آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 73124
تاریخ انتشار : 29 فروردین 1394 12:13
تعداد بازدید : 1088

درآمد جهانی فروش موسیقی دیجیتال از سی دی سبقت گرفت

درآمد جهانی حاصل از دانلود موسیقی و حق اشتراک نخستین بار از فروش فرمت های فیزیکی موسیقی همانند سی دی و دی وی دی پیشی گرفت.
.
The Verge- آمار و ارقام نشان می دهد که در سال ۲۰۱۴، درآمد حاصل شده از موزیک دیجیتالی به میزان ۷ درصد افزایش یافته و به رقم 6/85 میلیارد دلار رسیده است. از سوی دیگر درآمد مربوط به فروش موسیقی روی سی دی با با ۸ درصد کاهش مواجه گشته و درآمدی بالغ بر 6/82 میلیارد دلار داشته است. چنین آماری، نشان از رشد سرویس های استریم موزیک و موسیقی آنلاین دارد. در حالی که سرویس اسپاتیفای به تنهایی، رشدی ۴۰ درصدی داشته و درآمدی 1/57میلیارد دلاری را نیز کسب کرده است. 
اگرچه سرویس های استریم موزیک رشد بالایی داشته اند، اما همچنان دانلود موسیقی از محبوبیت بیشتری برخوردار بوده و ۵۲ درصد از درآمد موسیقی دیجیتال را تشکیل می دهد.
اما به هر حالُ درآمد کلی صنعت موسیقی کم کم در حال یافتن ثبات دوباره است و در سال گذشته صرفا با ۴ دهم درصد کاهش روبه رو بوده و درآمدی 14/97 میلیارد دلاری را به دست آورده است. این رقم را البته نمی توان با سال های گذشته مقایسه کرد. برای مثال، در سال ۱۹۹۹، صنعت موسیقی به درآمدی ۴۰ میلیارد دلاری دست یافته بود.
گزارشی که از سوی IFPI (فدراسیون جهانی تجهیزات صنایع صوتی) ارایه شده، بیانگر این موضوع است که درآمد صنعت موسیقی تا چه حد می تواند متغیر باشد. جدا از افزایش درآمد بخش موسیقی دیجیتال، هنوز در برخی از کشورها، مردم تمایل دارند موسیقی خود را به شکل فیزیکی بخرند. برای مثال در ژاپن، ۷۸ درصد از درآمد حاصل شده در صنعت مورد بحث از فروش CD حاصل می شود. همین آمار در کشور فرانسه برابر با ۵۷ درصد است.
این گزارش همچنین این موضوع را مشخص می کند که کاربران ترجیح می دهند به شکل رایگان به استریم موسیقی بپردازند. ۳۵ درصد از کاربرانی که توسط فدراسیون IFPI مورد نظرسنجی قرار گرفته اند، گفته اند که در طول ۱۳ ماه گذشته به شکل رایگان از چنین سرویس هایی بهره گرفته اند. در این میان صرفا ۱۶ درصد عنوان کرده بودند که برای چنین سرویسی، هزینه اشتراک ماهانه می پردازند.
در سال گذشته فقط ۱۴۱ میلیون سی دی موسیقی در امریکا به فروش رفته است. این تعداد کمی بیشتر از تعداد بلیت های دو فیلم پر فروش سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۳ (Guardians و Iron Man 3) است. این مقایسه به خوبی وضعیت این دو صنعت را نشان می دهد. فقط اوضاع فروش سی دی وخیم نیست؛ سرویس آی تونز اپل نیز در سراشیبی و تنزل فروش قرار دارد و ۱۳ درصد نسبت به سال قبل کاهش فروش داشته است.
تقریبا یک دهه قبل صنعت رکورد موسیقی با سی دی و سرویس های فروش ترک های موسیقی مانند آی تونز نابود شد و اکنون همین سی دی و آی تونز دستخوش تحولات و تغییرات و انقلاب های دیگری شده اند و حال و روز خوبی ندارند. اما چه چیزی سی دی و آی تونز را به زمین می زند؟ جواب ساده است: استریم و سرویس های آنلاینی مانند SoundCloud، Spotify، Pandora، iHeartRadio و البته بلاگ های موسیقی. موسسه نیلسن طی گزارشی به بررسی وضعیت فروش موسیقی در سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۳ پرداخته است. در سال ۲۰۱۴، فروش موسیقی در فروشگاه های زنجیره ای ۲۰ درصد افت
 داشته است. 
همین وضعیت برای فروش آلبوم های جدید رخ داده و با کاهش فروش ۱۴ درصدی روبه رو شدند. فروش آنلاین آهنگ های جدید نیز 10/3 درصد افت داشته است.
در این میان دو چیز افزایش فروش داشتند: استریمینگ موسیقی و آلبوم های Vinyl. سال ها بود که صفحه های گرامافونی فراموش شده بودند، اما همانند یک بچه ققنوس از میان خاکسترها سربرآورده و دوباره در آسمان موسیقی به پرواز درآمده اند. فقط در سال ۲۰۱۴ نزدیک به 9 میلیون و 200 هزار LP به فروش رفته است. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :