کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

درمان افسردگی با شبیه سازی جریان های الکتریکی مغز

مهر , 13 آذر 1397 ساعت 19:59

گروهی از محققان دانشگاه کالیفرنیا می گویند که با شبیه سازی جریان های الکتریکی ناحیه ای از مغز موسوم به قشر اوربیتوفرونتال می توان افرادی را که از افسردگی شدید رنج می برند، درمان کرد.



اقداماتی که با هدف شبیه سازی و تقویت جریان های الکتریکی مغز صورت می گیرد از طریق کاشت دستگاهی موسوم به ضربان ساز مغز صورت می گیرد. این دستگاه جریان های الکتریکی را در بخش های تعیین شده مغز تقویت می کند و تا به حال از آن برای مقابله با رعشه ها و لرزش های بدن بعد از ابتلا به بیماری پارکینسون استفاده می شده است.

اما حالا مشخص شده که این روش برای درمان موارد حاد افسردگی نیز قابل استفاده است. البته برای موثر بودن این روش درمانی شبیه سازی باید با دقت و دقیقا در قشر اوربیتوفرونتال صورت پذیرد.

آزمایشات انجام شده در این زمینه بر روی ۲۵ بیمار نشان می دهد که میزان افسردگی در آنها بعد از استفاده از ضربان ساز مغز کاهش قابل توجهی داشته است. البته هنوز باید برای ارتقای قابلیت ها و تاثیرگذاری الکترودهای مورد استفاده در این روش بررسی های بیشتری صورت بگیرد.

گفتنی است قشر اوربیتوفرونتال مغز یکی از بخش های مهم مغز است که علاوه بر تعیین حالات مختلف انسانی، وظیفه مهم تصمیم گیری را نیز بر عهده دارد و ایجاد هماهنگی میان احساسات و قابلیت های شناختی افراد نیز در همین بخش از مغز صورت می گیرد.
 


کد مطلب: 270702

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/270702/درمان-افسردگی-شبیه-سازی-جریان-های-الکتریکی-مغز

ITMen
  https://www.itmen.ir