مسابقه برای ارائه خدمات مخابراتی نسل پنجم آغاز شده و به نظر میرسد ظرفیت بالای شبکههای مبتنی بر این فناوری استفاده از خدمات متنوعی را ممکن کند.
به
گزارش ZDNet، تا ابتدای سال ۲۰۲۰ استفاده از شبکههای نسل پنجم (5G) فراگیر خواهد شد. در این میان نتایج یک پژوهش که توسط موسسه گارتنر صورت گرفته محبوبترین کاربردهای فناوری مخابراتی نسل پنجم را مشخص کرده است.
بر این اساس استاندارد مخابراتی نسل پنجم بین ۳ تا ۵ سال مورد استفاده قرار خواهد گرفت و موجب کاهش شدید استفاده از خطوط تلفن ثابت و دیگر روشهای ارتباطی خواهد شد. از سوی دیگر شرکتهای تجاری و خصوصی نیز استقبال قابل توجهی از این فناوری به عمل خواهند آورد و خدمات متنوعی را بر همین اساس ارائه میکنند.
بررسی گارتنر در مورد محبوبترین کاربردهای فناوری نسل پنجم شبکه موبایل (5G) نشان میدهد که اینترنت اشیا (IoT) در رتبه اول قرار دارد. بر همین اساس ۵۹ درصد از صاحبان مشاغل و متخصصان حوزه فناوری بر این امر تاکید کردهاند. دومین کاربرد محبوب فناوری مخابراتی نسل پنجم تلفن همراه دریافت و مشاهده ویدیوهای فوق دقیق از طریق گوشیهای هوشمند و غیره است.
رتبههای سوم تا ششم در این زمینه نیز مربوط به ارایه خدمات اتوماسیون و کنترل، دسترسی به خدمات بی سیم ثابت، تحلیل عملکرد و ردگیری موقعیت مکانی است.
در لیست گارتنر رتبههای بعدی کاربردهای مبتنی بر فناوری مخابراتی نسل پنجم به خدمات واقعیت افزوده و واقعیت مجازی، هوشمندسازی شهرها، شناسایی چهره، بلاکچین، تامین امنیت عمومی، خودروهای خودران و تولید انواع حسگر تعلق گرفته است.