کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

10 توصیه برای خلاصی از دست گوشی‌های هوشمند

Forbes , 22 ارديبهشت 1398 ساعت 19:55

مترجم : ساحره چمنی

این روزها بیش از پیش به گوشی‎های موبایل وابسته شده‎ایم و بی‌آنکه متوجه باشیم این دستگاه‎ها به گونه‏‌ای زندگی‏‌مان را تسخیر کرده‌‏اند که کم کم روابط اجتماعی، عواطف و احساسات و حتی سلامت فیزیکی‏‌مان در معرض خطر است.



آی‎تی‎من- بی آنکه متوجه باشیم، ساعت‏‌ها در شبکه‏‌های اجتماعی پرسه می‎زنیم، از خانواده، دوستان و همکاران‎مان دور شده‌‏ایم و بیش از آنکه تصور کنیم به این دستگاه‎های کوچک وابسته شده‎ایم.

از سال‌های گذشته تا کنون تحقیقات بسیاری در راستای تاثیراتی که گوشی‏‌های موبایل در رفتار و زندگی کاربران داشته انجام شده است و بسیاری از دانشمندان درباره اختلالاتی که ممکن است این گوشی‏‌ها در زندگی‎مان به وجود بیاورند، اظهار نگرانی‏ کرده‌‏اند.

در این گزارش به 10 روشی و راه حلی می‌پردازیم که برای جلوگیری از تاثیرات مخرب این دستگاه‌ها ارایه شده است.

1-    ساعت مچی ببندید
یکی از کارهایی که مدام و بی فکر انجام می‎دهیم این است که نمایشگر گوشی را صدها بار در طول یک روز روشن می‏‌کنیم تا از زمان مطلع شویم. همین روشن شدن نمایشگر باعث می‏‌شود سراغ اپلیکیشن‏‌هایی برویم که ساعت‏‌ها درگیرمان می‏‌کنند؛ مثل شبکه‏‌های اجتماعی همچون فیس‌بوک و اینستاگرام. اما اگر ساعت مچی استفاده کنیم کم کم این عادت را ترک می‏‌کنیم و برای مطلع شدن از زمان به سراغ گوشی‏‌مان نمی‏‌رویم.

2-    از ساعت زنگ دار استفاده کنید
یکی وابستگی‏‌های‎مان به گوشی‎های موبایل، استفاده از این دستگاه‏‌ها برای تنظیم ساعت و زنگ بیدارباش است. اگر به زمانی برگردیم که گوشی‏‌ها وجود نداشتند، می‌توانیم از ساعت‎های زنگدار استفاده کنیم. شاید کمی از وابستگی‎مان به این دستگاه‏‌های جادویی کم شود.

3-    روی مهارت‌های یادآوری و تقویت حافظه کار کنید
به جای استفاده از بخش reminder گوشی یا نشان دادن تصویر یا فلان خاطره روی گوشی موبایل یا جست‌وجو در گوگل، مهارت توصیف یک تصویر یا ویدیو را بیاموزیم. تلاش کنیم با تقویت مهارت یادآوری موضوعات، از وابستگی‏‌مان به گوشی‎های موبایل بکاهیم.

4-    قانون وضع کنیم
این روزها روابط رودررو تبدیل به ارتباط از طریق صوت و گوشی‎های موبایل شده است، حتی دوستان قدیمی را از طریق شبکه‌‏های اجتماعی پیدا می‎کنیم و گپ و گفت‎های‌مان اینترنتی شده است،  حتی زمانی که در جمع‎های خانوادگی و دوستانه شرکت می‎کنیم همین ابزارهای موبایلی نمی‏‌گذارند که از حضورمان در جمع لذت ببریم و بیش از آنکه حواسمان به گفت‌وگوهای حاضران باشد، سرمان به گوشی و پیام‎ها و نوتیفیکیشن‌‏ها گرم است.

بیایید برای خودمان قانون وضع کنیم؛ ساعت‌‏هایی را در طول روز تعیین کنیم که به سراغ گوشی‏‌های‌مان نرویم یا خودمان را ملزم به کنار گذاشتن گوشی هنگامی که در جمع‎های خانوادگی یا دوستانه هستیم بکنیم.

5-    از اپ‌های مدیریت گوشی استفاده کنیم
تحقیقات نشان داده که سال ۲۰۱۷ در آمریکا هر فرد بزرگسال روزانه به‌طورمتوسط دو ساعت و ۵۱ دقیقه از گوشی موبایل خود استفاده کرده است. این موضوع نشان می‎دهد که دست‌کم اگر روزانه حدود 3 ساعت هم مردم از گوشی خود استفاده کنند، زمان بسیار زیادی را صرف این دستگاه‌‏ها می‎کنند. اما اپلیکیشن‏‌هایی وجود دارد که در مدیریت زمان استفاده از موبایل بسیار کاربردی است. به این ترتیب کاربران می‎توانند برای مدت زمان استفاده از اپلیکیشن‎های مختلف، محدودیت تعیین کنند.

6-    اپلیکیشن‏‌هایی که اعتیاد دارید را بلاک کنید
ویژگی بلاک کردن، قابلیتی است که می‌توان اپلیکیشن‌ها را در ساعات خاصی بلاک و بعد به‌طور دستی از حالت بلاک خارج کرد. مثلا می‌توانید بین ساعات ۱۰ شب تا هفت صبح، اپلیکیشن‌ها را بلاک کنید و به‌مرور زمان، مدت بلاک‌ بودن آن‌ها را افزایش دهید.

7-    اعلان نوتیفیکشن را خاموش کنید
با بستن یا خاموش کردن اعلانیه نوتیفیکیشن‏‌ها می‏‌توانید برای ساعاتی بدون دغدغه مداوم زنگ هشدار، استراحت کنید، کتاب بخوانید، تلویزیون ببینید یا با آرامش بخوابید.

هنگامی که به شکل مداوم گوشی‌‏تان در حال لرزش یا صدا دادن است و پیام یا نوتیفیکیشن تازه‎ای دریافت می‌‏کنید، نه تنها نمی‏‌توانید از شر اعتیاد به این دستگاه‏‌ها راحت شوید، بلکه مدام وابستگی‌‏تان به این دستگاه‏‌ها بیشتر می‏‌شود.

8-    فعالیت‏‌های‌تان را دسته بندی کنید
برای چک کردن هر بخش از کارهای‌تان روی گوشی موبایل برنامه‌ریزی کنید، مثلا خودتان را قانونمند کنید که روزی یک یا دوبار ایمیل‎تان را چک کنید. این موضوع باعث می‎شود تا با هر بار دریافت ایمیلی به سراغ گوشی‎تان نروید.

9-    صفحه نمایش را سیاه و سفید کنید
شاید یکی از روش‏ جذابیت‏‌های گوشی‎های امروزی، رنگ‌‏های شفاف و براق است که مدام با روشن شدن نمایشگر جذب آن می‎شوید؛ بر این اساس شاید بد نباشد صفحه نمایش را سیاه و سفید کنید تا جذابیت دستگاه برای‌تان کمتر شده و مدت زمان طولانی‌‏تری سراغ این دستگاه‌‏ها نروید.

10-    هدف‎های بزرگ برای خودتان تعریف کنید
با بالا و پایین کردن صفحه اینستاگرام یا ورق زدن صفحات فیس بوک، غیر از اینکه زمان زیادی از وقت خود را از دست می‎دهید، آیا کار دیگری انجام می‎‏دهید؟ 

برای خودتان در زندگی روزمره‎تان برنامه ریزی و هدفگذاری کنید. ساعات روز را زمان‌بندی کنید و مدتی را به مطالعه، ورزش، تعامل با دوستان و همکاران‎تان اختصاص دهید و در بلند مدت هدف‏‌های بزرگتری را دنبال کنید؛ چرا که مدت زمانی که هم اکنون به استفاده از گوشی‌‏های موبایل می‌‏گذرد تنها عمر شماست که به بطالت می‎گذرد و این دستگاه‏‌ها باعث می‎شوند تا از هدف‎تان دور شوید.

به این ترتیب نگذارید تا گوشی‎های موبایل زندگی‏‌تان را تصاحب کنند.

 


کد مطلب: 271954

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/article/271954/10-توصیه-خلاصی-دست-گوشی-های-هوشمند

ITMen
  https://www.itmen.ir