کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

پیشنهاد آذری جهرمی به نمایندگان مجلس:

هزار میلیارد تومان از درآمدهای وزارت فاوا را خرج دولت الکترونیکی کنید

12 آذر 1397 ساعت 16:11

اعضای کمیسیون صنایع مجلس روز گذشته از زیرساخت های دولت الکترونیکی در سازمان فناوری اطلاعات بازدید و درباره راه های توسعه و رفع موانع دولت الکترونیکی با مدیران وزارت ارتباطات به گفت وگو پرداختند.



آیتی‌من - عزیز اکبریان رییس کمیسیون صنایع در این نشست گفت: آقای لاریجانی رییس مجلس از من به طور جدی موضوع دولت الکترونیکی را پیگیری کرده و خواسته است که گزارشی از موانع دولت الکترونیکی ارایه شود و از وزارت ارتباطات می خواهیم هرچه زودتر این گزارش را ارایه دهد.

وی افزود: خواسته دوم رییس مجلس این بود که اسامی سازمان هایی که در حوزه دولت الکترونیکی همکاری نمی کنند به مجلس داده شده و با آنها مکاتبه صورت گرفته و بازخواست شوند. یک ماه پس از انجام مکاتبه نیز جلسه ای با حضور مدیران این دستگاه ها، وزیر ارتباطات و رییس مجلس برگزار شده تا ببینیم چه اتفاقاتی در این یک ماه افتاده و چرا همکاری صورت نمی گیرد.

همچنین به وزیر ارتباطات پیشنهاد داده شد  در جلسه علنی مجلس حضور یافته و ضمن ارایه گزارش دولت الکترونیکی، اسامی سازمان هایی که همکاری نمی کنند را اعلام کند.

 تخصیص ضعیف بودجه وزارت فاوا
محمد جواد آذری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این نشست گفت: برای توسعه فاوای کشور تصمیم گرفته شده بود که درآمدهای این بخش به خود آن بازگردد تا صرف توسعه زیرساخت ها و سرمایه گذاری شود. همین موضوع هم سبب شد تا درآمد حوزه ICT از 19 هزار میلیارد تومان در ابتدای دولت به 40 هزار میلیارد تومان برسد و به گاوی شیرده برای کشور بدل شود.

وی افزود: امسال تنها 10 درصد از درآمدهای وزارت ارتباطات که به خزانه واریز شده، به ما برگردانده شده است. همچنین تنها 39 درصد از مجموع بودجه ای که مجلس مصوب کرده تخصیص داده شده است و این موضوع فعالیت ما را سخت کرده است.

آذری جهرمی گفت: در چنین شرایطی باید این موضوع را در نظر بگیریم که دولت الکترونیکی با همه وظایف وزارت ارتباطات متفاوت است و به همین دلیل از نمایندگان می خواهیم یک ردیف بودجه هزار میلیارد تومانی از درآمدهای وزارت ارتباطات و به صورت تخصیص یافته در بودجه سال آینده ویژه دولت الکترونیکی در نظر بگیرند تا امکان توسعه در این بخش وجود داشته باشد. اکنون سازمان ثبت احوال لنگ تنها 13 میلیارد تومان برای راه اندازی سرویس مهم استعلام سببی–نسبی است و اگر این ردیف بودجه تخصیص یابد، این مشکلات حل خواهد شد.

 پاسخ به دبیر کمیته فیلترینگ
وزیر ارتباطات در این بخش همچنین پاسخی به دبیر کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه داد که گفته بود یکی از کم کاری های وزارت ارتباطات در حوزه پیام رسان ها این است که فقط 5 میلیارد تومان وام به آنها داده است.

آذری جهرمی در این باره گفت: مجموع منابعی که وزارت ارتباطات برای اعطای وام به کل شرکت های فعال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات دارد، 100 میلیارد تومان است که 15 میلیارد تومان آن را به سه پیام رسان اختصاص دادیم. ما بانک مرکزی نیستیم که منابع زیادی داشته باشیم و هرچقدر که بخواهند وام بدهیم.

 اطلاعات را ملی کنیم
وزیر ارتباطات همچنین با بیان این که زیرساخت های فنی مورد نیاز دولت الکترونیکی آماده است و مردم هم نشان داده اند تمایل به استفاده از خدمات الکترونیکی دارند گفت: از مجموع ۲۵۰۰ دستگاه تنها ۲۲۵ دستگاه به سامانه ملی تبادل اطلاعات متصل شده اند که از این میزان ۳۷ دستگاه به شهروندان خدمت ارایه می کنند و ۶۹ دستگاه نیز از سایر دستگاه ها خدمات دریافت می کنند.

وی افزود: کلید مفقوده ما اتصال دستگاه ها و تبادل اطلاعات است. هر دستگاهی داده هایش را محکم گرفته و به عنوان ابزار قدرت در تعامل با سایر دستگاه ها استفاده می کند. در حالی که این اطلاعات ملی است و باید در اختیار همه باشد.

آذری جهرمی ادامه داد: در مرکز ملی تبادل اطلاعات ما هیچ دیتایی را نگه نمی داریم و تنها این یک گذرگاه برای تبادل اطلاعات و تعامل دستگاه هاست تا خدمات به مردم تسهیل و ارزان و سریع شود.

وزیر ارتباطات با بیان این که درباره دولت الکترونیکی با کمبود قانون مواجه نیستیم گفت: مهم ترین مساله ضمانت اجرایی است و مجلس باید این موضوع را حل کند.

 هوشمندی در دولت الکترونیکی
امیر ناظمی رییس سازمان فناوری اطلاعات نیز گزارش مفصلی درباره دولت الکترونیکی ارایه کرد و گفت: یکی از موضوعات مهم این است که خدمات علاوه بر الکترونیکی باید هوشمند باشند. برای مثال صدور کارت سوخت به شیوه سابق، الکترونیکی بود اما هوشمند نبود.

وی ادامه داد: یکی از ویژگی های هوشمندی، این است که پایگاه های مختلف داده به هم وصل شوند که در این پروژه داده های ثبت احوال، شماره تلفن، شماره خودرو، کارت های بانکی و مراکز توزیع سوخت به هم مرتبط شدند.

ناظمی یکی دیگر از مصادیق هوشمندی را مشارکت مردم دانست و گفت: نباید هر روز یک کارت جدید درست کرد و همه خدمات را می توان روی یک زیرساخت ارایه کرد.
 
رییس سازمان فناوری اطلاعات همچنین به طرح رجیستری موبایل پرداخت و گفت: به جای آنکه تعداد نیروی پلیس را در مرزها زیاد کنیم، با استفاده از سامانه های الکترونیکی، موبایل ها را رجیستر کردیم و به این ترتیب، از دو هزار میلیارد تومان پولی که هر سال بابت قاچاق از جیب مردم می رفت، جلوگیری شد.

وی تاکید کرد: البته زیان اصلی آن دو هزار میلیارد تومان نیست. تا زمانی که ما هوشمندی نداشته باشیم، نمی توانیم اعمال سیاست موثری داشته باشیم. برای مثال اکنون می توان از تولیدکننده ای که بیشترین سهم را از بازار ایران دارد خواست مرکز تحقیق و توسعه راه بیندازد.

رییس سازمان فناوری اطلاع با بیان این که باید هر سامانه ای که راه اندازی آن در مجلس مصوب می شود، ملزم به پیوستن به مرکز تبادل ملی اطلاعات باشد گفت: در طرح صندوق های مکانیزه فروش در لحظات آخر در جریان قرار گرفتیم اما با مساعدت کمیسیون اقتصادی، اولا این موضوع تبادل اطلاعات از طریق مرکز GSB افزوده شد و علاوه بر این پیشنهاد ما مبنی بر این که به جای خرید 13 هزار میلیارد تومان سخت افزار، راهکاری نرم افزاری روی همین دستگاه های POS پیاده شود، مورد قبول قرار گرفت.
 


کد مطلب: 270685

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/270685/هزار-میلیارد-تومان-درآمدهای-وزارت-فاوا-خرج-دولت-الکترونیکی-کنید

ITMen
  https://www.itmen.ir