جدیدترین دستاوردهای فناورانه و دانشبنیان کشور از امروز 3 دی ماه به مدت چهار روز در نوزدهمین نمایشگاه پژوهش، فناوری و فن بازار به نمایش گذاشته شد.
آیتیمن - مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دبیر ستاد ملی هفته پژوهش در این خصوص گفت: این نمایشگاه در واقع محل نمایش دست یافتههای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی یک سال اخیر مراکز علمی و دانشگاهی کشور است.
عبدالساده نیسی افزود: امسال نمایشگاه هفته پژوهش برای اولین بار با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همزمان با ششمین نمایشگاه دیگر از جمله نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران برگزار می شود.
وی با بیان اینکه راهبرد اساسی این نمایشگاه در دو حوزه عرضه فناوری و تقاضای فناوری و بر پایه توسعه اکوسیستم نوآوری تعریف شده است گفت: با توجه به روند رو به رشد عرضه و تقاضای فناوری در جامعه، نمایشگاه پژوهش و فناوری و فن بازار رویکرد جدیدی در حوزه زیست بوم نوآوری برپا خواهد بود.
نیسی اضافه کرد: ارایه دستاوردهای فناورانه و دانشبنیان کشور و همچنین ایجاد بستر مناسب برای ارائه نیازمندی های فناورانه کشور و رفع آن توسط شرکت های فناور و دانش بنیان، دانشگاه ها و پژوهشگاه ها مهمترین هدف برگزاری نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار است.
نیسی افزود: از دیگر برنامه های نمایشگاه نوزدهم حضور سرمایه گذاران برای تسهیل در تجاری سازی فناوری با رویکرد تامین سرمایه گذاری اولیه، کاهش ریسک از طریق مشارکت و سرعت بخشیدن به تجاری سازی فناوری است. همچنین برگزاری کارگاه های آموزشی در حوزه های مختلف در طول برپایی نمایشگاه از دیگر برنامههای این نمایشگاه خواهد بود.
وی ادامه داد: در نمایشگاه امسال از فناوریهای جدید رونمایی خواهد شد و در زمان برپایی نمایشگاهها و در غرفه فناوریهای منتخب این دستاوردها در معرض دید قرار خواهد گرفت.
ارایه تسهیلات لیزینگی به خریداران فناوری
در همین راستا، مدیر نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی گفت: بنا داریم تسهیلات لیزینگی ۸۰ درصدی به خریداران بخش خصوصی محصولات فناورانه شرکتهای دانش بنیان اختصاص دهیم.
پیمان صالحی افزود: معاونت بخشی از هزینه خرید مراکز علمی و پژوهشی دولتی را براساس سطح بندی محصولات پرداخت میکند؛ محصولات سطح اول که برای اولین بار در کشور تولید شدهاند ۵۰ درصد، سطح اول عادی ۴۰ درصد، سطح دوم ۲۵ درصد، سطح سوم ۱۰ درصد و سطح چهارم بدون حمایت خواهند بود.
وی با بیان اینکه ارزیابی و سطح بندی محصولات براساس سطح ذاتی فناوری و میزان داخلیسازی محصولات انجام میشود، ادامه داد: همچنین در نظر داریم تسهیلات لیزینگی ۸ تا ۱۰ درصد برای خریداران بخش خصوصی از محصولات شرکتهای دانش بنیان اختصاص دهیم.
صالحی یادآور شد: این لیزینگ توسط خط اعتباری ۲۰ میلیارد تومانی صندوق نوآوری و شکوفایی از طریق صندوق توسعه فناوری نانو پرداخت میشود.
اعطای تسهیلات ۲۵۰ میلیونی به طرحهای فناورانه برتر
مدیر نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی نیز گفت: برای تشویق شرکتها به فروش بدون یارانه معاونت و ارایه تخفیف مناسب به خریداران که مشمول حمایتها نمیشوند هم ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات وام با کارمزد کم توسط صندوق توسعه فناوری نانو پرداخت شود.
برومند گفت: در این دوره از نمایشگاه ۵۱ دانشگاه، ۱۵ پژوهشگاه، ۴۰ پارک علم و فناوری، ۷۹ مرکز رشد و ۱۴ موسسه تحقیقاتی فناوری های خود را به عرضه نشاندند.
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در این دوره از نمایشگاه شرکتهای استارتآپی و دانشبنیان فناوریهای خود را عرضه کردهاند، گفت: برای طرحها در مجموع ۲.۵ میلیارد تومان گرنت مالی اختصاص دادهایم که برای هر طرح حداکثر ۲۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه تعداد طرحهایی که در این دوره نمایشگاه ارایه شده برابر با ۳۱۹۹ طرح بوده است، گفت: مراکز رشد ۱۱ درصد، پژوهشگاهها ۵ درصد، پارکهای علم و فناوری ۱۶ درصد، موسسات تحقیقاتی ۵ درصد، دانشگاه ها ۵۸ درصد در این دوره از نمایشگاه مشارکت در عرصه فناوری داشتهاند.
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: پارکها توانستهاند ۵۰۵ طرح فناورانه، پژوهشگاه ها ۱۷۴ طرح، مراکز رشد ۳۵۷ طرح، دانشگاهها ۱۸۵۴ طرح، موسسات تحقیقاتی ۱۶۳ طرح و سایر موسسات ۱۴۶ طرح ارایه شده است.
وی در خصوص طرح های ارایه شده به نمایشگاه به تفکیک هر استان گفت: استان تهران با بیشترین طرح رتبه اول را در این دوره از نمایشگاه به خود اختصاص داده و ۳۲۰ طرح فناورانه را ارایه کرده است. به گفته وی بعد از تهران، استان گلستان ۲۵۵ طرح، گیلان ۱۳۱ طرح، مازندران ۱۳۰ طرح، خراسان رضوی با ۱۱۸ طرح، البرز ۱۱۱ طرح، اردبیل ۱۰۹ طرح، اصفهان ۱۰۳، یزد ۵۷ طرح، سمنان ۵۴ طرح، کرمان ۳۳ طرح، سیستان و بلوچستان۲۴ طرح، آذربایجان ۲۳ طرح، آذربایجان غربی ۲۴ طرح، فارس ۲۲ طرح طرح ارایه کردهاند.
برومند با بیان اینکه طرحی با عنوان یارانه به فناوری در این دوره از نمایشگاه اختصاص داده ایم، گفت: در این طرح از پروژه هایی که با نوآوری همراه هستند یا به مرحله تجاریسازی رسیدهاند حمایتهایی خواهیم داشت. میزان حجم قرارداد، رشدیافتگی (TRL)، میزان تولید داخلی و ... در اعطای این گرنت نیز موثر هستند.
وی با بیان اینکه چندین کارگاه در حاشیه نمایشگاه برگزار میشود، گفت: همچنین از طرفی از دستگاههای اجرایی دعوت کردهایم با فناوران به همکاری بنشینند تاکنون برخی از این دستگاه ها از ۵۰۰ فناوری در راستای اجرایی شدن حمایت کردند.
برومند با بیان میزان فروش کل شرکتهای حاضر در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار گفت: این شرکتها توانستند ۷۸۰۰ میلیارد تومان از محصولات خود را به فروش برسانند. همچنین بعضی از این شرکتها عضو پارکها و مراکز رشد شدند که این حاصل برگزاری نمایشگاه سال گذشته بوده است