کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

در رویداد مدیریت هوشمند پسماند شهری اعلام شد

دعوت شهردار تهران از استارتاپ‌ها برای حل مشکل پسماند

9 ارديبهشت 1398 ساعت 21:32

در رویداد مدیریت هوشمند پسماند شهری به عنوان اولین نشست از سلسله رویدادهای ارایه نیازهای فناورانه و نوآورانه شهرداری تهران که در روز نهم اردیبهشت ماه در ایوان شمس برگزار شد، پیروز حناچی، شهردار تهران بر حمایت از استارتاپ‌ها برای رفع چالش‌های شهری تأکید کرد.


 
آی‌تی‌من- پیروز حناچی در این نشست ضمن تاکید بر حرکت‌های نوآورانه برای حل چالش‌های شهری گفت: مهم‌ترین مشکلات شهر را اگر با مشارکت و حضور مردم حل کنیم، موفق‌تر هستیم.

او با بیان اینکه روزانه ۹ هزار تن زباله در سطح شهر جمع آوری و حمل می‌شود، گفت: زباله‌ها را به جنوبی‌ترین مناطق تهران می‌بریم و همچنین ۴۵ هزار تن نخاله را به سمت جاده آبعلی منتقل می‌کنیم. هزینه حمل و ارزش این مواد و بی‌استفاده بودنش و همچنین مشکلات زیست محیطی که پیش می‌آورد از جمله چالش‌هایی است که باید برای آن چاره‌ای اندیشید.

حناچی افزود: ما سیاست کلی‌مان برای حل معضلات در تهران استقبال و حمایت از استارتاپ‌هاست اما آنچه نیازمندیم در حوزه پسماند، دیدن این مساله به عنوان یک چرخه است و نه یک پروژه.

شهردار تهران گفت: قدم اول در حوزه پسماند، کاهش تولید زباله است و قدم بعدی تفکیک از مبدا که باید تمام توانمان را ابتدا روی این دو گام متمرکز کنیم.
 
 آغاز 100 پروژه هوشمند در شهرداری
در ادامه این رویداد، محمد فرجود مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران با بیان برنامه تهران هوشمند در افق 1400 گفت: آغاز 100 پروژه شهر هوشمند، تخصیص فضای لازم برای 100 کسب و کار نوآور، راه اندازی 10 مرکز زندگی هوشمند (living lab)، راه‌اندازی 5 مجتمع فناوری و نوآوری شهری و راه‌اندازی آزمایشگاه شهر هوشمند (Test Bed) از مهم‌ترین برنامه‌های آینده شهرداری تهران برای تبدیل پایتخت به شهری هوشمند است.



مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری سپس ضمن مروری بر پروژه‌های سازمان برای هوشمندسازی تهران گفت: فرصت‌های زیادی در کنار چالش‌های شهر موجود است که شرکت‌های نوآور و استارتاپ‌هایی با ایده‌های خلاق می‌توانند از این فرصت‌ها استفاده کنند. ما می‌توانیم در این خصوص برای این شرکت‌ها فضای کار ایجاد کنیم. همچنین اعطای مجوزهای لازم برای انجام فعالیت‌های‌شان را در اختیار آن‌ها قرار دهیم. سرمایه گذاری، تخصیص فضای تبلیغات شهری و زیرساخت‌های فنی لازم از دیگر امکانات و کمک‌های شهرداری تهران به کسب و کارهای خلاقانه است.

فرجود گفت: از ابتدای کار مدیریت شهری جدید سعی بر تعامل با همه بازیگران اکوسیستم نوآوری داشتیم. رویداد «اینوتهران» که امروز اولین گام آن را برداشتیم در ادامه این تعاملات و موجب دسته بندی چالش‌ها و نیازهای شهری و جمع آوری ایده‌ها و ارایه راهکارهاست.

او سپس با تاکید بر اینکه در همه موضوعات پسماند شهری از زنجیره تولید تا تفکیک، جمع آوری، دفع و بازیافت زباله زمینه انجام کار جدی و نوآورانه فراهم است گفت: با تغییر روال‌ها و تبدیل شیوه‌های دستی به مکانیزه می‌توان به داده‌های درست رسید و تحلیل این داده‌ها می‌تواند در توصیف شرایط موجود به ما کمک بسیاری کند و پس از آن و بر اساس اطلاعات به دست آمده است که می‌توان تصمیمات درستی گرفت و مدیریت و نظارت هوشمندانه‌ای داشت.
 
 تهیه چشم‌انداز طرح پسماند
رضا عبدلی، مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری تهران نیز در این نشست با بیان تولید روزانه ۵۸ هزار تن زباله در کشور گفت: این در حالی است که تهران به تنهایی نزدیک به ۱۵ درصد زباله تولیدی کشور را به خود اختصاص داده است.

او افزود: با ایجاد شرایط اقتصادی جدید و همچنین بهره‌گیری از الگوی صرفه‌جویی توسط شهروندان و ساماندهی که در حوزه پسماند ظرف سال‌های گذشته اعمال شده است نسبت به سنوات قبل شاهد کاهش هزار تنی پسماند در غرب تهران بوده‌ایم.

مدیرعامل سازمان پسماند در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تهیه طرح جامع پسماند شورای شهر تهران تا پایان سال جاری پرداخت و افزود: امیدواریم طرح جامع پسماند شهر تهران تا پایان سال جاری تهیه شود و چشم‌انداز آینده شهر تهران در حوزه پسماند به‌روشنی مشخص شود؛ همچنین مدرن سازی ناوگان مدیریت پسماند نیز در دستور کار سازمان مدیریت پسماند قرار گرفته است.

علی وحدت، مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در ادامه، رونق نوآوری را مستلزم تعامل همه ذی‌نفعان دانست و گفت: عرصه شهری مملو از فرصت‌هاست و با راه‌های خلاقانه می‌توان بسیاری از چالش‌ها را حل کرد و با ایجاد خدمات نوآورانه می‌توان تحریم‌ها را بی‌اثر کرد و موجب رونق تولید شد.

در ادامه این نشست، محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران نیز با ابراز رضایت از برگزاری این رویداد، رفتن به سمت هوشمندسازی را الزامی دانست و گفت: در دنیا انقلابی در عرصه کسب و کارهای نوین انجام شده و اگر ما به این حرکت نپیوندیم متضرر خواهیم شد.

در پایان این رویداد جلسه پرسش و پاسخی میان شرکت‌کنندگان از استارتاپ‌ها، شتاب دهنده‌ها و شرکت‌های نوآور و همچنین دانشجویان و پژوهشگران شهری با مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری و مدیرعامل سازمان پسماند و همچنین نمایندگان سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.

 


کد مطلب: 271828

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/271828/دعوت-شهردار-تهران-استارتاپ-ها-حل-مشکل-پسماند

ITMen
  https://www.itmen.ir