آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 66000
تاریخ انتشار : 20 دی 1393 11:55
تعداد بازدید : 1275

در سومین همایش راهبری و مدیریت فناوری اطلاعات اعلام شد:

تدوین نقشه راه نظام جامع ممیزی فناوری اطلاعات

سومین دوره از همایش راهبری و مدیریت فناوری اطلاعات، چهارشنبه 17 دی‎ماه به همت سازمان نصر تهران و با حضور مدیران خصوصی و دولتی حوزه ICT در مرکز پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شدکه در این همایش معاون سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد: نقشه راه نظام جامع ممیزی فناوری اطلاعات با همکاری سازمان نظام صنفی رایانه‎ای به زودی تدوین می شود.


فناوران- در ابتدای این همایش، ناصر علی سعادت، رییس سازمان نصر تهران در خصوص تاریخچه و اهداف برگزاری این همایش گفت: پس از برگزاری دو دوره همایش راهبری و مدیریت فناوری اطلاعات، امسال سومین همایش را با رویکرد ممیزی فناوری اطلاعات و با ارتقا شیوه پذیرش، برگزار کردیم. سعادت با تاکید بر اینکه نتایج کاربردی این همایش، باید موجب رونق صنعت فناوری اطلاعات در کشور شود، افرود: سازمان قصد دارد از طریق برگزاری این همایش‎ها، مسایل و دغدغه‎های کاربردی صنعت فناوری اطلاعات را پیگیری کند. علی آذرکار، رییس دبیرخانه سومین همایش راهبری و مدیریت فناوری اطلاعات در مورد فعالیت های سازمان نصر تهران و کمیته علمی این همایش گفت: موضوع راهبری و مدیریت فناوری اطلاعات، تعیین می‎کند فناوری اطلاعات و ارتباطات چگونه می‎تواند ابزاری در جهت بهبود یک کسب و کار در هر سازمان یا نهاد باشد.
آذرکار ادامه داد: در این همایش تلاش کردیم با مطالعات و بررسی‎های مختلف، تجارب موفق کاربردی ممیزی IT در سازمان‎های مختلف کشور را ارایه کنیم.
   سرمایه‎گذاری‎های IT دورنمای مشخص ندارند
در ادامه این همایش، خسرو سلجوقی، معاون سازمان فناوری اطلاعات در رابطه با جایگاه ممیزی فناوری اطلاعات در تحقق اهداف سازمانی، از برنامه این سازمان برای تدوین نقشه راه نظام جامع ممیزی فناوری اطلاعات خبر داد.
سلجوقی در این رابطه گفت: کمیته‎ای متشکل از مدیران و کارشناسان سازمان فناوری اطلاعات و نمایندگان بخش‎خصوصی از جمله سازمان نظام صنفی رایانه‎ای در طراحی این نقشه راه حضور دارند. او با اشاره به اهمیت و جایگاه ممیزی فناوری اطلاعات افزود: ممیزی فناوری اطلاعات تعیین می‎کند آیا یک سامانه اطلاعاتی می تواند اهداف یک سازمان را محقق و یا از آن محافظت کند. معاون سازمان فناوری اطلاعات در خصوص تاثیر ممیزی فناوری اطلاعات در سرمایه گذاری ها گفت: ممیزی فناوری اطلاعات در قسمت های اداری و در تمام بخش های یک شرکت و سازمان کاربرد دارد و قطعا تواند در ترسیم دورنمای این سرمایه گذاری ها تاثیرگذار باشد.
سلجوقی با بیان اینکه نبود دورنمای مشخص مهم‎ترین مانع سرمایه گذاری در حوزه IT است، ادامه داد: در بخش فناوری اطلاعات سرمایه‎گذاری‎های فراوانی صورت گرفته اما به دلیل نبود ممیزی فناوری اطلاعات، آمار درستی از تاثیر این سرمایه‎گذاری‎ها وجود ندارد.
معاون سازمان فن آوری اطلاعات با اشاره به برنامه دولت برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات و تاثیر ممیزی فناوری اطلاعات در آن گفت: ممیزی فن آوری اطلاعات در اجرای این پروژه نیز بسیار تاثیرگذار است.
  رویکرد ممیزی فناوری اطلاعات مشخص شود
آزاده داننده، رییس سابق هیات سازمان نصر تهران نیز در خصوص ضرورت‎های راه‎اندازی نظام جامع ممیزی فناوری اطلاعات در این همایش گفت: در راستای راه‎اندازی نظام جامع ممیزی فناوری اطلاعات در کشور ضرورت دارد درک درستی از بحث ممیزی فناوری اطلاعات به وجود آید. داننده تاکید کرد: برخی تصور می‎کنند مطرح کردن بحث ممیزی فن آوری اطلاعات در واقع منجر به اضافه شدن یک نهاد نظارتی به تمام نهادهای نظارتی عریض و طویل در کشور می‎شود؛ بنابراین اهمیت دارد این شکل از ممیزی با رویکرد مناسبی پیش رود. او در ادامه صحبت‎هایش به تشریح تعاریف گوناگون و جایگاه ممیزی ( حسابرسی) در ابعاد مختلف یک سازمان و راهبردهای فناوری اطلاعات پرداخت.
داننده همچنین به تفکیک مفاهیم فرمانداری و مدیربت اشاره کرد و گفت: در بحث راهبری و مدیریت، ممیزی مهم‎ترین بخش فرمانداری هر سازمان است که می‎تواند عامل ایجاد اطمینان در صاحبان سازمان‎ها و هر کسب و کاری باشد.
الهه نجفی، دبیر کمیته علمی همایش از دیگر سخنرانان این همایش با اشاره به اهداف ممیزی فناوری اطلاعات گفت: تضمین نظام ساختارمند در زمینه فناوری اطلاعات و تصحیح این نظام از جمله اهداف ممیزی در حوزه فن آوری اطلاعات
محسوب می‎شود.
نجفی در خصوص ارایه هفت تجریه موفق ممیزی فناوری اطلاعات در این همایش گفت: ممیزی ابزاری به منظور بهبود و ارتقای بخش های مختلف یک نهاد یا سازمان است و قصد آن بازدارندگی، نظارت و حذف سازمان ها نیست؛ بنابراین لازم است برای آن برنامه‎ریزی دقیقی صورت گیرد.
در ادامه این همایش مرتضی ترک تبریزی مدیر امور فناوری اطلاعات بانک ملت به تشریح نقش ممیزی در پیاده سازی راهبری فناوری اطلاعات در سازمان های بزرگ پرداخت. وی گفت: فناوری اطلاعات در سازمان‎ها نیازمند کنترل و نظارت بوده و این کنترل مستلزم آگاهی از تغییرات رخ داده در سازمان‎ها و وضعیت کسب و کار آن در اثر ورود فناوری اطلاعات و به ویژه مخاطرات ناشی از این تغییرات است. وی اضافه کرد: در نتیجه کنترل فناوری اطلاعات امری خطیر است و خود باید قابل کنترل باشد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :