آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 91623
تاریخ انتشار : 28 دی 1394 10:52
تعداد بازدید : 2913

نیازمندی های حمایت از صادرات فاوا

ایمان بیک- در قالب لایحه قانون بودجه سال 1395 کل کشور (تبصره 12) به دستگاه های وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اجازه داده شده که با تایید وزیر، تا مبلغ 120 میلیارد تومان از اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای و هزینه های سرمایه ای خود را در قالب وجوه اداره شده و سرمایه گذاری خطر پذیر برای حمایت از پروژه ها و طرح های توسعه ای اشتغال آفرین یا صادرات کالا و خدمات در حوزه فاوا اختصاص دهند. منظور از این اجازه نیز توسعه بخش و سطح و کیفیت تولیدات، از جمله در زمینه تولید نرم افزار و صادرات محصولات و خدمات این بخش عنوان شده است.

این اجازه و مبلغ در نظر گرفته شده، در صورت تخصیص، دل گرم کننده و امیدبخش است. اما آنچه پیش از اختصاص این مبالغ می تواند راهگشا باشد، احصا و اعلام عواملی است که می تواند به صادرات محصولات فاوا، به ویژه نرم افزار بینجامد. در واقع آنچه وزارت ارتباطات باید در نظر بگیرد، چرخه کاملی است که از طرح و ایده آغاز و با طی کردن فرایندی مشخص، به صادرات منتهی می شود. 
در این چرخه عوامل و الزامات متعددی وجود دارد که قطعا از چشم کارشناسان پنهان نیست و البته، در طول سال های گذشته، همواره بی برنامگی مفرط و تعدد نهادهای دخیل در این چرخه، موجب نادیده گرفته شدن این الزامات بدیهی شده است. یک مثال ساده، اقداماتی است که باید در زمینه بازاریابی محصول انجام داد. در دولت قبل، مصوبه ای به منظور یکپارچه کردن اقدامات در زمینه حضور شرکت ها در نمایشگاه های بین المللی به تصویب رسید، اما هیچ گاه عملیاتی نشد. در طول ده سال گذشته، هر از گاهی، نهادی (دولتی یا خصوصی) به صورت مستقل و با تصمیم مدیرانش، و معمولا بدون برنامه ریزی مشخصی که تحصیل هدف توسعه صادرات را در پی داشته باشد، از حضور شرکت ها در نمایشگاه های بین المللی حمایت کرده است؛ اما هرگز، نه فرصت های بین المللی مناسب و شرکت های داخلی توانمند متناظر داخلی شناسایی شده اند و نه هیچ گاه، فرایند و برنامه ای مشخص برای این حضورهای 
بین المللی تدوین شده است.حالا با توجه به اهمیتی که در لایحه بودجه به صدور این محصولات داده شده و از سوی دیگر، رفع تحریم ها به عنوان مهم ترین قفلی که بر دروازه تعاملات بین المللی ایران زده شده بود، در کنار ضرورت بیش از پیش توجه به صادرات، خوب است که در نخستین گام، چرخه، الزامات و نیازمندی ها برای حمایت از این گونه طرح های صادراتی تعیین و اعلام شود. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :