وب 2.0 روياهاي تحقق نيافته وب كنوني را در دل خود دارد و يا ميتواند پديدههاي نوظهور اينترنت را بيش از پيش به مرز شكوفايي برساند.
به عقيده شركتكنندگان در اجلاس وب 2.0 كه طي روزهاي 17 تا 19 اكتبر در سانفرانسيسكو برگزار شد، وب 2.0 نوآوريهايي را در پي دارد كه با هر ايده تازهاي، شهرت و كسب و كار پرمنفعتي براي خالقاش به ارمغان خواهد آورد.
از طرفي اين فرآيند باعث شده كه پيشگامان فناوري و اينترنت در دنياي پديدههاي نوظهور به حاشيه رانده شوند و ايدههاي نو و نيروهاي تازهنفس جاي آنها را بگيرند. آمريكا كه مهد و زادگاه اينترنت به حساب ميآيد اكنون و در شرايط جديد، سيطرهاش بر اينترنت را از دست داده است.
سهم آمريكا از اقتصاد جهاني و اينترنت هر روز در حال كاهش است و ساير كشورها و بازارهاي روبهرشد در دور تازه بازي، نقشي پررنگ يافتهاند.
مري ميكر (Mary Meeker)، مدير برنامهريزي گروه تحقيقات فناوري جهاني مورگان استنلي در اينباره ميگويد: سهم آمريكا از توليد ناخالص (GDP) جهاني به شكل فزايندهاي از سال 1999 تاكنون كاهش يافته است.
در 1999 سهم آمريكا از GDP جهاني با 19درصد كاهش همراه بود و در حال حاضر اين رقم به 22درصد رسيده است.
اگرچه اين خبر خوبي براي ساير كشورهاست اما به طور قطع، آمريكاييها را چندان خوشحال نميكند.
در باب فناوري، به ويژه آنها كه كليد توسعه و موفقيت وب 2.0 به حساب ميآيند، سريعترين ميزان رشد مربوط به بازارهاي غيرآمريكايي بوده است.
براي مثال، بازار تجارت الكترونيكي در دستان آلمان است، چين رهبري بازار بازيهاي آنلاين را در اختيار دارد، كرهجنوبي در پهناي باند حرف اول را ميزند، ژاپن در سيستمهاي پرداخت سيار و همراه برترين است و انگلستان بازار تبليغات آنلاين را در اختيار دارد.
اين وضع تا جايي پيش رفته كه اقتصادي نظير برزيل در توسعه شبكههاي اجتماعي پيشگام شده و فيليپين در انجام معاملات كوچك از طريق پيامك مطرح
است. ناگفته نماند كه علاوه بر برزيل، كرهجنوبي نيز در توسعه شكبههاي اجتماعي در ردههاي نخست قرار
دارد.
البته با اين وجود، اطلاعات مذكور بدين معنا نيست كه آمريكا به طور كل به حاشيه رانده شده، بلكه هنوز 10درصد از كل بازار جهاني تبليغاتي آنلاين در اختيار اين كشور است.
ارزش اين بازار در آمريكا 21 ميليارد دلار است كه به معناي رشد 26درصدي در سال جاري براي اين صنعت است.
انتظار ميرود كه بازار تبليغات آمريكا (بهطور كل) در سال جاري نيز با 4درصد رشد همراه باشد.
براساس پيشبينيها نيز تا سال 2012، 17درصد كل پرداختها براي تبليغات در آمريكا به بخش تبليغات آنلاين اختصاص مييابد.
ميكر پس از ذكر اطلاعات مذكور با اشاره به اهميت فزاينده شركتهاي جديد اينترنتي خاطرنشان ميسازد: تعداد زيادي از شبكههاي اجتماعي و ساير سرويسهايي كه جزو ويژگهاي وب 2.0 به شمار ميروند امسال در زمره پرترافيكترين بخشهاي اينترنت
بودهاند. اين در حالي است كه پيش از اين و در سال 2005، اين سايتها و شبكهها در فهرست 10 بخش پرترافيك اينترنتي جايگاهي نداشتند.
يوتيوب امسال در فهرست پرترافيكترين سايتها رتبه چهارم را به خود اختصاص داد، Live.com پنجم شد، Facebook هفتم، اوركات هشتم و ويكيپديا هم نهم. گفته ميشود در بخشي از اين اجلاس، شركتها محصولات جديد خود را كه با وب 2.0 هماهنگ و قابل استفاده هستند عرضه و معرفي خواهند كرد.
گفتني است كه اجلاس وب 2.0 روز پنجشنبه گذشته 17 اكتبر آغاز شده و امروز (شنبه) 19 اكتبر به كار خود پايان خواهد داد.
مطرحترين چهرههاي حوزه فناوري و اينترنت از جمله استيوبالمر (از مايكروسافت)، روپرت مرداك (از (News Corp، مارك زوكربرگ (از Facebook)، مگ وايت من (از eBay) و ساير مديران ارشد شركتها در اين اجلاس حضور يافتهاند.
منبع: Informationweek-Techweb