف دولت اعم از وزارت نیرو، بانک مرکزی، گمرک، سازمان امور مالیاتی، وزارت صنعت و غیره در صنعت استخراج ارز دیجیتال ذی نفع هستند و قانونی شدن روند فعالیت در این حوزه میتواند سود زیادی را نصیب دولت کند. با این وجود نهادهای تصمیم گیرنده و سیاستگذار در این حوزه خیلی کند عمل میکنند و علی رغم اینکه دو سال از پیگیریهای اتحادیه در این خصوص میگذرد، به تازگی شاهد برخی اظهارنظرها در این رابطه هستیم.
کد مطلب: 272580
ITMen
https://www.itmen.ir