کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

جزییات فروش پیام های خصوصی کاربران فیس بوک

BBC , 15 آبان 1397 ساعت 15:09

دیروز خبری منتشر شد مبنی بر اینکه گروهی از هکرها توانسته اند با حمله به دست کم ۸۱ هزار حساب کاربری فیس بوک، اطلاعات پیام های خصوصی آنها را منتشر کنند. حالا ظاهرا شخصی از طرف این هکرها گفته است که آنها به جزییات اطلاعات ۱۲۰ میلیون حساب کاربری دست یافته اند و قصد فروش آنها را دارند، اما کارشناسان سایبری تردید دارند این رقم صحیح باشد. حال مسوولان فیس بوک اعلام کرده اند که یک افزونه مرورگر بوده که فعالیت کاربران را در فیس بوک تحت نظر گرفته و جزییات اطلاعات شخصی و پیام های خصوصی را به هکرها فرستاده است و مشکلی در امنیت این شبکه اجتماعی پیش نیامده است.



آی‌تی‌من – بی بی سی در گزارشی که به این رسوایی پرداخته نوشت: مسوولان این شرکت اعلام کردند که اقداماتی انجام گرفته تا نگذارند که این مساله بر سایر حساب های کاربری هم تاثیر بگذارند. تحلیلگران دریافته اند که بسیاری از حساب های کاربری که هک شده است در اوکراین و روسیه قرار دارد. اما برخی از آنها هم در بریتانیا، آمریکا، برزیل و سایر نقاط جهان بوده است. هکرها اطلاعات هر حساب کاربری را به قیمت 10 سنت می فروختند. آگهی آنها در حال حاضر از اینترنت برداشته شده است.

 مقصر چه کسی است؟
نرم افزارهای خرید شخصی، اپلیکیشن های بوک مارک ها یا میان برهای اینترنتی و حتی بعضی از بازی ها که به وسیله مرورگرهایی مانند کروم، اپرا و فایرفاکس به عنوان یک افزونه عرضه می شود ممکن است وسیله ای برای رخنه اطلاعاتی شود. آیکون های کوچکی در کنار نوار نشانی اینترنتی (URL) منتظر می شود تا شما بر آن کلیک کنید.

به گفته فیس بوک یک چنین افزونه ای بوده است که فعالیت کاربران را در فیس بوک تحت نظر می گیرد و جزئیات اطلاعات شخصی و پیام های خصوصی را به هکرها می فرستد. فیس بوک اعلام نکرده است که از طریق چه افزونه ای پیام های خصوصی افراد دزدیده شده است اما می گوید که این مساله تقصیر فیس بوک نبوده است. 

کارشناسان مستقل سایبری گفته اند که حتی اگر مسوول این مشکل افزونه های مخرب مرورگرها باشد، این مسوولیت مرورگرهاست که جلوی برنامه هایی را که از بستر آنها برای نفوذ به اطلاعات شخصی افراد استفاده می کنند، بگیرند. اما به هر حال این هک خبر بدی برای فیس بوک است.

این شبکه اجتماعی در زمینه حفظ امنیت سایبری کاربران سال سختی را پشت سر گذاشته است و درباره اینکه آیا برای برخورد با موقعیت های این چنینی که گروه زیادی از کاربران را هدف قرار می گیرند، به اندازه کافی فعال بوده است، تردید وجود دارد.

بخش روسی BBC به نشانی ایمیلی که جزییات حساب های کاربری هک شده را می فروخت، ایمیل زد و در پوشش یک خریدار، خواستار خرید اطلاعات 2 میلیون حساب کاربری شد.

همچنین از آگهی دهندگان پرسیده شد که آیا این اکانت های هک شده از جمله حساب های کاربری هک شده در جریان ماجرای رسوایی کمبریج آنالیتیکا است یا به ماجرای هک حدود حدود ۵۰ میلیون حساب کاربران فیس بوک در سراسر جهان که سپتامبر گذشته هک شد، ارتباط دارد.

در پاسخ شخصی که خود را جان اسمیت نامیده بود، به زبان انگلیسی گفت که این حساب های کاربری هک شده ربطی به دو مورد قبلی درز اطلاعات شخصی کاربران نداشته است.

او گفت که گروه هکرهای او به اطلاعات حدود ۱۲۰ میلیون کاربر فیس بوک دسترسی دارند که حدود 2 میلیون و 700 هزار نفر آنها روس هستند. اما کارشناسان سایبری به بی بی سی گفتند که تردید دارند چنین ادعایی درست باشد چون بعید است که چنین حمله بزرگی از چشم فیس بوک پنهان مانده باشد.
جان اسمیت توضیح نداد که به چه دلیل خدمات شان را به طور گسترده تر تبلیغ نمی کنند.

پاسخ او به این سوال که آیا این رخنه سایبری به دولت روسیه و یا آژانس جست وجوی اینترنتی، گروه هکرهایی که به کرملین متصل هستند، ارتباطی داشته، منفی بود.

 فروشندگان فیس بوک که هستند؟
اولین بار در ماه سپتامبر بود که سرو کله یک کاربر اینترنت با نام مستعار «فروشنده فیس بوک» در تالارهای گفت وگوی اینترنتی انگلیسی زبان پیدا شد. او نوشت: اطلاعات شخصی حساب های کاربری فیس بوک را می فروشیم. ما اطلاعات ۱۲۰ میلیون حساب کاربری را در اختیار داریم. 

شرکت امنیت سایبری دیجیتال شدوز از طرف بی بی سی مامور شد که این ادعا را بررسی کند و کارشناسان این شرکت تایید کردند که اطلاعات ۸۱ هزار حساب کاربری که به عنوان نمونه در اینترنت منتشر شده است حاوی پیام های خصوصی افراد است. بخش روسی بی بی سی با پنج کاربر روس فیس بوک که پیام های خصوصی شان منتشر شده بود، تماس گرفت و آنها تایید کردند که این پیام های آنهاست.

عکس های آخرین سفری که یکی از کاربران رفته، مکالمه دو کاربر درباره آخرین کنسرت گروه موسیقی دِپش مُد و شکایت های یک کاربر درباره دامادش محتوای سه تا از پیام های خصوصی است که هکرها برای فروش گذاشته اند.

یکی از سایت هایی که آگهی فروش این پیام ها در آن منتشر شده بود در شهر سن پترزبورگ روسیه ساخته شده بود. نشانی آی پی این سایت همچنین به وسیله سرویس ردیابی جرایم اینترنتی علامتگذاری شده است. به گزارش آنها از این آی پی برای پخش بدافزاری که به هکرها اجازه می دهد به پسورد کاربران دست یابند استفاده شده است.

 


کد مطلب: 270466

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/270466/جزییات-فروش-پیام-های-خصوصی-کاربران-فیس-بوک

ITMen
  https://www.itmen.ir