آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 9755
تاریخ انتشار : 12 تیر 1391 11:12
تعداد بازدید : 2571

استیو جابز ناقوس مرگ را برای بلک بری به صدا درآورد

شرکت کانادایی RIM، تولیدکننده گوشی های بلک بری، زمانی آنچنان جایگاهی در بازار تلفن همراه دنیا داشت که به امنیت سرویس ایمیل و پیامک معروف بود، تا آنجا که رییس جمهوری آمریکا حاضر نبود از گوشی بلک بری خود جدا شود. حتی امنیت فوق العاده این گوشی ها باعث شد که صدای بسیاری از دولتمردان کشورهای اروپایی و آسیایی دربیاید و درصدد تحریم این شرکت کانادایی بربیایند. اما این روزها زمزمه هایی شنیده می شود که حاکی از شکست این غول کانادایی است.

گزارش :ساحره چمنی

تحلیلگران بازار می‌گویند، RIM به دلیل عملکرد ضعیفی که در بازار تلفن همراه داشته است به زودی به لیست تولیدکنندگانی خواهد پیوست که استیو جابز با فناوری‌های نوین خود در بازار تلفن‌ همراه باعث حذف آنها از عرصه موبایل شد به نظر می‌رسد تولیدکننده گوشی‌های بلک‌بری جزو آن دسته از شرکت‌هایی است که پس از مرگ استیوجابز به ورطه نابودی کشیده می‌شود.
اپل با ورود مقتدرانه به بازار تلفن همراه توانست جایگاه مناسبی برای خود به دست بیاورد و یکی یکی تولیدکنندگانی را که روزی برای خود جایگاهی داشتند و به عنوان بزر‌گ‌ترین‌های بازار تلفن همراه شناخته می‌شوند از عرصه رقابت حذف کند در واقع اپل قواعد رقابت را تغییر داد و شرکت‌هایی که نتوانستند در عرصه رقابت ابتکار و سرعت عمل به خرج دهند از صف رقابت جا ماندند. در این میان نوکیا یکی از این تولیدکنندگان به شمار می‌رود که به نظر می‌رسد تا برکناری از عرصه موبایل راه زیادی در پیش ندارد.
شرکت کانادایی RIM که عملکرد مناسبی در طول چند ماه گذشته نداشته است، مجبور شد پنج هزار نفر از کارمندانش را اخراج کند. از سوی دیگر تاخیر در عرضه نسل بعدی گوشی‌های هوشمند به گونه‌ای منجر به شکست این برند کانادایی شده است.
اگرچه شرکت RIM بازار خاصی برای خود دست و پا کرده بود و طرفدارانش را کاربران حرفه‌ای تشکیل می‌داد، اما جهش کند این شرکت و نداشتن قدرت رقابت با رقبایی همچون اپل و سامسونگ منجر به افت و کاهش سهم این شرکت شد.
از آنجا که مشتریان همیشه به دنبال آخرین و جدیدترین برنامه‌ها و نرم‌افزارها برای گوشی هوشمندشان هستند اما این شرکت کانادایی در ساخت و تولید گوشی‌هایش و حتی نرم‌افزارهایی که برای این گوشی‌ها ارایه می‌شوند تنوعی ایجاد نکرده است.
به این ترتیب است که جابز را به عنوان نابغه‌ای در صنعت موبایل می‌دانند که با تشخیص قابلیت‌های نرم‌افزاری توانست کنترل بازار را به دست بگیرد.
جابز دریافته بود که کاربران موبایل در همه جای دنیا حتی در کشورهای در حال توسعه به جایی رسیده‌اند که به نرم‌افزارهای موبایلی برای رفع بسیاری از مشکلات‌شان نیاز دارند. به این ترتیب با سافت اقدام به ساخت دستگاهی کرد که همه این قابلیت‌ها را یکجا در خود جمع کرده بود.
بر این اساس، تحول بزرگی در بازار تلفن همراه و شرکت‌هایی مثل پالم، نوکیا و RIM که آمادگی گذار از این مرحله را نداشتند کم کم از این رقابت حذف می‌شوند.
در این میان موتورولا هم یکی از شرکت‌هایی است که انتظار می‌رفت بخش زیادی از سهمش را در بازار از دست بدهد اما این شرکت آمریکایی با همکاری گوگل و استفاده از سیستم عامل آندرویید توانسته تاکنون دوام بیاورد و هنوز هم طرفداران خاصی در سراسر دنیا دارد.اپل از سال 2007 اقدام به معرفی آیفون کرد و هر سال گوشی جدیدی از این سری به بازار عرضه شد. اوایل پاییز امسال هم قرار است پنجمین نسخه از این گوشی به بازار بیاید، از این رو بسیاری از شرکت‌ها درصدد رقابت با این شرکت آمریکایی برآمده و اقدام به ساخت گوشی‌هایی کرده‌اند که در قد و قواره آیفون 5 باشد.  سامسونگ گوشی Galaxy SIII را معرفی کرد، موتورولا گوشی جدیدی از سری RAZR به بازار آورده و HTC‌ گوشی جدیدی از سری One معرفی کرده است، اما نوکیا هیچ محصول جدیدی در راه ندارد و شرکت RIM حتی معرفی جدیدترین محصولش را به تعویق انداخته است.
مایکروسافت هم چندی پیش اقدام به معرفی ویندوزفون 7 و در پی آن ویندوزفون 8 کرد و با شرکت‌های سخت‌افزاری شروع به همکاری کرده تا بتواند بخشی از بازار را به خود اختصاص دهد اما کارشناسان معتقدند این غول نرم‌افزاری هم در برابر آیفون شانسی ندارد و انتظار می‌رود حتی اگر موفق هم شود مدت زمان کوتاهی می‌تواند دوام بیاورد و بالاخره از دور رقابت حذف خواهد شد.
به این ترتیب تنها عامل تهدیدی برای اپل، اکوسیستم گوگل است که هم اکنون در سراسر دنیا حرف اول را می‌زند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :