آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 85900
تاریخ انتشار : 3 آبان 1394 12:11
تعداد بازدید : 4780

گزارش فناوران حضور ایرانی‌ها در هفته فناوری جیتکس

اعلام تمایل اوراکل، مایکروسافت و آی بی ام برای حضور در بازار ایران

نمایشگاه جیتکس 2015 که در هفته فناوری جیتکس از 18 تا 22 اکتبر (26 تا 30 مهرماه) در دوبی برگزار شد، کاملا تحت تاثیر توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 بود. از سویی حضور بازدیدکنندگان ایرانی در نمایشگاه به وضوح چند برابر شده بود و از سوی دیگر، پاویون ایران بار دیگر به همت مجمع تشکل های فناوری اطلاعات و ارتباطات و با حمایت معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، با حضور 11 شرکت شکل گرفت. علاوه بر این تعداد درخور توجهی از شرکت های ایرانی نیز به طور مستقل با دریافت غرفه در این نمایشگاه به عرضه و نمایش توانمندی ها و محصولات و خدمات خود پرداخته بودند. اما این تمام ماجرا نبود. شرکت های خارجی نیز که دروازه ورود به بازار بزرگ ایران را گشوده یافته بودند، با تمایل بیشتری با شرکت های ایرانی به مذاکره می پرداختند. در کنار اینها، برگزاری همایش رهبران کسب وکار فاوا در ایران با حضور نمایندگانی از دولت و اتاق بازرگانی ایران در کنار شرکت های داخلی و خارجی، بیشتر رنگ فارسی به چهره جیتکس 2015 زد. در این گزارش به بخشی از فعالیت های پاویون ایران در جیتکس 2015 می پردازیم و در روزهای آینده، گزارش های تکمیلی از جیتکس 2015 را در فناوران خواهید خواند.

 پاویون ایران
امسال پاویون ایران در نمایشگاه جیتکس پذیرای 11 شرکت بود که با حمایت معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری به این پاویون آمده بودند. عمده این شرکت ها نیز از میزان استقبال از غرفه خود ابراز رضایت می کردند. این شرکت ها عبارت بودند از شرکت امن افزار، شرکت مشاوره مهندسی عصر دانش و فناوری،  فرپام، گروه مهندسی گلدنت، پارسه، پایا سیستم، پایوناریا، رایان رشد افزار، ماشین های هوشمند هزاره سوم و ایران رایانه.
پاویون ایران در جیتکس 2015 به همت مجمع تشکل های فناوری اطلاعات و ارتباطات و به دست شرکت ایماژ برپا  شده بود.
 معرفی فرصت های سرمایه گذاری در ایران
روز سوم نمایشگاه جیتکس 2015، شاهد یک سمینار با عنوان راهبران کسب و کار فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران بود که برای معرفی فرصت های سرمایه گذاری در ایران به ویژه در شرایط پساتحریم برپا شده بود. در این سمینار، مرتضی موسویان، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال باارایه گزارشی از چشم انداز فاوای ایران در افق 1404 از سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در این بخش دعوت کرد.
در ادامه، روح الله استیری، مدیرکل توسعه کسب و کار بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از آمادگی ایران برای میزبانی از شرکت های فعال در حوزه فناوری اطلاعات خبر داد وگفت: معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری برای حمایت از شرکت های خصوصی مصمم است. ضمن آنکه دولت ایران برنامه های زیادی برای حمایت از شرکت های خصوصی برای عقد قرارداد بین المللی دارد.
وی با بیان آنکه ایران دارای 30 پارک فناوری و بیش از 100 انکوباتور (مرکز رشد) است، افزود: ما یک کریدور صادرات با هدف حمایت از تحقیقات بازار شرکت های خارجی برای ورود به ایران داریم و اگر شرکت ها قصد ثبت در ایران داشته باشند، حمایت لازم از آنها انجام خواهد شد.
وی با اشاره به وجود صندوق مالی بزرگ برای حمایت از فناوری در ایران، تصریح کرد: تسهیلات خوبی برای سرمایه گذاران خارجی در این بخش در نظر گرفته شده است.
مدیرکل توسعه کسب و کار بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: تحریم های ایران در حال رفع شدن است و این فرصت خوبی برای ورود شرکت های خارجی و همکاری با شرکت های ایرانی و همچنین ثبت نمایندگی است. البته دولت هم به دنبال تسهیل راه ورود آنها به بهترین شکل است.
استیری خاطرنشان کرد: در بخش فناوری اطلاعات دارای اپلیکیشن های تلفن های همراه هستیم و شرکت های مناسبی در کشور فعال هستند، البته بازی های اسلامی و بسیاری از شرکت های نرم افزاری فعالیت های مناسبی در کشور داشته اند و همکاری مطلوبی بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مجموعه دولت وجود دارد.
 تلاش اتاق برای رفع مشکلات سرمایه گذاری خارجی 
معاون تشکل های اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران نیز در این همایش گفت: آمادگی داریم که مشکلات سرمایه گذاری خارجی بخش اطلاعات و فناوری را پیگری و مرتفع کنیم.
هومن حاجی پور افزود: اتاق بازرگانی ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی در کشور برای بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع سرمایه گذاری خارجی تلاش می کند.
وی با تاکید بر اینکه در شرایط تحریم کالاهای خارجی از طریق زیرزمینی وارد ایران می شد و این امر هزینه مبادلات را افزایش می داد، گفت: در شرایط جدید ایران میزبان شرکت های زیادی است و طی دو ماه گذشته بیش از 20 هیات عالی رتبه سیاسی و اقتصادی با ایران مذاکراتی را انجام داده اند. البته در تمام ملاقات ها چند موضوع مورد توجه قرار گرفته که یکی از آنها امنیت سرمایه گذاری در ایران است.
معاون تشکل های اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت: دولت زمینه های زیادی را برای جذب سرمایه گذاری خارجی فراهم کرده و رفع موانع جزو اولویت های کاری دولت و بخش خصوصی است.
حاجی پور، فرصت کنونی را زمان مناسبی برای حضور سرمایه گذاران خارجی دانست و اظهار داشت: سیاست دولت و اتاق بازرگانی بهره گیری از فضای مجازی و فعالیت های نو است.
وی همچینی اظهار داشت: هدف اتاق ایران و دولت ایجاد شفافیت لازم در اقتصاد ایران و سالم سازی در این بخش بسیار مهم است.
در ادامه این همایش، تعدادی از نمایندگان شرکت های خارجی حاضر، به بیان دغدغه های خود پرداختند.
 اوراکل، دسامبر به ایران می آید
معاون تشکل های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران همچنین از انجام مذاکرات جدی نمایندگان ایران با مسوولان شرکت اوراکل برای حضور این شرکت در بازار ایران خبر داد.
هومن حاجی پور گفت: به دعوت نمایندگان اوراکل مذاکراتی در پایون تخصصی این شرکت برگزار شد و در مذاکره با مدیر منطقه ای اوراکل، این شرکت برای حضور در بازار ایران اعلام تمایل کرد. برهمین اساس قرار است نمایندگان این شرکت در ماه دسامبر میلادی در ایران حضور یابند. به گفته حاجی پور، البته اتاق بازرگانی نیز برای میزبانی این هیات اعلام آمادگی کرده است.
حاجی پور خاطرنشان کرد: البته نمایندگان اوراکل خواستار حمایت های جدی برای حضور در ایران هستند و در این راستا نیز برنامه ریزی هایی برای دیدارهای تخصصی با شرکت های همکار انجام شده است.
معاون تشکل های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با مثبت ارزیابی کردن این مذاکرات، گفت: این شرکت علاقه جدی برای حضور در بازار ایران دارد.
حاجی پور تصریح کرد: این شرکت علاقه مند به مشارکت دو طرفه است و بحث آموزش و انتقال فناوری را در دستور کار دارد، ضمن آنکه این شرکت می تواند برای حضور در بازار 300 میلیونی منطقه برنامه ریزی کند.
 اعلام آمادگی مایکروسافت و آی بی ام
همچنین استیری، مدیرکل توسعه کسب و کار بین الملل معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری گفت: غول های صنعت فناوری ارتباطات ICT اروپا و آمریکا با حضور در پاویون ایران در جیتکس و مذاکره با مقامات خواستار ورود به صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران شدند.
وی افزود: تاکنون با شرکت های مایکروسافت، اوراکل، آی بی ام و جمالتو مذاکرات خوبی صورت گرفته و این شرکت ها برای حضور در صنعت ICT ایران اعلام آمادگی کرده اند.
وی با اشاره به اینکه شرکت های آمریکایی مطالعات گسترده ای درخصوص بازار و صنعت ICT ایران داشته اند، گفت: با این حال این شرکت ها هنوز با احتیاط وارد مذاکره می شوند.
استیری درباره مذاکره با آی بی ام، تصریح کرد: این شرکت خواستار مشارکت با دانشگاه های معتبر ایران در حوزه فاوا است که در این رابطه مقرر شد معاون علمی فناوری ریاست جمهوری ضمن هماهنگی لازم با دانشگاه های ایران از جمله صنعتی شریف حمایت های لازم درخصوص به اشتراک گذاری بسته های آموزشی آی بی ام در ایران را داشته باشد.
وی افزود: البته ما اعلام کردیم که ایران علاوه بر اینکه بازار مناسبی برای فروش محصولات این شرکت هاست، اما هدف ما انتقال فناوری به کشور و سرمایه گذاری مشترک است و ایران باید به پایگاه فروش محصولات این شرکت ها به منطقه تبدیل شود.
مدیرکل توسعه کسب و کار بین الملل معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری همچنین درخصوص مذاکره با مایکروسافت گفت: نماینده این شرکت بزرگ آمریکایی با اشاره به همکاری با شرکت های پاکستانی در زمینه اعطای لیسانس به محصولات داخلی آن کشور، خواستار آغاز همکاری های مشابه با ایرانی ها شده است.
استیری درباره مذاکره با شرکت فرانسوی جمالتو نیز گفت: مذاکرات خوبی با این شرکت بزرگ صورت گرفته و مقرر شد نماینده حوزه خاورمیانه این شرکت تا یک ماه آینده برای تاسیس دفتر نمایندگی به ایران سفر کند ما نیز رسما از آنها دعوت کردیم تا از مجموعه پارک فناوری پردیس بازدید کنند و قصد داریم حمایت های لازم جهت استقرار این گروه در پارک فناوری پردیس را
 فراهم کنیم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :