کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

رییس سازمان نظام صنفی رایانه‎ای:

فقط 6 شرکت نرم افزاری و خدمات فاوا ارز دولتی گرفتند

9 آذر 1397 ساعت 3:00

مولف : فخری زارع

مجمع عمومی عادی سازمان نظام صنفی رایانه‎ای استان تهران (نوبت دوم) ساعت 16روز یکشنبه یازدهم آذر ماه با حضور هیات مدیره و اعضای نصر تهران در محل تالار شهید قندی برگزار می‎شود و پس از ارایه گزارش هیات مدیره و بازرس، بررسی و تصویب ترازنامه سال منتهی به تاریخ 31 شهریورماه 97، تعیین روزنامه کثیرالانتشار، بررسی و تصویب میزان افزایش مبلغ حق عضویت و انتخاب بازرس، اعضای صنف فاوا دور هم جمع می‎شوند تا در مورد مسایل مهم صنفی به بحث و گفت‎و ‎گو بنشینند.



آیتی‌من - با توجه به نزدیک شدن زمان برگزاری مجمع عمومی عادی سازمان نظام صنفی رایانه‎ای تهران، رییس، دبیر و سخنگوی سازمان نظام صنفی رایانه‎ای تهران دیروز در نشستی خبری به تشریح عملکرد هیات مدیره پرداختند و به سوالات خبرنگاران در مورد درخواست‎های ارزی شرکت‎های نرم‎افزاری و بررسی موانع کسب و کار صنف فاوا پاسخ دادند.

 شفاف‎سازی نخستین گام نصر تهران
محمدباقر اثنی عشری رییس سازمان نظام صنفی رایانه‎ ای کشور در ابتدای جلسه با بیان اینکه برای روشن شدن اذهان صنف فاوا گزارشات مالی و عملکرد نصر تهران روی سایت سازمان منتشر شده است، گفت: هدف هیات مدیره در وهله اول شفاف‎سازی است و معتقدیم با دستمال کثیف نمی‎توان شیشه را تمیز کرد. از این رو ابتدای امر تکلیف خود را با مسایل مالی روشن کرده‎ و گزارش کامل ترازنامه مالی سازمان را برای مطالعه اعضا روی سایت منتشر کرده‎ایم.

در ادامه علی آذرکار دبیر سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران در مورد اقدامات عملکرد هیات مدیره در یک سال گذشته، گفت: 4هزار و 500 نفر مجوز سازمان نظام صنفی رایانه‎ای تهران را دریافت کرده‎اند که 2 هزار عضو فعال هستند.

وی افزود: گزارش عملکرد سازمان در این دوره از فعالیت هیات مدیره روز مجمع، حول سه محور یعنی تعداد کمیسیون‎ها، تعامل با دولت و پروژه‎های انجام شده، ارایه خواهد شد. 

 پیگیری خدمات ارزی شرکت‎های نرم‎افزاری
رییس نصر تهران همچنین در مورد راه‎اندازی سامانه ثبت و تایید درخواست‎های ارزی محصولات و خدمات نرم‎افزاری، گفت:  با توجه به مشکلاتی که به دلیل مشکلات ارزی برای شرکت‎های نرم‎افزاری به وجود آمد، پس از پیگیری‎های سازمان، کارگروه تایید درخواست‎های ارزی خدمات نرم‎افزاری با حضور نمایندگانی از معاونت پشتیبانی وزارت ICT، سازمان فناوری اطلاعات، وزارت صنایع و سازمان نظام صنفی رایانه‎ای تشکیل شد.

وی افزود: در واقع گروه‎های مختلف کارشناسی سازمان نظام صنفی رایانه‎ای، فرآیند ثبت و تایید درخواست‎ها را بر اساس مبلغ درخواستی بررسی و نتیجه آنها را به بانک مرکزی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام می‎کنند.

وی با بیان اینکه برای پرونده‎های بالای 80 هزار دلار کارشناس رسمی دادگستری نظر می‎دهد، گفت: بعد از اینکه پرونده‎ها توسط سازمان کارشناسی شد، فقط 6 شرکت‎ توانستند ارز دریافت کنند. به طور قطع، زمانی که تعداد شرکت‎ها به عدد قابل قبولی برسد، روی سایت سازمان اطلاع‎رسانی خواهد شد.

 نبود ستاد مرکزی تصمیم‎گیری در حوزه فاوا
رییس سازمان نظام صنفی رایانه‎ای در ادامه نشست در مورد مشکلات و گرفتاری‎های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور گفت: مشکل عمده حوزه فاوا، نبود ستاد مرکزی در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات است که تمام ذی‎نفعان حوزه بتوانند زیرچتر آن برای پیشرفت این حوزه برنامه‎ریزی کنند.

وی افزود: در حال حاضر وزارتخانه، تشکل‎ها و سازمان‎های زیادی در حوزه فاوا ذی‎نفع هستند، اما بعد از انحلال شورای عالی انفورماتیک و سازمان برنامه و بودجه، ستاد مرکزی وجود ندارد که به صورت استراتژیک برای این حوزه برنامه‎ریزی کند. به همین دلیل سازمان نظام صنفی رایانه ای به ناچار بخشی از این بار را به دوش گرفته است.

 توقف فعالیت شرکت‎های سخت‎افزاری
در ادامه محمدرضا حدادی سخنگوی سازمان نظام صنفی رایانه‏‎ای تهران در مورد وضعیت کسب و کار فعالان حوزه فاوا گفت: کمیسیون کسب و کار سازمان نظام صنفی رایانه‏‎ای تهران با هدف ارتباط موسسات اقتصادی با صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات تشکیل شد تا آمار و اطلاعات صنعت فاوا را با انگیزه بیشتری ارایه دهند. در عین حال در شرایط اقتصادی نامناسب شرکت‎ها بتوانند برنامه‎ریزی آینده را با دقت بیشتری انجام دهند. حدادی افزود: با همکاری موسسه بامداد دو دوره سمینار در این خصوص برگزار شد که به نکات خیلی جالبی در مورد سهم صنعت فاوا در کشور رسیدیم.

وی اضافه کرد: جالب است که سهم فاوای کشور به اندازه بخش معدن و صنعت دارویی است. از جنبه دیگر سه برابر بیشتر از حمل و نقل هوایی است. نصف سهم بخش بانکداری و بیشتر از سهم صنعت بیمه و نصف صنعت خودرو است که این نشان می دهد صنعت فاوای کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه  اپراتورهای موبایل و مخابرات در این سهم نیستند، گفت: در حال حاضر در دوره رکود تورمی جدیدی به سر می‎بریم  که رشد اقتصادی را به شدت کاهش داده، اما با این وجود در رکودهای تورمی دوره‎های قبل فناوری اطلاعات 17 درصد رشد داشته که امیدبخش است.

وی در ادامه تصریح کرد: اما در مورد مشکلات و موانع کسب و کار باید بگویم؛ شرکت‎های حوزه فاوا با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‎کنند که بیمه و دارایی یکی از آنهاست. بخش سخت افزار با رکود مطلق مواجه است و مشکلات ارزی فعالیت آنها را متوقف کرده است. شرکت‎های اینترنتی، کسب و کارهای مجازی هر کدام مشکلات و گرفتاری‎های خاص خود را دارند، اما در مجموع هزینه شرکت‎ها نسبت به درآمدشان به شدت بالا رفته و شرکت‎ها را به دردسر انداخته است.

حدادی همچنین با بیان اینکه متاسفانه نمی‎توانیم فضای صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات را به درستی پایش و رصد کنیم، گفت: این موضوع جزو دغدغه‎های سازمان نظام صنفی رایانه‎ای است، اما بدون همکاری دولت امکان پذیر نیست.

رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای در مورد رتبه بندی شرکت های نرم افزاری نیز گفت: طبق مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی بخش هایی از ماموریت های سازمان برنامه و بودجه به وزارت ICT منتقل شده است مثل مسایل مربوط به سازمان نظام صنفی رایانه ای اما بحث رتبه بندی شرکت های نرم افزاری هنوز جزو وظایف سازمان برنامه و بودجه باقی مانده است که به نظر می رسد به سازمان فناوری اطلاعات وزارت ICT محول شود. در این صورت سازمان نصر آمادگی دارد که بخش های اجرایی آن را انجام دهد.

وی افزود: با وزیر ارتباطات در مورد تشکیل ستاد ضد تحریم نیز نشست داشته‎ایم، اما تاجایی که می‎دانم این کمیته هنوز تشکیل نشده است.

 


کد مطلب: 270654

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/270654/فقط-6-شرکت-نرم-افزاری-خدمات-فاوا-ارز-دولتی-گرفتند

ITMen
  https://www.itmen.ir